Κοτόπουλο με κους κους και σάλτσα γιαούρτι
55λεπτά
Εύκολη
10 Ματσάκια
Δυόσμος
0.25 κ.γλ.
Κύμινο
0.5 κ.γλ.
Κάρυ
2 κύβους
4 κ.σ.
Κρέμα γάλακτος
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
1 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1
Limes
100 γρ.
Τυρί κρέμα μασκαρπόνε
200 γρ.
Γιαούρτι
1
Κρεμμύδι φρέσκο
500 γρ.
Κους κους
6
Φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
607.56 kcal
Υδατάνθρακες
84.88 g
Πρωτεΐνες
40.15 g
Λιπαρά
10.94 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
55 λεπτά
Βήμα 1
Τοποθετήστε το κους κους σε ένα μεγάλο μπολ. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι μισό λίτρο νερό, 2 ζωμούς λαχανικών MAGGI, το κύμινο και τον κουρκουμά και δώστε μια βράση . Προσθέστε το ζωμό μέσα στο μπολ με το κους κους και σκεπάστε με μεμβράνη περιτυλίγματος ή κάποιο στεγανό καπάκι .
Βήμα 2
Αφήστε για 15 λεπτά και ανακατέψτε απαλά το κους κους με ένα πιρούνι, προσθέστε 4 κ.σ ελαιόλαδο, τον δυόσμο ψιλοκομμένο και τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες.
Βήμα 3
Βάλτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέστε 2 κ.σ ελαιόλαδο , σοτάρετε τα φιλέτα από μπούτι κοτόπουλο μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά.
Βήμα 4
Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα γιαούρτι και συντηρήστε στο ψυγείο. Σερβίρετε τα φιλέτα κοτόπουλο και συνοδεύσετε με κους κους και σάλτσα γιαούρτι .
Σχόλια 0