Χταπόδι ξιδάτο
75λεπτά
Δύσκολη
1 κιλό
Χταπόδι
2
Φύλλα δάφνης
1
Αστεροειδή γλυκάνισο
1 κ.σ.
1 κ.σ.
Μαύρο πιπέρι
250 mL
Ελαιόλαδο
100 mL
Ξύδι βαλσάμικο λευκό
1
Λεμόνι ξύσμα
1
Κρεμμύδι φρέσκο
1 Ματσάκι
Μυρώνια
2 κ.σ.
Θυμάρι
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
663.52 kcal
Υδατάνθρακες
17.24 g
Πρωτεΐνες
31.17 g
Λιπαρά
52.66 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
75 λεπτά
Βήμα 1
Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό, ρίξτε την δάφνη, το γλυκάνισο, τη Νοστιμιά Maggi και το πιπέρι.
Βήμα 2
Αφήστε να πάρει μια βράση και βάλτε μέσα το χταπόδι. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μια ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το ξύσμα, το φρέσκο κρεμμύδι, τα μυρώνια και το θυμάρι.
Βήμα 4
Ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα χειρός και αφήστε στο ψυγείο. Όταν το χταπόδι έχει πλέον μαλακώσει σουρώστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό για να κρυώσει.
Βήμα 5
Kόψτε το χταπόδι σε λεπτές ροδέλες και ρίξτε το μέσα στο μπολ με την μαρινάδα.
Βήμα 6
Ανακατέψτε και συντηρήστε στο ψυγείο.
Σχόλια 1