Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Κοτόπουλο με Ντομάτα και Μοτσαρέλα

2
35λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
4 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 4 εδώ

50  γρ.
Ξύδι, βαλσάμικο
80  γρ.
Ελαιόλαδο
1  κ.σ.
Μουστάρδα
1  κ.γλ.
Μέλι
1  κ.γλ.
Σκελίδα σκόρδο
4  Φιλέτα
Φιλέτο στήθος κοτόπουλο
1  κ.σ.
Ελαιόλαδο
250  γρ.
Μοτσαρέλα
0.25  φλιτζάνι
Φρέσκος βασιλικός
2  Μικρά
Ντομάτες
0.25  φλιτζάνι
Κρέμα βαλσάμικου

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
277.09 kcal
Υδατάνθρακες
13.06 g
Πρωτεΐνες
38.04 g
Λιπαρά
8.28 g
Εδώδιμες Ίνες
2.16 g
Σάκχαρα
7.24 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

35 λεπτά
Βήμα 1
5 λεπτά
Βάζετε όλα τα υλικά για την μαρινάδα στο μούλτι και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Μεταφέρετε τη μαρινάδα σε ένα μπολ ή σε μια σακούλα τροφίμων που να κλείνει καλά.
Βήμα 2
1 λεπτά
Τοποθετείτε τα φιλέτα κοτόπουλου μέσα στο μπολ ή τη σακούλα και τα αφήνετε στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες ή ακόμα καλύτερα για όλο το βράδυ.
Βήμα 3
2 λεπτά
Την επόμενη μέρα, 30 λεπτά πριν ψήσετε, προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αέρα.
Βήμα 4
4 λεπτά
Αφαιρείτε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα, το σκουπίζετε με λίγο χαρτί κουζίνας και το αφήνετε στον πάγκο εργασίας μας σκεπασμένο με λίγο αλουμινόχαρτο για 15 λεπτά.
Βήμα 5
10 λεπτά
Βάζετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σε αυτό σοτάρετε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα.
Βήμα 6
2 λεπτά
Παράλληλα κόβετε τη μοτσαρέλα σε φέτες και τη ντομάτα.
Βήμα 7
10 λεπτά
Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα ταψάκι και το βάζετε στο φούρνο όπου ψήνετε για 10 λεπτά. Αφαιρείτε από το φούρνο, καλύπτετε τα κοτόπουλα με το τυρί και τη ντομάτα και ψήνετε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
Βήμα 8
1 λεπτά
Σερβίρετε με τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα και την κρέμα βαλσάμικου.
Κοτόπουλο με Ντομάτα και Μοτσαρέλα

Βήμα 1 8

Βήμα 1 Βήμα 1

Βάζετε όλα τα υλικά για την μαρινάδα στο μούλτι και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Μεταφέρετε τη μαρινάδα σε ένα μπολ ή σε μια σακούλα τροφίμων που να κλείνει καλά.

Κοτόπουλο με Ντομάτα και Μοτσαρέλα

Βήμα 2 8

Βήμα 2 Βήμα 2

Τοποθετείτε τα φιλέτα κοτόπουλου μέσα στο μπολ ή τη σακούλα και τα αφήνετε στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες ή ακόμα καλύτερα για όλο το βράδυ.

Κοτόπουλο με Ντομάτα και Μοτσαρέλα

Βήμα 3 8

Βήμα 3

Την επόμενη μέρα, 30 λεπτά πριν ψήσετε, προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αέρα.

Κοτόπουλο με Ντομάτα και Μοτσαρέλα

Βήμα 4 8

Βήμα 4 Βήμα 4

Αφαιρείτε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα, το σκουπίζετε με λίγο χαρτί κουζίνας και το αφήνετε στον πάγκο εργασίας μας σκεπασμένο με λίγο αλουμινόχαρτο για 15 λεπτά.

Κοτόπουλο με Ντομάτα και Μοτσαρέλα

Βήμα 5 8

Βήμα 5 Βήμα 5

Βάζετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σε αυτό σοτάρετε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα.

Κοτόπουλο με Ντομάτα και Μοτσαρέλα

Βήμα 6 8

Βήμα 6

Παράλληλα κόβετε τη μοτσαρέλα σε φέτες και τη ντομάτα.

Κοτόπουλο με Ντομάτα και Μοτσαρέλα

Βήμα 7 8

Βήμα 7

Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα ταψάκι και το βάζετε στο φούρνο όπου ψήνετε για 10 λεπτά. Αφαιρείτε από το φούρνο, καλύπτετε τα κοτόπουλα με το τυρί και τη ντομάτα και ψήνετε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

Κοτόπουλο με Ντομάτα και Μοτσαρέλα

Βήμα 8 8

Βήμα 8

Σερβίρετε με τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα και την κρέμα βαλσάμικου.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 1

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη