Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Κοτόπουλο κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

0
75 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
5 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 5 εδώ

50 γρ
Ελαιόλαδο
0.5 κ.γ.
Αλάτι
0.33 κ.γ.
Μαύρο πιπέρι
2 
Σκελίδες σκόρδο (τριμμένες)
1 
Πράσο
1 μεγάλο
Καρότο
2 Φύλλα
Φύλλα δάφνης
1 κ.γ.
Κόκκοι μπαχάρι
200 mL
Κόκκινο κρασί
400 γρ
Ντοματίνια σε σάλτσα
100 γρ
Βούτυρο
1 
Κοτόπουλο μεσαίο σε μερίδες
1 
Κρεμμύδι
1 κ.σ.
Πελτές ντομάτας
3 Κλωνάρια
Θυμάρι, φρέσκο
500 γρ
Μακαρόνια
0.5 
Ξυλακι κανέλας
50 γρ
Μυζήθρα

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
4357.11 kcal
Υδατάνθρακες
196.84 g
Πρωτεΐνες
59.25 g
Λιπαρά
41.4 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

75 λεπτά
Βήμα 1
2 λεπτά
Βάζουμε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει και παράλληλα αλατοπιπερώ-νουμε το κοτόπουλο.
Βήμα 2
4 λεπτά
Όταν η κατσαρόλα είναι έτοιμη προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο και αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για 4-5 λεπτά.
Βήμα 3
3 λεπτά
Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο. Μειώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο.
Βήμα 4
11 λεπτά
Τα σοτάρουμε καλά να πάρουν ελαφρύ χρώμα για τουλάχιστον 10 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε άλλο ένα λεπτό.
Βήμα 5
5 λεπτά
Προσθέτουμε το σκόρδο, τον κύβο κότας Maggi, τα μπαχαρικά και αφού τα σοτάρουμε για 1 λεπτό σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα ντοματάκια.
Βήμα 6
30 λεπτά
Επιστρέφουμε το κρέας μέσα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να βράσει το κοτόπουλο και να μειωθεί η σάλτσα μας.
Βήμα 7
10 λεπτά
Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά μας, σουρώνουμε και αφού λιώσουμε το βούτυρο στην άδεια και στεγνή κατσαρόλα επιστρέφουμε τα ζυμαρικά μέσα γιανα βουτυρωθούν.
Βήμα 8
2 λεπτά
Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη από την μυζήθρα στο βούτυρο.
Βήμα 9
7 λεπτά
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, το θυμάρι, το κοτόπουλο και έξτρα μυζήθρα εάν θέλουμε.
Βήμα 10
1 λεπτά
Το κοτόπουλο κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμο να εντυπωσιάσει.
Κοτόπουλο κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 10

: Ελαιόλαδο

Βάζουμε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει και παράλληλα αλατοπιπερώ-νουμε το κοτόπουλο.

Κοτόπουλο κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 10

Όταν η κατσαρόλα είναι έτοιμη προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο και αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για 4-5 λεπτά.

Κοτόπουλο κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 10

Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο. Μειώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο.

Κοτόπουλο κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 10

Τα σοτάρουμε καλά να πάρουν ελαφρύ χρώμα για τουλάχιστον 10 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε άλλο ένα λεπτό.

Κοτόπουλο κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 10

Προσθέτουμε το σκόρδο, τον κύβο κότας Maggi, τα μπαχαρικά και αφού τα σοτάρουμε για 1 λεπτό σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα ντοματάκια.

Κοτόπουλο κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 10

Επιστρέφουμε το κρέας μέσα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να βράσει το κοτόπουλο και να μειωθεί η σάλτσα μας.

Κοτόπουλο κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 7 10

Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά μας, σουρώνουμε και αφού λιώσουμε το βούτυρο στην άδεια και στεγνή κατσαρόλα επιστρέφουμε τα ζυμαρικά μέσα γιανα βουτυρωθούν.

Κοτόπουλο κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 8 10

Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη από την μυζήθρα στο βούτυρο.

Κοτόπουλο κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 9 10

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, το θυμάρι, το κοτόπουλο και έξτρα μυζήθρα εάν θέλουμε.

Κοτόπουλο κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 10 10

Το κοτόπουλο κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμο να εντυπωσιάσει.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη