Κρέπες με κοκκινιστό κρέας και τυριά στο φούρνο
83λεπτά
Εύκολη
0.75 φλιτζάνι
Γάλα
0.5 φλιτζάνι
Νερό
1 φλιτζάνι
Αλεύρι
1 κ.σ.
3 κ.σ.
Βούτυρο
450 γρ.
Σάλτσα ντομάτας
2
Αυγά
1
Το κοκκινιστό κρέας με σάλτσα που μας έχει μείνει
150 γρ.
Γκούντα
150 γρ.
Τυρί, φρέσκο, φρέσκο τυρί
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
780.19 kcal
Υδατάνθρακες
39.46 g
Πρωτεΐνες
52.83 g
Λιπαρά
46.68 g
Εδώδιμες Ίνες
0.79 g
Σάκχαρα
18.77 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
83 λεπτά
Βήμα 1
Για τις κρέπες:
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το νερό, το αλεύρι και τη MAGGI ΝΟΣΤΙΜΙΑ, και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα. Αλλιώς μπορείτε να τα ανακατέψετε με ένα σύρμα σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Τοποθετούμε τη ζύμη για τις κρέπες στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, ή μέχρι και 48 ώρες.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι.
Προσθέτουμε ελάχιστο βούτυρο και το κατανέμουμε ομοιόμορφα σε όλο το τηγάνι.
Ρίχνουμε μια-δυο κουταλιές του μείγματος στο κέντρο του τηγανιού και περιστρέφουμε ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
Βήμα 4
Ψήνουμε για 30 δευτερόλεπτα και από τις 2 πλευρές ή μέχρι να πάρουν καλό χρώμα οι κρέπες μας. Κάνουμε το ίδιο για όλες τις κρέπες μας.
Βήμα 5
Για το φαγητο:
Περνάμε το φαγητό από ένα σουρωτήρι και κρατάμε τη σάλτσα σε ένα μπολ.
Βήμα 6
Κρατάμε το κρέας και τα τυχόν λαχανικά και τα κόβουμε με ένα μαχαίρι σε μικρά, μικρά κομμάτια.
Αν δεν έχουμε πολλή σάλτσα συμπληρώνουμε με τη σάλτσα ντομάτας μέχρι να έχουμε 2 κούπες με σάλτσα τουλάχιστον.
Βήμα 7
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Παίρνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε τη βάση με 1 κούπα από το μείγμα ντομάτας-σάλτσας.
Βήμα 8
Γεμίζουμε τις κρέπες με το κρέας και λίγο τυρί, τυλίγουμε και βάζουμε τη μία δίπλα στην άλλη μέχρι να γεμίσει το ταψάκι μας.
Από πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη σάλτσα και σκορπίζουμε τα υπόλοιπα τυριά.
Βήμα 9
Ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
Αφήνουμε για 10 λεπτά και σερβίρουμε
Συμβουλή Σεφ:
Σε περίπτωση που έχουμε πολύ νερουλή σάλτσα από το κοκκινιστό μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Σχόλια 0