Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Your Selection (1)
Πίσω
42 22.4g / 42%
32 39.7g / 32%
26 31.7g / 26%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Κρέπες με κοκκινιστό κρέας και τυριά στο φούρνο

(0)
83 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

6 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 6

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.75  φλιτζάνι
Γάλα
0.5  φλιτζάνι
Νερό
1  φλιτζάνι
Αλεύρι
3  κ.σ.
Βούτυρο
450  γρ.
Σάλτσα ντομάτας
2 
Αυγά
500  γρ.
Κρέας μοσχαρίσιο
100  γρ.
Γκούντα
100  γρ.
Τυρί, φρέσκο, φρέσκο τυρί

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
39.76 g
Ενέργεια
484.93 kcal
Λιπαρά
22.48 g
Εδώδιμες Ίνες
0.88 g
Πρωτεΐνες
31.8 g
Σάκχαρα
18.69 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

83 λεπτά
  • Βήμα 1

    1 λεπτά
    Για τις κρέπες: Σε ένα μπλέντερ βάζετε τα αυγά, το γάλα, το νερό, το αλεύρι και τη MAGGI ΝΟΣΤΙΜΙΑ, και χτυπάτε για 10 δευτερόλεπτα. Αλλιώς μπορείτε να τα ανακατέψετε με ένα σύρμα σε ένα μπολ.
  • Βήμα 2

    2 λεπτά
    Τοποθετείτε τη ζύμη για τις κρέπες στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, ή μέχρι και 48 ώρες.
  • Βήμα 3

    10 λεπτά
    Ζεσταίνετε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτετε ελάχιστο βούτυρο και το κατανέμετε ομοιόμορφα σε όλο το τηγάνι. Ρίχνετε 1-2 κουταλιές του μείγματος στο κέντρο του τηγανιού και περιστρέφετε ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
  • Βήμα 4

    5 λεπτά
    Ψήνετε για 30 δευτερόλεπτα και από τις 2 πλευρές ή μέχρι να πάρουν καλό χρώμα οι κρέπες. Κάνετε το ίδιο για όλες τις κρέπες.
  • Βήμα 5

    5 λεπτά
    Για το φαγητό: Περνάτε το φαγητό από ένα σουρωτήρι και κρατάτε τη σάλτσα σε ένα μπολ.
  • Βήμα 6

    5 λεπτά
    Κρατάτε το κρέας και τα τυχόν λαχανικά και τα κόβετε με ένα μαχαίρι σε μικρά, μικρά κομμάτια. Αν δεν έχετε πολλή σάλτσα συμπληρώνετε με τη σάλτσα ντομάτας μέχρι να έχετε 2 κούπες με σάλτσα τουλάχιστον.
  • Βήμα 7

    5 λεπτά
    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. Παίρνετε ένα ταψάκι και στρώνετε τη βάση με 1 κούπα από το μείγμα ντομάτας-σάλτσας.
  • Βήμα 8

    15 λεπτά
    Γεμίζετε τις κρέπες με το κρέας και λίγο τυρί, τυλίγετε και βάζετε τη μία δίπλα στην άλλη μέχρι να γεμίσει το ταψάκι. Από πάνω απλώνετε την υπόλοιπη σάλτσα και σκορπίζετε τα υπόλοιπα τυριά.
  • Βήμα 9

    35 λεπτά
    Ψήνετε για 40-50 λεπτά. Αφήνετε για 10 λεπτά και σερβίρετε τις νόστιμες κρέπες. Συμβουλή Σεφ: Σε περίπτωση που έχετε πολύ νερουλή σάλτσα από το κοκκινιστό μπορείτε να προσθέσετε και λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Κρέπες με κοκκινιστό κρέας και τυριά στο φούρνο

Βήμα 1 9

Βήμα 1

Για τις κρέπες: Σε ένα μπλέντερ βάζετε τα αυγά, το γάλα, το νερό, το αλεύρι και τη MAGGI ΝΟΣΤΙΜΙΑ, και χτυπάτε για 10 δευτερόλεπτα. Αλλιώς μπορείτε να τα ανακατέψετε με ένα σύρμα σε ένα μπολ.

Κρέπες με κοκκινιστό κρέας και τυριά στο φούρνο

Βήμα 2 9

Βήμα 2 Βήμα 2

Τοποθετείτε τη ζύμη για τις κρέπες στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, ή μέχρι και 48 ώρες.

Κρέπες με κοκκινιστό κρέας και τυριά στο φούρνο

Βήμα 3 9

Βήμα 3

Ζεσταίνετε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτετε ελάχιστο βούτυρο και το κατανέμετε ομοιόμορφα σε όλο το τηγάνι. Ρίχνετε 1-2 κουταλιές του μείγματος στο κέντρο του τηγανιού και περιστρέφετε ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.

Κρέπες με κοκκινιστό κρέας και τυριά στο φούρνο

Βήμα 4 9

Βήμα 4

Ψήνετε για 30 δευτερόλεπτα και από τις 2 πλευρές ή μέχρι να πάρουν καλό χρώμα οι κρέπες. Κάνετε το ίδιο για όλες τις κρέπες.

Κρέπες με κοκκινιστό κρέας και τυριά στο φούρνο

Βήμα 5 9

Βήμα 5 Βήμα 5

Για το φαγητό: Περνάτε το φαγητό από ένα σουρωτήρι και κρατάτε τη σάλτσα σε ένα μπολ.

Κρέπες με κοκκινιστό κρέας και τυριά στο φούρνο

Βήμα 6 9

Βήμα 6 Βήμα 6

Κρατάτε το κρέας και τα τυχόν λαχανικά και τα κόβετε με ένα μαχαίρι σε μικρά, μικρά κομμάτια. Αν δεν έχετε πολλή σάλτσα συμπληρώνετε με τη σάλτσα ντομάτας μέχρι να έχετε 2 κούπες με σάλτσα τουλάχιστον.

Κρέπες με κοκκινιστό κρέας και τυριά στο φούρνο

Βήμα 7 9

Βήμα 7

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. Παίρνετε ένα ταψάκι και στρώνετε τη βάση με 1 κούπα από το μείγμα ντομάτας-σάλτσας.

Κρέπες με κοκκινιστό κρέας και τυριά στο φούρνο

Βήμα 8 9

Βήμα 8

Γεμίζετε τις κρέπες με το κρέας και λίγο τυρί, τυλίγετε και βάζετε τη μία δίπλα στην άλλη μέχρι να γεμίσει το ταψάκι. Από πάνω απλώνετε την υπόλοιπη σάλτσα και σκορπίζετε τα υπόλοιπα τυριά.

Κρέπες με κοκκινιστό κρέας και τυριά στο φούρνο

Βήμα 9 9

Βήμα 9

Ψήνετε για 40-50 λεπτά. Αφήνετε για 10 λεπτά και σερβίρετε τις νόστιμες κρέπες. Συμβουλή Σεφ: Σε περίπτωση που έχετε πολύ νερουλή σάλτσα από το κοκκινιστό μπορείτε να προσθέσετε και λίγη τριμμένη φρυγανιά.

Συνταγή ως PDF