Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών
170λεπτά
Δύσκολη
600 γρ.
Χταπόδι
2
Κρεμμύδια φρέσκα
500 γρ.
Ρεβίθια
1 κ.γλ.
Ξύδι
2 κ.γλ.
Ζάχαρη
1
Λεμόνι χυμός
2 κ.σ.
Κάπαρη
2 κ.σ.
Μαΐντανός, φρέσκος
4 κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
2 κύβους
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
610.77 kcal
Υδατάνθρακες
73.13 g
Πρωτεΐνες
38.84 g
Λιπαρά
19.22 g
Εδώδιμες Ίνες
12.43 g
Σάκχαρα
12.82 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
170 λεπτά
Βήμα 1
Βάλτε νερό σε μια κατσαρόλα και βράστε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου μια ώρα. Φροντίστε στο τέλος να μείνει περίπου μισή κούπα νερό μέσα στην κατσαρόλα για να βοηθήσει όταν τα πολτοποιήσουμε.
Βήμα 2
Παράλληλα σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίξτε 2 κ.σ ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρετε το χταπόδι μέχρι να πάρει έντονο κόκκινο χρώμα. Προσθέστε νερό μέχρι να σκεπαστεί και σιγοβράστε για μια ώρα.
Βήμα 3
Καθαρίστε τα κρεμμύδια (μεσαίου μεγέθους), κόψτε τα στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτά φεγγαράκια.
Βήμα 4
Ρίξτε 4 κ.σ ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 20 λεπτά.
Βήμα 5
Τέλος προσθέστε τη ζάχαρη, το ξίδι και αλάτι και 2 κύβους λαχανικών MAGGI, αφήστε για ακόμη 5 λεπτά και αποσύρετε.
Βήμα 6
Μεταφέρετε τα ρεβίθια όσο είναι ακόμη ζεστά στον κάδο του μίξερ, προσθέστε 4 κ.σ ελαιόλαδο, 2 κ.σ ξίδι, τον χυμό λεμόνι, αλάτι και χτυπήστε μέχρι να γίνει κρέμα, προσθέστε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατέψτε με το χέρι.
Βήμα 7
Όταν το χταπόδι έχει πλέον μαγειρευτεί, στραγγίστε και σοτάρετε για 2 λεπτά σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, αλατίστε και σερβίρετε με την κρέμα ρεβιθιού και τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
Σχόλια 0