Αρχική   >   Συνταγή    >    Φασολάδα

ΦΑΣΟΛΑΔΑ

ΦΑΣΟΛΑΔΑ

MAGGI
μυστικό


H καπνιστή ρέγκα ταιριάζει πολύ στην φασολάδα. Σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο τυλίξτε 1 καπνιστή ρέγκα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στο μέγιστο της έντασης του για 10 λεπτά. Ξετυλίξτε από το αλουμινόχαρτο, ραντίστε με το στυμμένο λεμόνι και σερβίρετε μαζί με την φασολάδα. 


Χρόνος προετοιμασίας
10'
Χρόνος μαγειρέματος
80'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Θερμίδες
670 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ


  • 500 γρ φασόλια λευκά μεσαία

  • 3 καρότα

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι

  • 2 κλωνάρια σέλερι

  • 1 φύλλο δάφνης

  • 2 τομάτες τριμμένες

  • ½ ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

  • 2 κύβους λαχανικών Maggi

  • 1 ρέγκα καπνιστή

  • Χυμό από 1λεμόνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, με λίγο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

2. .Όταν μαλακώσει ρίξτε 3 λίτρα νερό, τα φασόλια, την δάφνη και την τριμμένη τομάτα. 

3. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά και ρίξτε μέσα το καρότο κομμένο σε μπαστουνάκια, το χοντροκομμένο  σέλερι και τέλος τους κύβους λαχανικών  Maggi

4. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια και λίγο πριν σβήσετε την εστία, αδειάστε μέσα το μισό ποτήρι ελαιόλαδο.

5. Παράλληλα σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο τυλίξτε την ρέγκα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στο μέγιστο της έντασης του για 10 λεπτά.

6. Ξετυλίξτε από το αλουμινόχαρτο, ραντίστε με το στιμένο λεμόνι και σερβίρετε μαζί με την φασολάδα.