Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Your Selection (1)
Πίσω
28 22.5g / 28%
49 91.3g / 49%
23 44.5g / 23%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

(9)
55 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

5 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 5

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 
Σκελίδα σκόρδο (τριμμένο)
1  κ.σ.
Ζάχαρη
1  κ.σ.
Θυμάρι
200  mL
Ημίγλυκο κόκκινο κρασί
2  Φύλλα
Φύλλα δάφνης
3 
Κόκκοι μπαχάρι
2  κ.σ.
Πελτές ντομάτας
50  γρ.
Μυζήθρα τριμμένη
1  κ.σ.
Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος
750  γρ.
Κιμάς μοσχαρίσιος
2 
Κρεμμύδια
200  mL
Νερό
1 
Ξυλακι κανέλας
500  γρ.
Μακαρόνια
400  γρ.
Ντομάτα κονκασέ

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
91.32 g
Ενέργεια
768.78 kcal
Λιπαρά
22.59 g
Εδώδιμες Ίνες
13.36 g
Πρωτεΐνες
44.52 g
Σάκχαρα
13.58 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

55 λεπτά
  • Βήμα 1

    15 λεπτά
    Βάζουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει πολύ καλά και ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει και να πάρει χρώμα εξωτερικά (δεν θέλουμε να ψηθεί τελείως).
  • Βήμα 2

    2 λεπτά
    Αφαιρούμε τον κιμά από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τον βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Βήμα 3

    6 λεπτά
    Στο ίδιο τηγάνι και χωρίς να το καθαρίσουμε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη ζάχαρη και το ξερό θυμάρι και αφήνουμε να καραμελώσει το κρεμμύδι για τουλάχιστον 4-5 λεπτά.
  • Βήμα 4

    5 λεπτά
    Στη συνέχεια, επιστρέφουμε τον κιμά, προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε σοτάροντας για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
  • Βήμα 5

    4 λεπτά
    Με το που εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε μέσα το νερό, τον κύβο βοδινού Maggi, το στικ κανέλας, τα φύλλα δάφνης, τα μπαχάρια και την τομάτα κονκασέ.
  • Βήμα 6

    10 λεπτά
    Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά. Όση ώρα βράζει ο κιμάς, ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας.
  • Βήμα 7

    8 λεπτά
    Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μείον ένα λεπτό. Θέλουμε τα μακαρόνια μας να είναι al dente.
  • Βήμα 8

    5 λεπτά
    Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τη φωτιά, τα σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα κιμά από πάνω, πασπαλίζουμε με φρέσκια μυζήθρα, μαϊντανό και μπόλικο φρέσκο πιπέρι.
Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 8

Βήμα 1 Βήμα 1

Βάζουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει πολύ καλά και ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει και να πάρει χρώμα εξωτερικά (δεν θέλουμε να ψηθεί τελείως).

Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 8

Βήμα 2 Βήμα 2

Αφαιρούμε τον κιμά από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τον βάζουμε σε ένα μπολ.

Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 8

Βήμα 3 Βήμα 3

Στο ίδιο τηγάνι και χωρίς να το καθαρίσουμε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη ζάχαρη και το ξερό θυμάρι και αφήνουμε να καραμελώσει το κρεμμύδι για τουλάχιστον 4-5 λεπτά.

Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 8

Βήμα 4

Στη συνέχεια, επιστρέφουμε τον κιμά, προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε σοτάροντας για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.

Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 8

Βήμα 5

Με το που εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε μέσα το νερό, τον κύβο βοδινού Maggi, το στικ κανέλας, τα φύλλα δάφνης, τα μπαχάρια και την τομάτα κονκασέ.

Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 8

Βήμα 6

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά. Όση ώρα βράζει ο κιμάς, ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας.

Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 7 8

Βήμα 7

Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μείον ένα λεπτό. Θέλουμε τα μακαρόνια μας να είναι al dente.

Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 8 8

Βήμα 8

Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τη φωτιά, τα σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα κιμά από πάνω, πασπαλίζουμε με φρέσκια μυζήθρα, μαϊντανό και μπόλικο φρέσκο πιπέρι.

Συνταγή ως PDF