Κοτόπουλο με φιρίκια στην κατσαρόλα
50λεπτά
Εύκολη
6
Μήλα
1500 γρ.
Κοτόπουλο, κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής ή φριτέζες, κριθάρι, κρέας και δέρμα, ωμά
2
Κρεμμύδια
4
Σκελίδες σκόρδο
100 mL
Μηλόξυδο
160 γρ.
Πετιμέζι
5 Φύλλα
Φασκόμηλο
1 κύβος
150 mL
Ελαιόλαδο
1 L
Νερό
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
2 κ.σ.
Πελτές ντομάτας
50 γρ.
Αμύγδαλο φιλέ
4 Κλωνάρια
Σχοινόπρασο
50 γρ.
Κρανμπερις
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
877.52 kcal
Υδατάνθρακες
62.19 g
Πρωτεΐνες
47.25 g
Λιπαρά
49.05 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
50 λεπτά
Βήμα 1
Βάλτε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα που την έχετε βάλει στη φωτιά να κάψει καλά να σοταριστεί και να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
Βήμα 2
Αν η κατσαρόλα σας είναι μικρή βάλτε το κρέας σε δόσεις.
Βήμα 3
Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέστε τα μήλα και σοτάρετέ τα και αυτά για 2 λεπτά.
Βήμα 4
Καραμελώστε τα λίγο και να πάρουν ωραίο χρώμα!
Βήμα 5
Βγάλτε τα μήλα από την κατσαρόλα και προσθέστε τα κρεμμύδια. Σοτάρετέ μέχρι να ροδίσουν και αυτά αλλά προσέξτε να μην μαυρίσουν.
Βήμα 6
Στη συνέχεια προσθέστε τα σκόρδα, το φασκόμηλο και τον πελτέ να σοταριστεί για 2 λεπτά ακόμα.
Βήμα 7
Σβήστε με το ξύδι.
Βήμα 8
Τοποθετήστε το κρέας ξανά στην κατσαρόλα και ρίξτε λίγο νερό ίσα να μισό σκεπάζει το φαγητό.
Βήμα 9
Σκεπάστε την κατσαρόλα με καπάκι.
Βήμα 10
Σιγοβράστε και 10 λεπτά πριν βράσει προσθέστε τα μήλα και το πετιμέζι. Τέλος, προσθέστε και λίγο νερό, τόσο όσο χρειάζεται ώστε στο τέλος να έχετε μια ωραία πυκνή σάλτσα.
Σχόλια 0