Αρχική   >   Συνταγή    >    Φασόλια ραγού (στο φούρνο)

ΦΑΣΟΛΙΑ ΡΑΓΟΥ (ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ)

ΦΑΣΟΛΙΑ ΡΑΓΟΥ (ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ)
Χρόνος προετοιμασίας
10'
Χρόνος μαγειρέματος
50'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Θερμίδες
370 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

·      150γρ. μαυρομάτικα φασόλια

·      100γρ. φασόλια χάντρες

·      100γρ. φασόλια λευκά μικρά

·      1 κρεμμύδι

·      2 κλωνάρια σέλερι

·      2 καρότα

·      2 ντομάτες τριμμένες

·      1κτς πελτέ τομάτας

·      1κ.γ. μπούκοβο

·      1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

·      10 φύλλα βασιλικός  πλατύφυλλος

·      Ελαιόλαδο

·      1 συσκευασία πουρέ πατάτας MAGGI 125gr


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.    Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό βράστε όλα τα φασόλια μαζί μέχρι να μαλακώσουν και τα πιο μεγάλα .

2.    Σε μια δεύτερη φαρδιά κατσαρόλα σοτάρετε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και το σέλερι .

3.    Όταν μαλακώσουν ρίξτε το καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια, το σκόρδο, την ντομάτα και το πελτέ, βάλτε τα φασόλια, προσθέστε νερό τόσο όσο να σκεπάζει όλα τα υλικά και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά για περίπου 30 λεπτά.

4.    Τέλος ρίξτε τον βασιλικό ψιλοκομμένο και στρώστε το ραγού σε ένα πυρίμαχο σκεύος για τον φούρνο .

5.    Μαγειρέψτε τον πουρέ πατάτας MAGGI όπως αναγράφεται στην συσκευασία του και στρώστε πάνω από τα φασόλια.

6.    Ψήστε σε φούρνο με αντίσταση μέχρι να πάρει χρώμα ο πουρές και σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστό το φαγητό .