95 από 100
Ισορρόπησε το γεύμα σου
MyMenu IQ™
95 από 100
Μεγάλη Ισορροπία
Το γεύμα είναι ισορροπημένο
Πίσω
Τι είναι ένα ισορροπημένο μενού;

Ένα ισορροπημένο μενού παρέχει μια ποικιλία τροφών από όλες τις ομάδες τροφίμων και καλύπτει βασικά θρεπτικά συστατικά.

Το MyMenu IQ ™ μας δίνει ένα διατροφικό σκόρ, λαμβάνοντας υπόψη την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά του γεύματος και τη συμβολή τους στην κάλυψη των διατροφικών συστάσεων για την καθημερινή διατροφή που βασίζεται σε ένα μέσο όρο 2.000 kcal, που αντιστοιχούν σε έναν μέσο ενήλικα.

Το MyMenu IQ σε καθοδηγεί να επιλέξεις ένα ισορροπημένο μενού σε μια κλίμακα από 0 έως 100, με έμφαση στο κύριο γεύμα.

Τι σημαίνει η βαθμολογία MyMenu IQ™;
Υπάρχει περιθώριο για πιο Ισορροπημένο Γεύμα (0 - 44)
Αυτό το μενού μπορεί να γίνει πιο ισορροπημένο, ώστε να σε βοηθήσει να καλύψεις τις διατροφικές σου ανάγκες
Καλή Ισορροπία (45 - 69)
Αυτό το μενού έχει διατροφική ισορροπία, περιλαμβάνει ποικιλία τροφίμων και καλύπτει βασικά θρεπτικά συστατικά.
Μεγάλη Ισορροπία (70 - 100)
Αυτό το μενού έχει διατροφική ισορροπία, περιλαμβάνει ποικιλία τροφίμων και καλύπτει βασικά θρεπτικά συστατικά.
Η βαθμολογία τουMyMenu IQ™ ισχύει για την κάθε συνταγή όπως αυτή περιγράφεται στον ιστότοπο. Τα δεδομένα για τη διατροφική σύνθεση των τροφίμων βασίζονται σε διεθνείς Βάσεις Δεδομένων όπως USDA SR28, BLS32 καθώς και σε δεδομένα ετικετών τροφίμων.
Υδατάνθρακες
73.9g / 46%
Πρωτεΐνες
39.2g / 25%
Λιπαρά
20.1g / 28%
Ο καταμερισμός ενέργειας δείχνει την ποσότητα των μακροθρεπτικών συστατικών (δηλαδή υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λιπαρά) που περιέχονται σε μία μερίδα της συνταγής και τη σχετική συνεισφορά τους (σε%) στο συνολικό ενεργειακό περιεχόμενο της μερίδας.

Διατροφικές συμβουλές

  • Η καλή διατροφή θέλει ποικιλία. Συνδύασε λαχανικά με διαφορετικά χρώματα στη σαλάτα σου για να πάρεις περισσότερες βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία.
  • Ένα θρεπτικό γεύμα πρέπει να συνδυάζεται με τη καλή ενυδάτωση. Φρόντισε να έχεις πάντα ένα ποτήρι νερό μαζί με το γεύμα σου.
  • Δώσε το καλό παράδειγμα στα παιδιά σου. Μαγείρεψε μαζί τους υγιεινές και ισορροπημένες συνταγές.

Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

(0)
170λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
5 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 5 εδώ

600  γρ.
Χταπόδι
2 
Κρεμμύδια φρέσκα
500  γρ.
Ρεβίθια
1  κ.γλ.
Ξύδι
2  κ.γλ.
Ζάχαρη
1 
Λεμόνι χυμός
2  κ.σ.
Κάπαρη
2  κ.σ.
Μαΐντανός, φρέσκος
4  κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.5  κ.γλ.
Αλάτι

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
624.3 kcal
Υδατάνθρακες
73.93 g
Πρωτεΐνες
39.24 g
Λιπαρά
20.13 g
Εδώδιμες Ίνες
12.5 g
Σάκχαρα
12.94 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

170 λεπτά
Βήμα 1
60 λεπτά
Βάλτε νερό σε μια κατσαρόλα και βράστε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 1 ώρα. Φροντίστε στο τέλος να μείνει περίπου μισή κούπα νερό μέσα στην κατσαρόλα για να βοηθήσει όταν τα πολτοποιήσουμε.
Βήμα 2
70 λεπτά
Παράλληλα σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρετε το χταπόδι μέχρι να πάρει έντονο κόκκινο χρώμα. Προσθέστε νερό μέχρι να σκεπαστεί και σιγοβράστε για 1 ώρα.
Βήμα 3
6 λεπτά
Καθαρίστε τα κρεμμύδια (μεσαίου μεγέθους), κόψτε τα στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτά φεγγαράκια.
Βήμα 4
20 λεπτά
Ρίξτε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 20 λεπτά.
Βήμα 5
6 λεπτά
Τέλος, προσθέστε τη ζάχαρη, το ξίδι, το αλάτι και 2 κύβους λαχανικών MAGGI, αφήστε για ακόμη 5 λεπτά και αποσύρετε.
Βήμα 6
5 λεπτά
Μεταφέρετε τα ρεβίθια όσο είναι ακόμη ζεστά στον κάδο του μίξερ, προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας ξίδι, τον χυμό λεμόνι & αλάτι και χτυπήστε μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέστε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατέψτε με το χέρι.
Βήμα 7
3 λεπτά
Όταν το χταπόδι έχει πλέον μαγειρευτεί, στραγγίξτε και σοτάρετε για 2 λεπτά σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Τέλος, αλατίστε και σερβίρετε με την κρέμα ρεβιθιού και τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

Βήμα 1 7

Βάλτε νερό σε μια κατσαρόλα και βράστε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 1 ώρα. Φροντίστε στο τέλος να μείνει περίπου μισή κούπα νερό μέσα στην κατσαρόλα για να βοηθήσει όταν τα πολτοποιήσουμε.

Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

Βήμα 2 7

Παράλληλα σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρετε το χταπόδι μέχρι να πάρει έντονο κόκκινο χρώμα. Προσθέστε νερό μέχρι να σκεπαστεί και σιγοβράστε για 1 ώρα.

Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

Βήμα 3 7

Καθαρίστε τα κρεμμύδια (μεσαίου μεγέθους), κόψτε τα στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτά φεγγαράκια.

Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

Βήμα 4 7

Ρίξτε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 20 λεπτά.

Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

Βήμα 5 7

Τέλος, προσθέστε τη ζάχαρη, το ξίδι, το αλάτι και 2 κύβους λαχανικών MAGGI, αφήστε για ακόμη 5 λεπτά και αποσύρετε.

Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

Βήμα 6 7

Μεταφέρετε τα ρεβίθια όσο είναι ακόμη ζεστά στον κάδο του μίξερ, προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας ξίδι, τον χυμό λεμόνι & αλάτι και χτυπήστε μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέστε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατέψτε με το χέρι.

Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

Βήμα 7 7

Όταν το χταπόδι έχει πλέον μαγειρευτεί, στραγγίξτε και σοτάρετε για 2 λεπτά σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Τέλος, αλατίστε και σερβίρετε με την κρέμα ρεβιθιού και τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή

Σχόλια 0

Please enter proper keywords 0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη