Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Χταπόδι ξιδάτο

1
75λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
5 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 5 εδώ

1  κιλό
Χταπόδι
2 
Φύλλα δάφνης
1 
Αστεροειδή γλυκάνισο
1  κ.σ.
Μαύρο πιπέρι
250  mL
Ελαιόλαδο
100  mL
Ξύδι βαλσάμικο λευκό
1 
Λεμόνι ξύσμα
1 
Κρεμμύδι φρέσκο
1  Ματσάκι
Μυρώνια
2  κ.σ.
Θυμάρι

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
663.52 kcal
Υδατάνθρακες
17.24 g
Πρωτεΐνες
31.17 g
Λιπαρά
52.66 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

75 λεπτά
Βήμα 1
5 λεπτά
Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και ρίξτε τη δάφνη, το γλυκάνισο, τη Νοστιμιά Maggi και το πιπέρι.
Βήμα 2
60 λεπτά
Αφήστε να πάρει μια βράση και βάλτε μέσα το χταπόδι. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
Βήμα 3
2 λεπτά
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το ξύσμα, το φρέσκο κρεμμύδι, τα μυρώνια και το θυμάρι.
Βήμα 4
4 λεπτά
Ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα χειρός και αφήστε στο ψυγείο. Όταν το χταπόδι έχει πλέον μαλακώσει σουρώστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό για να κρυώσει.
Βήμα 5
3 λεπτά
Kόψτε το χταπόδι σε λεπτές ροδέλες και ρίξτε το μέσα στο μπολ με τη μαρινάδα.
Βήμα 6
1 λεπτά
Ανακατέψτε και συντηρήστε στο ψυγείο.
Χταπόδι ξιδάτο

Βήμα 1 6

Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και ρίξτε τη δάφνη, το γλυκάνισο, τη Νοστιμιά Maggi και το πιπέρι.

Χταπόδι ξιδάτο

Βήμα 2 6

Αφήστε να πάρει μια βράση και βάλτε μέσα το χταπόδι. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.

Χταπόδι ξιδάτο

Βήμα 3 6

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το ξύσμα, το φρέσκο κρεμμύδι, τα μυρώνια και το θυμάρι.

Χταπόδι ξιδάτο

Βήμα 4 6

Ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα χειρός και αφήστε στο ψυγείο. Όταν το χταπόδι έχει πλέον μαλακώσει σουρώστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό για να κρυώσει.

Χταπόδι ξιδάτο

Βήμα 5 6

Kόψτε το χταπόδι σε λεπτές ροδέλες και ρίξτε το μέσα στο μπολ με τη μαρινάδα.

Χταπόδι ξιδάτο

Βήμα 6 6

Ανακατέψτε και συντηρήστε στο ψυγείο.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 1

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη
n nina
Ρολόι

το χταποδι το βραζουμε χωρις νερο γιατι βγαζει απο μονο του παρα πολλα νερά

Σχόλιο Φορτώστε περισσότερο