Αρχική   >   Συνταγή    >    Κοτόπουλο με κους κους και γιαούρτι

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο

ΥΛΙΚΑ


  • 500γρ. κουςκους

  • 6 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλο

  • 10 φρέσκα φύλλα δυόσμου

  • 1/4κτγ κύμινο

  • 1/2κτγ κουρκουμά ή κάρυ

  • 1 φρέσκο κρεμμύδι

  • 2 κύβους λαχανικών MAGGI

Για τη σάλτσα

  • 200γρ. γιαούρτ ιπλήρες

  • 100γρ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε

  • 1 μοσχολέμονο χυμό και ξύσμα

  • 1κτσ ελαιόλαδο

  • 4κτσ κρέμα γάλακτος ζωική

  • αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Τοποθετήστε το κους κους σε ένα μεγάλο μπολ .

  2. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι μισό λίτρο νερό , 2 κύβους λαχανικών ΜAGGI , το κύμινο και τον κουρκουμά και δώστε μια βράση .

  3. Προσθέστε το ζωμό μέσα στο μπολ με το κους κους και σκεπάστε με μεμβράνη περιτυλίγματος ή κάποιο στεγανό καπάκι . 

  4. Αφήστε για 15 λεπτά και ανακατέψτε απαλά το κους κους με ένα πιρούνι , προσθέστε 4κτς ελαιόλαδο, τον δυόσμο ψιλοκομμένο και τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες  .

  5. Βάλτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέστε 2κτς ελαιόλαδο, σοτάρετε τα φιλέτα από μπούτι κοτόπουλο μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 10 λεπτά .

  6. Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα γιαούρτι και συντηρήστε στο ψυγείο .

  7. Σερβίρετε τα φιλέτα κοτόπουλο και συνοδεύσετε με κους κους και σάλτσα γιαούρτι .