Φασόλια γίγαντες κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη
106λεπτά
Εύκολη
500 γρ.
Γίγαντες
3
Καρότα
0.5 Ματσάκι
Σέλινο
1 κύβος
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
120 γρ.
Ελαιόλαδο
400 γρ.
Ντομάτα κονκασέ
2
Κρεμμύδια
2
Σέλερι
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
590.95 kcal
Υδατάνθρακες
72.72 g
Πρωτεΐνες
22.62 g
Λιπαρά
25.6 g
Εδώδιμες Ίνες
17.05 g
Σάκχαρα
10.59 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
106 λεπτά
Βήμα 1
Βάζουμε τους γίγαντες από την προηγούμενη μέρα σε αρκετό νερό με 1 κ.σ. αλάτι να μουλιάσουν. Την επομένη μέρα τους ξεπλένουμε, τους σουρώνουμε και τους βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσουν για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλερι και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Μόλις χυλώσουν προσθέτουμε τη ντομάτα το ελαιόλαδο το πιπέρι και τον κύβο.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε και αφού πάρουν βράση προσθέτουμε λίγο αλάτι αν χρειάζεται και σιγοβράζουμε λίγο ακόμα. Αφήνουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη μέχρι να ρουφήξουν τα ζουμιά τους και να χυλώσει καλά το φαγητό μας.
Βήμα 4
Σερβίρουμε τα φασόλια γίγαντες κατσαρόλας με ψιλοκομμένοσέλινο.
Σχόλια 0