Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

0
170 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
5 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 5 εδώ

600 γρ.
Χταπόδι
2 
Κρεμμύδια φρέσκα
500 γρ.
Ρεβίθια
1 κ.γλ.
Ξύδι
2 κ.γλ.
Ζάχαρη
1 
Λεμόνι χυμός
2 κ.σ.
Κάπαρη
2 κ.σ.
Μαΐντανός, φρέσκος
4 κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.5 κ.γλ.
Αλάτι

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
610.77 kcal
Υδατάνθρακες
73.13 g
Πρωτεΐνες
38.84 g
Λιπαρά
19.22 g
Εδώδιμες Ίνες
12.43 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

170 λεπτά
Βήμα 1
60 λεπτά
Βάλτε νερό σε μια κατσαρόλα και βράστε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου μια ώρα. Φροντίστε στο τέλος να μείνει περίπου μισή κούπα νερό μέσα στην κατσαρόλα για να βοηθήσει όταν τα πολτοποιήσουμε.
Βήμα 2
70 λεπτά
Παράλληλα σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίξτε 2 κ.σ ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρετε το χταπόδι μέχρι να πάρει έντονο κόκκινο χρώμα. Προσθέστε νερό μέχρι να σκεπαστεί και σιγοβράστε για μια ώρα.
Βήμα 3
6 λεπτά
Καθαρίστε τα κρεμμύδια (μεσαίου μεγέθους), κόψτε τα στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτά φεγγαράκια.
Βήμα 4
20 λεπτά
Ρίξτε 4 κ.σ ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 20 λεπτά.
Βήμα 5
6 λεπτά
Τέλος προσθέστε τη ζάχαρη, το ξίδι και αλάτι και 2 κύβους λαχανικών MAGGI, αφήστε για ακόμη 5 λεπτά και αποσύρετε.
Βήμα 6
5 λεπτά
Μεταφέρετε τα ρεβίθια όσο είναι ακόμη ζεστά στον κάδο του μίξερ, προσθέστε 4 κ.σ ελαιόλαδο, 2 κ.σ ξίδι, τον χυμό λεμόνι, αλάτι και χτυπήστε μέχρι να γίνει κρέμα, προσθέστε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατέψτε με το χέρι.
Βήμα 7
3 λεπτά
Όταν το χταπόδι έχει πλέον μαγειρευτεί, στραγγίστε και σοτάρετε για 2 λεπτά σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, αλατίστε και σερβίρετε με την κρέμα ρεβιθιού και τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

Βήμα 1 7

Βάλτε νερό σε μια κατσαρόλα και βράστε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου μια ώρα. Φροντίστε στο τέλος να μείνει περίπου μισή κούπα νερό μέσα στην κατσαρόλα για να βοηθήσει όταν τα πολτοποιήσουμε.

Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

Βήμα 2 7

Παράλληλα σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίξτε 2 κ.σ ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρετε το χταπόδι μέχρι να πάρει έντονο κόκκινο χρώμα. Προσθέστε νερό μέχρι να σκεπαστεί και σιγοβράστε για μια ώρα.

Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

Βήμα 3 7

Καθαρίστε τα κρεμμύδια (μεσαίου μεγέθους), κόψτε τα στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτά φεγγαράκια.

Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

Βήμα 4 7

Ρίξτε 4 κ.σ ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 20 λεπτά.

Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

Βήμα 5 7

Τέλος προσθέστε τη ζάχαρη, το ξίδι και αλάτι και 2 κύβους λαχανικών MAGGI, αφήστε για ακόμη 5 λεπτά και αποσύρετε.

Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

Βήμα 6 7

Μεταφέρετε τα ρεβίθια όσο είναι ακόμη ζεστά στον κάδο του μίξερ, προσθέστε 4 κ.σ ελαιόλαδο, 2 κ.σ ξίδι, τον χυμό λεμόνι, αλάτι και χτυπήστε μέχρι να γίνει κρέμα, προσθέστε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατέψτε με το χέρι.

Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

Βήμα 7 7

Όταν το χταπόδι έχει πλέον μαγειρευτεί, στραγγίστε και σοτάρετε για 2 λεπτά σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, αλατίστε και σερβίρετε με την κρέμα ρεβιθιού και τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη