Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Χταπόδι ξιδάτο
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Χταπόδι Ξιδάτο

Χταπόδι ξιδάτο

(1)
75 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

5 Μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 5

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  κιλό
Χταπόδι
2 
Φύλλα δάφνης
1 
Αστεροειδή γλυκάνισο
1  κ.σ.
MAGGI Νοστιμιά
1  κ.σ.
Μαύρο πιπέρι
250  mL
Ελαιόλαδο
100  mL
Ξύδι βαλσάμικο λευκό
1 
Λεμόνι ξύσμα
1 
Κρεμμύδι φρέσκο
1  Ματσάκι
Μυρώνια
2  κ.σ.
Θυμάρι
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
17.7 g
Ενέργεια
668.6 kcal
Λιπαρά
52.7 g
Εδώδιμες Ίνες
1.7 g
Πρωτεΐνες
31.6 g
Σάκχαρα
3.5 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

75 λεπτά
  • Βήμα 1

    5 λεπτά
    Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και ρίξτε τη δάφνη, το γλυκάνισο, τη Νοστιμιά Maggi και το πιπέρι.
  • Βήμα 2

    60 λεπτά
    Αφήστε να πάρει μια βράση και βάλτε μέσα το χταπόδι. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
  • Βήμα 3

    2 λεπτά
    Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το ξύσμα, το φρέσκο κρεμμύδι, τα μυρώνια και το θυμάρι.
  • Βήμα 4

    4 λεπτά
    Ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα χειρός και αφήστε στο ψυγείο. Όταν το χταπόδι έχει πλέον μαλακώσει σουρώστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό για να κρυώσει.
  • Βήμα 5

    3 λεπτά
    Kόψτε το χταπόδι σε λεπτές ροδέλες και ρίξτε το μέσα στο μπολ με τη μαρινάδα.
  • Βήμα 6

    1 λεπτά
    Ανακατέψτε και συντηρήστε στο ψυγείο.
Χταπόδι ξιδάτο

Βήμα 1 6

Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και ρίξτε τη δάφνη, το γλυκάνισο, τη Νοστιμιά Maggi και το πιπέρι.

Χταπόδι ξιδάτο

Βήμα 2 6

Αφήστε να πάρει μια βράση και βάλτε μέσα το χταπόδι. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.

Χταπόδι ξιδάτο

Βήμα 3 6

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το ξύσμα, το φρέσκο κρεμμύδι, τα μυρώνια και το θυμάρι.

Χταπόδι ξιδάτο

Βήμα 4 6

Ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα χειρός και αφήστε στο ψυγείο. Όταν το χταπόδι έχει πλέον μαλακώσει σουρώστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό για να κρυώσει.

Χταπόδι ξιδάτο

Βήμα 5 6

Kόψτε το χταπόδι σε λεπτές ροδέλες και ρίξτε το μέσα στο μπολ με τη μαρινάδα.

Χταπόδι ξιδάτο

Βήμα 6 6

Ανακατέψτε και συντηρήστε στο ψυγείο.

Συνταγή ως PDF

Overall rating

0.0 out of 5
0
1 reviews
Write a review
Select a row to filter reviews by rating
11
00
00
00
00
00

Reviews

0

nina

το χταποδι το βραζουμε χωρις νερο γιατι βγαζει απο μονο του παρα πολλα νερά
Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) 07/21/2020-09:36 CEST
Is this a helpful Review?

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

7 + 5 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Ελληνική
  • Κύριο πιάτο
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Χαμηλή ζάχαρη

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Χταπόδι

    Χταπόδι

    65 λεπτά Εύκολη
  • Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

    Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

    170 λεπτά Δύσκολη
  • Χταπόδι με χυλοπίτες

    Χταπόδι με χυλοπίτες

    90 λεπτά Εύκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης