Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Χταπόδι με χυλοπίτες
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Χταπόδι Με Χυλοπίτες

Χταπόδι με χυλοπίτες

(0)
90 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

6 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 6

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Χταπόδι
500  γρ.
Χυλοπιτάκι
4  κ.σ.
Ελιές
2 
Ξύσμα λεμονιού
2 
Κρεμμύδια
2 
Καρότα
2  Κλωνάρια
Σέλερι
10  Φύλλα
Φρέσκος βασιλικός
150  γρ.
Παρμεζάνα τριμμένη
1  φλιτζάνι
Λευκό κρασί
0.33  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
1  κύβος
MAGGI Ζωμός λαχανικών
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
2  κ.σ.
Ελαιόλαδο
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
82.7 g
Ενέργεια
688.7 kcal
Λιπαρά
16.1 g
Πρωτεΐνες
44.5 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

90 λεπτά
  • Βήμα 1

    10 λεπτά
    Κόψτε σε χοντρά κομμάτια τα κρεμμύδια, τα καρότα & το σέλερι και σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
  • Βήμα 2

    5 λεπτά
    Προσθέστε το χταπόδι, ενώ πρώτα έχετε χωρίσει τα πλοκάμια και σοτάρετε με τα λαχανικά μέχρι να πάρει έντονο κόκκινο χρώμα.
  • Βήμα 3

    4 λεπτά
    Σβήστε με το κρασί, ρίξτε τις τομάτες χοντροκομμένες, τον κύβο λαχανικών MAGGI και 2 ½ λίτρα νερό.
  • Βήμα 4

    60 λεπτά
    Αφήστε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα. Σουρώστε τον ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα και κρατήστε στην άκρη τα πλοκάμια.
  • Βήμα 5

    8 λεπτά
    Σε μια νέα κατσαρόλα ρίξτε το ⅓ από τον ζωμό και δώστε μια βράση. Προσθέστε το χιλοπιτάκι και μαγειρέψτε, ενώ συμπληρώνετε όσο ζωμό χρειαστεί από τον υπόλοιπο.
  • Βήμα 6

    3 λεπτά
    2 λεπτά πριν μαγειρευτεί το ζυμαρικό, ρίξτε τις ελιές κομμένες σε φιλέτα, τον βασιλικό ψιλοκομμένο, το ξύσμα λεμόνι, τα πλοκάμια από το χταπόδι κομμένα σε ροδέλες και το τριμμένο τυρί. Ελέγξτε το αλάτι και σερβίρετε άμεσα.
Χταπόδι με χυλοπίτες

Βήμα 1 6

Βήμα 1 Βήμα 1 Βήμα 1 Βήμα 1

Κόψτε σε χοντρά κομμάτια τα κρεμμύδια, τα καρότα & το σέλερι και σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.

Χταπόδι με χυλοπίτες

Βήμα 2 6

Βήμα 2 Βήμα 2 Βήμα 2 Βήμα 2

Προσθέστε το χταπόδι, ενώ πρώτα έχετε χωρίσει τα πλοκάμια και σοτάρετε με τα λαχανικά μέχρι να πάρει έντονο κόκκινο χρώμα.

Χταπόδι με χυλοπίτες

Βήμα 3 6

Βήμα 3

Σβήστε με το κρασί, ρίξτε τις τομάτες χοντροκομμένες, τον κύβο λαχανικών MAGGI και 2 ½ λίτρα νερό.

Χταπόδι με χυλοπίτες

Βήμα 4 6

Βήμα 4

Αφήστε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα. Σουρώστε τον ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα και κρατήστε στην άκρη τα πλοκάμια.

Χταπόδι με χυλοπίτες

Βήμα 5 6

Βήμα 5

Σε μια νέα κατσαρόλα ρίξτε το ⅓ από τον ζωμό και δώστε μια βράση. Προσθέστε το χιλοπιτάκι και μαγειρέψτε, ενώ συμπληρώνετε όσο ζωμό χρειαστεί από τον υπόλοιπο.

Χταπόδι με χυλοπίτες

Βήμα 6 6

Βήμα 6

2 λεπτά πριν μαγειρευτεί το ζυμαρικό, ρίξτε τις ελιές κομμένες σε φιλέτα, τον βασιλικό ψιλοκομμένο, το ξύσμα λεμόνι, τα πλοκάμια από το χταπόδι κομμένα σε ροδέλες και το τριμμένο τυρί. Ελέγξτε το αλάτι και σερβίρετε άμεσα.

Συνταγή ως PDF

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

10 + 0 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Εύκολο
  • Ελληνική
  • Κύριο πιάτο
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Μερίδα λαχανικών/φρούτων
  • Υψηλό σε πρωτεΐνες
  • Οικογενειακά γεύματα

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Χταπόδι ξιδάτο

    Χταπόδι ξιδάτο

    75 λεπτά Δύσκολη
  • Χταπόδι

    Χταπόδι

    65 λεπτά Εύκολη
  • Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

    Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

    170 λεπτά Δύσκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης