Αυτό το πιάτο έγινε για 5
Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας
Αποψύχετε τις γαρίδες και τις καθαρίζετε, αλλά κρατάτε τα κεφάλια και τα κελύφη.
Βάζετε τα κεφάλια και τα κελύφη σε μία βαθιά κατσαρόλα μαζί με τον κύβο λαχανικών Maggi και το νερό. Καπακώνετε και μόλις έρθει σε βρασμό το μείγμα μας, σιγοβράζετε για 15 λεπτά (ΑΚΡΙΒΩΣ!)
Σουρώνετε σε ένα μπολ τον ζωμό και τον αφήνετε στην άκρη.
Πετάτε τα κεφάλια και τα κελύφη.
Ραντίζετε τις γαρίδες με ελαιόλαδο και πιπέρι. Βάζετε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε και σοτάρετε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές για περίπου 30 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά.
Αφαιρείτε τις γαρίδες από το τηγάνι, τις βάζετε σε ένα πιάτο και τις αφήνετε στην άκρη.
Βάζετε το τηγάνι πίσω σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε μέσα 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το μπούκοβο. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγα δευτερόλεπτα. Σβήνετε με το κρασί.
Όταν το κρασί εξατμιστεί, προσθέτετε το κονκασέ.
Ρίχνετε τον ζωμό από τις γαρίδες και τα ζυμαρικά μας. Ανακατεύετε και χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά και όταν δείτε ότι η σάλτσα έχει δέσει και είναι έτοιμη, αφαιρείτε από τη φωτιά και προσθέτετε μέσα τις γαρίδες μαζί με τα φύλλα βασιλικού. Ρίχνετε 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και την παρμεζάνα μας αν θέλετε.
Σερβίρετε την γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας, με λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Υποβολή
Σχόλια 0