Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Κοτόπουλο με φιρίκια στην κατσαρόλα

0
50 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
6 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 6 εδώ

6 
Μήλα
1.5 Κιλά
Μπούτι κοτόπουλο
2 
Κρεμμύδια
4 
Σκελίδες σκόρδο
100 mL
Μηλόξυδο
160 γρ
Πετιμέζι
5 Φύλλα
Φασκόμηλο
150 mL
Ελαιόλαδο
1 lt
Νερό
0.5 κ.γ.
Αλάτι
0.33 κ.γ.
Μαύρο πιπέρι
2 κ.σ.
Πελτές ντομάτας
50 γρ
Αμύγδαλο φιλέ
4 Κλωνάρια
Σχοινόπρασο
50 γρ
Κρανμπερις

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
1025.02 kcal
Υδατάνθρακες
62.9 g
Πρωτεΐνες
14.02 g
Λιπαρά
81.33 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

50 λεπτά
Βήμα 1
5 λεπτά
Βάλτε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα που την έχετε βάλει στη φωτιά να κάψει καλά να σοταριστεί και να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
Βήμα 2
5 λεπτά
Αν η κατσαρόλα σας είναι μικρή βάλτε το κρέας σε δόσεις.
Βήμα 3
2 λεπτά
Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέστε τα μήλα και σοτάρετέ τα και αυτά για 2 λεπτά.
Βήμα 4
8 λεπτά
Καραμελώστε τα λίγο και να πάρουν ωραίο χρώμα!
Βήμα 5
5 λεπτά
Βγάλτε τα μήλα από την κατσαρόλα και προσθέστε τα κρεμμύδια. Σοτάρετέ μέχρι να ροδίσουν και αυτά αλλά προσέξτε να μην μαυρίσουν.
Βήμα 6
2 λεπτά
Στη συνέχεια προσθέστε τα σκόρδα, το φασκόμηλο και τον πελτέ να σοταριστεί για 2 λεπτά ακόμα.
Βήμα 7
2 λεπτά
Σβήστε με το ξύδι.
Βήμα 8
5 λεπτά
Τοποθετήστε το κρέας ξανά στην κατσαρόλα και ρίξτε λίγο νερό ίσα να μισό σκεπάζει το φαγητό.
Βήμα 9
1 λεπτά
Σκεπάστε την κατσαρόλα με καπάκι.
Βήμα 10
15 λεπτά
Σιγοβράστε και 10 λεπτά πριν βράσει προσθέστε τα μήλα και το πετιμέζι. Τέλος, προσθέστε και λίγο νερό, τόσο όσο χρειάζεται ώστε στο τέλος να έχετε μια ωραία πυκνή σάλτσα.
Κοτόπουλο με φιρίκια στην κατσαρόλα

Βήμα 1 10

Βάλτε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα που την έχετε βάλει στη φωτιά να κάψει καλά να σοταριστεί και να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.

Κοτόπουλο με φιρίκια στην κατσαρόλα

Βήμα 2 10

Αν η κατσαρόλα σας είναι μικρή βάλτε το κρέας σε δόσεις.

Κοτόπουλο με φιρίκια στην κατσαρόλα

Βήμα 3 10

Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέστε τα μήλα και σοτάρετέ τα και αυτά για 2 λεπτά.

Κοτόπουλο με φιρίκια στην κατσαρόλα

Βήμα 4 10

Καραμελώστε τα λίγο και να πάρουν ωραίο χρώμα!

Κοτόπουλο με φιρίκια στην κατσαρόλα

Βήμα 5 10

Βγάλτε τα μήλα από την κατσαρόλα και προσθέστε τα κρεμμύδια. Σοτάρετέ μέχρι να ροδίσουν και αυτά αλλά προσέξτε να μην μαυρίσουν.

Κοτόπουλο με φιρίκια στην κατσαρόλα

Βήμα 6 10

Στη συνέχεια προσθέστε τα σκόρδα, το φασκόμηλο και τον πελτέ να σοταριστεί για 2 λεπτά ακόμα.

Κοτόπουλο με φιρίκια στην κατσαρόλα

Βήμα 7 10

Σβήστε με το ξύδι.

Κοτόπουλο με φιρίκια στην κατσαρόλα

Βήμα 8 10

Τοποθετήστε το κρέας ξανά στην κατσαρόλα και ρίξτε λίγο νερό ίσα να μισό σκεπάζει το φαγητό.

Κοτόπουλο με φιρίκια στην κατσαρόλα

Βήμα 9 10

Σκεπάστε την κατσαρόλα με καπάκι.

Κοτόπουλο με φιρίκια στην κατσαρόλα

Βήμα 10 10

Σιγοβράστε και 10 λεπτά πριν βράσει προσθέστε τα μήλα και το πετιμέζι. Τέλος, προσθέστε και λίγο νερό, τόσο όσο χρειάζεται ώστε στο τέλος να έχετε μια ωραία πυκνή σάλτσα.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη