Κοτόπουλο με Ντομάτα και Μοτσαρέλα
35λεπτά
Εύκολη
50 γρ.
Ξύδι, βαλσάμικο
80 γρ.
Ελαιόλαδο
1 κ.σ.
Μουστάρδα
1 κ.γλ.
Μέλι
1 κ.γλ.
Σκελίδα σκόρδο
1 κύβος
4 Φιλέτα
Φιλέτο στήθος κοτόπουλο
1 κ.σ.
Ελαιόλαδο
250 γρ.
Μοτσαρέλα
0.25 φλιτζάνι
Φρέσκος βασιλικός
2 Μικρά
Ντομάτες
0.25 φλιτζάνι
Κρέμα βαλσάμικου
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
277.09 kcal
Υδατάνθρακες
13.06 g
Πρωτεΐνες
38.04 g
Λιπαρά
8.28 g
Εδώδιμες Ίνες
2.16 g
Σάκχαρα
7.24 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
35 λεπτά
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά για την μαρινάδα στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Μεταφέρουμε την μαρινάδα σε ένα μπολ ή σε μια σακούλα τροφίμων που να κλείνει καλά.
Βήμα 2
Τοποθετούμε τα φιλέτα κοτόπουλου μέσα στο μπολ ή τη σακούλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες ή ακόμα καλύτερα για όλο το βράδυ.
Βήμα 3
Την επόμενη μέρα, 30 λεπτά πριν ψήσουμε, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Βήμα 4
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα, το σκουπίζουμε με λίγο χαρτί κουζίνας και το αφήνουμε στον πάγκο εργασίας μας σκεπασμένο με λίγο αλουμινόχαρτο για 15 λεπτά.
Βήμα 5
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σε αυτό σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα.
Βήμα 6
Παράλληλα κόβουμε τη μοτσαρέλα σε φέτες και την ντομάτα.
Βήμα 7
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψάκι και το βάζουμε στο φούρνο όπου ψήνουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο, καλύπτουμε τα κοτόπουλα με το τυρί και τη ντομάτα και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
Βήμα 8
Σερβίρουμε με τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα και την κρέμα βαλσάμικου.
Σχόλια 1