Αρχική   >   Συνταγή    >    Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΆΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ

Maggi Cooking - Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΆΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ
Χρόνος προετοιμασίας
10'
Χρόνος μαγειρέματος
45'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο

ΥΛΙΚΑ

  • 3 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 
  • 750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια κόκκινα, ψιλοκομμένα
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ξερό θυμάρι
  • 2 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • 200 ml νερό
  • 1 κύβο βοδινού Μaggi
  • 1 στικ κανέλα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κονσέρβα τομάτα κονκασέ (400 γρ.)
  • 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι (500 γρ.)
  • Μυζήθρα τριμμένη για το σερβίρισμα
  • Μαϊντανό για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει πολύ καλά και ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει και να πάρει χρώμα εξωτερικά (δεν θέλουμε να ψηθεί τελείως).
  2. Αφαιρούμε τον κιμά από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα, τον βάζουμε σε ένα μπολ
  3. Στο ίδιο τηγάνι και χωρίς να το καθαρίσουμε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το ξερό θυμάρι και αφήνουμε να καραμελώσει το κρεμμύδι για τουλάχιστον 4-5 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια, επιστρέφουμε τον κιμά, προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε σοτάροντας για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
  5. Με το που εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε μέσα το νερό, τον κύβο βοδινού Maggi, το στικ κανέλας, τα φύλλα δάφνης, τα μπαχάρια και την τομάτα κονκασέ.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά. Όση ώρα βράζει ο κιμάς, ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας.
  7. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μείον ένα λεπτό. Θέλουμε τα μακαρόνια μας να είναι al dente.
  8. Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τη φωτιά, τα σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα κιμά από πάνω, πασπαλίζουμε με φρέσκια μυζήθρα, μαϊντανό και μπόλικο φρέσκο πιπέρι.