Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Κοτόπουλο με φιρίκια στην κατσαρόλα

0
50λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
6 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 6 εδώ

6 
Μήλα
1500  γρ.
Κοτόπουλο, κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής ή φριτέζες, κριθάρι, κρέας και δέρμα, ωμά
2 
Κρεμμύδια
4 
Σκελίδες σκόρδο
100  mL
Μηλόξυδο
160  γρ.
Πετιμέζι
5  Φύλλα
Φασκόμηλο
150  mL
Ελαιόλαδο
1  L
Νερό
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
0.33  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
2  κ.σ.
Πελτές ντομάτας
50  γρ.
Αμύγδαλο φιλέ
4  Κλωνάρια
Σχοινόπρασο
50  γρ.
Κρανμπερις

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
877.52 kcal
Υδατάνθρακες
62.19 g
Πρωτεΐνες
47.25 g
Λιπαρά
49.05 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

50 λεπτά
Βήμα 1
5 λεπτά
Βάλτε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα που την έχετε βάλει στη φωτιά να κάψει καλά και σοτάρετε για να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
Βήμα 2
5 λεπτά
Αν η κατσαρόλα σας είναι μικρή βάλτε το κρέας σε δόσεις.
Βήμα 3
2 λεπτά
Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέστε τα μήλα και σοτάρετέ τα και αυτά για 2 λεπτά.
Βήμα 4
8 λεπτά
Καραμελώστε τα λίγο για να πάρουν ωραίο χρώμα!
Βήμα 5
5 λεπτά
Βγάλτε τα μήλα από την κατσαρόλα και προσθέστε τα κρεμμύδια. Σοτάρετέ τα μέχρι να ροδίσουν και αυτά αλλά προσέξτε να μην μαυρίσουν.
Βήμα 6
2 λεπτά
Στη συνέχεια προσθέστε τα σκόρδα, το φασκόμηλο και τον πελτέ να σοταριστεί για 2 λεπτά ακόμα.
Βήμα 7
2 λεπτά
Σβήστε με το ξύδι.
Βήμα 8
5 λεπτά
Τοποθετήστε το κρέας ξανά στην κατσαρόλα και ρίξτε λίγο νερό ίσα να μισοσκεπάζει το φαγητό.
Βήμα 9
1 λεπτά
Σκεπάστε την κατσαρόλα με καπάκι.
Βήμα 10
15 λεπτά
Σιγοβράστε και 10 λεπτά πριν βράσει προσθέστε τα μήλα και το πετιμέζι. Τέλος, προσθέστε και λίγο νερό, τόσο όσο χρειάζεται ώστε στο τέλος να έχετε μια ωραία πυκνή σάλτσα. Το κοτόπουλο με φιρίκια είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Κοτόπουλο με φιρίκια στην κατσαρόλα

Βήμα 1 10

Βήμα 1

Βάλτε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα που την έχετε βάλει στη φωτιά να κάψει καλά και σοτάρετε για να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.

Κοτόπουλο με φιρίκια στην κατσαρόλα

Βήμα 2 10

Βήμα 2 Βήμα 2

Αν η κατσαρόλα σας είναι μικρή βάλτε το κρέας σε δόσεις.

Κοτόπουλο με φιρίκια στην κατσαρόλα

Βήμα 3 10

Βήμα 3

Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέστε τα μήλα και σοτάρετέ τα και αυτά για 2 λεπτά.

Κοτόπουλο με φιρίκια στην κατσαρόλα

Βήμα 4 10

Βήμα 4

Καραμελώστε τα λίγο για να πάρουν ωραίο χρώμα!

Κοτόπουλο με φιρίκια στην κατσαρόλα

Βήμα 5 10

Βήμα 5

Βγάλτε τα μήλα από την κατσαρόλα και προσθέστε τα κρεμμύδια. Σοτάρετέ τα μέχρι να ροδίσουν και αυτά αλλά προσέξτε να μην μαυρίσουν.

Κοτόπουλο με φιρίκια στην κατσαρόλα

Βήμα 6 10

Βήμα 6

Στη συνέχεια προσθέστε τα σκόρδα, το φασκόμηλο και τον πελτέ να σοταριστεί για 2 λεπτά ακόμα.

Κοτόπουλο με φιρίκια στην κατσαρόλα

Βήμα 7 10

Βήμα 7

Σβήστε με το ξύδι.

Κοτόπουλο με φιρίκια στην κατσαρόλα

Βήμα 8 10

Βήμα 8

Τοποθετήστε το κρέας ξανά στην κατσαρόλα και ρίξτε λίγο νερό ίσα να μισοσκεπάζει το φαγητό.

Κοτόπουλο με φιρίκια στην κατσαρόλα

Βήμα 9 10

Βήμα 9

Σκεπάστε την κατσαρόλα με καπάκι.

Κοτόπουλο με φιρίκια στην κατσαρόλα

Βήμα 10 10

Βήμα 10

Σιγοβράστε και 10 λεπτά πριν βράσει προσθέστε τα μήλα και το πετιμέζι. Τέλος, προσθέστε και λίγο νερό, τόσο όσο χρειάζεται ώστε στο τέλος να έχετε μια ωραία πυκνή σάλτσα. Το κοτόπουλο με φιρίκια είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη