Κοτόπουλο φιλέτο γεμιστό
70λεπτά
Δύσκολη
800 γρ.
Κοτόπουλο, κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής ή φριτέζες, στήθος, κρέας και δέρμα, ακατέργαστο
5 Κλωνάρια
Θυμάρι, φρέσκο
3 κ.γλ.
100 mL
Ελαιόλαδο
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
4
Ντομάτες
60 γρ.
Λιαστές ντομάτες
200 γρ.
Τυρί, κρέμα
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
783.78 kcal
Υδατάνθρακες
12.24 g
Πρωτεΐνες
47.16 g
Λιπαρά
61.23 g
Εδώδιμες Ίνες
2.27 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
70 λεπτά
Βήμα 1
Ψιλοκόψτε τις λιαστές ντομάτες και ανακατέψτε με το τυρί κρέμα, τις 2 κ.γ. Maggi Νοστιμιά και το θυμάρι.
Βήμα 2
Βάλτε το μείγμα σε ένα κορνέ.
Βήμα 3
Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίξτε μια τσέπη κατά μήκος του κάθε φιλέτου αλλά όχι μέχρι το τέλος.
Βήμα 4
Γεμίστε με το κορνέ τα στήθη του κοτόπουλου και κλείστε τα φιλέτα με οδοντογλυφίδες.
Βήμα 5
Ανακατέψτε λάδι από τις λιαστές ντομάτες με Maggi Νοστιμιά και λαδώστε καλά γύρω- γύρω τα φιλέτα.
Βήμα 6
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα.
Βήμα 7
Σε ένα τηγάνι που το θερμαίνετε σε δυνατή φωτιά σοτάρετε τα φιλέτα από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν καλό χρώμα.
Βήμα 8
Παράλληλα κόψτε τις 4 ντομάτες στη μέση οριζόντια, αλείψτε τες με το λάδι και πασπαλίστε με τη Maggi Νοστιμιά.
Βήμα 9
Μεταφέτε τα φιλέτα και τις ντομάτες σε ένα ταψάκι και ψήστε για20-25 λεπτά ή μέχρι να φτάσει το εσωτερικό του κοτόπουλου στους 69 βαθμούς.
Βήμα 10
Αφαιρέστε από το φούρνο και τα αφήστε τα 10 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο μέχρι να ξεκουραστούν.
Βήμα 11
Κόψτε σε μερίδες και σερβίρετε μαζί με τις ντομάτες.
Σχόλια 0