Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Πίσω
47 56.1g / 47%
33 87.8g / 33%
20 56.8g / 20%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Κοτόπουλο κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

(0)
75 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

5 Μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 5

ingredient_quantity
recipe ingredient
70  γρ.
Ελαιόλαδο
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
0.33  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
2 
Σκελίδες σκόρδο (τριμμένες)
1 
Πράσο
1  μεγάλο
Καρότο
2  Φύλλα
Φύλλα δάφνης
1  κ.γλ.
Κόκκοι μπαχάρι
200  mL
Ημίγλυκο κόκκινο κρασί
400  γρ.
Ντοματίνια σε σάλτσα
100  γρ.
Βούτυρο
1 
Κοτόπουλο μεσαίο σε μερίδες
1  Μέτριο
Κρεμμύδια φρέσκα
1  κ.σ.
Πελτές ντομάτας
3  Κλωνάρια
Θυμάρι, φρέσκο
500  γρ.
Μακαρόνια ολικής άλεσης
0.5 
Ξυλακι κανέλας
50  γρ.
Μυζήθρα

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
87.86 g
Ενέργεια
1086.68 kcal
Λιπαρά
56.14 g
Εδώδιμες Ίνες
12.1 g
Πρωτεΐνες
56.89 g
Σάκχαρα
9.08 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

75 λεπτά
  • Βήμα 1

    2 λεπτά
    Βάζουμε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει και παράλληλα αλατοπιπερώ-νουμε το κοτόπουλο.
  • Βήμα 2

    4 λεπτά
    Όταν η κατσαρόλα είναι έτοιμη προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο και αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για 4-5 λεπτά.
  • Βήμα 3

    3 λεπτά
    Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο. Μειώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο.
  • Βήμα 4

    11 λεπτά
    Τα σοτάρουμε καλά να πάρουν ελαφρύ χρώμα για τουλάχιστον 10 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε άλλο ένα λεπτό.
  • Βήμα 5

    5 λεπτά
    Προσθέτουμε το σκόρδο, τον κύβο κότας Maggi, τα μπαχαρικά και αφού τα σοτάρουμε για 1 λεπτό σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα ντοματάκια.
  • Βήμα 6

    30 λεπτά
    Επιστρέφουμε το κρέας μέσα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να βράσει το κοτόπουλο και να μειωθεί η σάλτσα μας.
  • Βήμα 7

    10 λεπτά
    Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά μας, σουρώνουμε και αφού λιώσουμε το βούτυρο στην άδεια και στεγνή κατσαρόλα επιστρέφουμε τα ζυμαρικά μέσα γιανα βουτυρωθούν.
  • Βήμα 8

    2 λεπτά
    Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη από την μυζήθρα στο βούτυρο.
  • Βήμα 9

    7 λεπτά
    Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, το θυμάρι, το κοτόπουλο και έξτρα μυζήθρα εάν θέλουμε.
  • Βήμα 10

    1 λεπτά
    Το κοτόπουλο κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμο να εντυπωσιάσει.
Κοτόπουλο κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 10

Βήμα 1
: Ελαιόλαδο

Βάζουμε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει και παράλληλα αλατοπιπερώ-νουμε το κοτόπουλο.

Κοτόπουλο κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 10

Βήμα 2

Όταν η κατσαρόλα είναι έτοιμη προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο και αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για 4-5 λεπτά.

Κοτόπουλο κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 10

Βήμα 3

Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο. Μειώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο.

Κοτόπουλο κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 10

Βήμα 4

Τα σοτάρουμε καλά να πάρουν ελαφρύ χρώμα για τουλάχιστον 10 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε άλλο ένα λεπτό.

Κοτόπουλο κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 10

Βήμα 5

Προσθέτουμε το σκόρδο, τον κύβο κότας Maggi, τα μπαχαρικά και αφού τα σοτάρουμε για 1 λεπτό σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα ντοματάκια.

Κοτόπουλο κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 10

Βήμα 6

Επιστρέφουμε το κρέας μέσα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να βράσει το κοτόπουλο και να μειωθεί η σάλτσα μας.

Κοτόπουλο κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 7 10

Βήμα 7

Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά μας, σουρώνουμε και αφού λιώσουμε το βούτυρο στην άδεια και στεγνή κατσαρόλα επιστρέφουμε τα ζυμαρικά μέσα γιανα βουτυρωθούν.

Κοτόπουλο κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 8 10

Βήμα 8

Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη από την μυζήθρα στο βούτυρο.

Κοτόπουλο κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 9 10

Βήμα 9

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, το θυμάρι, το κοτόπουλο και έξτρα μυζήθρα εάν θέλουμε.

Κοτόπουλο κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 10 10

Βήμα 10

Το κοτόπουλο κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμο να εντυπωσιάσει.

Συνταγή ως PDF