Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Μακαρόνια Με Κιμά Από Τον Άκη Πετρετζίκη

Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

(9)
55 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

5 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 5

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 
Σκελίδα σκόρδο (τριμμένο)
1  κ.σ.
Ζάχαρη
1  κ.σ.
Θυμάρι
200  mL
Ημίγλυκο κόκκινο κρασί
1  κύβος
MAGGI Ζωμός Βοδινό
2  Φύλλα
Φύλλα δάφνης
3 
Κόκκοι μπαχάρι
2  κ.σ.
Πελτές ντομάτας
50  γρ.
Μυζήθρα τριμμένη
1  κ.σ.
Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος
750  γρ.
Κιμάς μοσχαρίσιος
2 
Κρεμμύδια
200  mL
Νερό
1 
Ξυλακι κανέλας
500  γρ.
Μακαρόνια
400  γρ.
Ντομάτα κονκασέ
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
91.3 g
Ενέργεια
768.8 kcal
Λιπαρά
22.6 g
Εδώδιμες Ίνες
13.4 g
Πρωτεΐνες
44.5 g
Σάκχαρα
13.6 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

55 λεπτά
  • Βήμα 1

    15 λεπτά
    Βάζουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει πολύ καλά και ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει και να πάρει χρώμα εξωτερικά (δεν θέλουμε να ψηθεί τελείως).
  • Βήμα 2

    2 λεπτά
    Αφαιρούμε τον κιμά από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τον βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Βήμα 3

    6 λεπτά
    Στο ίδιο τηγάνι και χωρίς να το καθαρίσουμε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη ζάχαρη και το ξερό θυμάρι και αφήνουμε να καραμελώσει το κρεμμύδι για τουλάχιστον 4-5 λεπτά.
  • Βήμα 4

    5 λεπτά
    Στη συνέχεια, επιστρέφουμε τον κιμά, προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε σοτάροντας για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
  • Βήμα 5

    4 λεπτά
    Με το που εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε μέσα το νερό, τον κύβο βοδινού Maggi, το στικ κανέλας, τα φύλλα δάφνης, τα μπαχάρια και την τομάτα κονκασέ.
  • Βήμα 6

    10 λεπτά
    Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά. Όση ώρα βράζει ο κιμάς, ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας.
  • Βήμα 7

    8 λεπτά
    Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μείον ένα λεπτό. Θέλουμε τα μακαρόνια μας να είναι al dente.
  • Βήμα 8

    5 λεπτά
    Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τη φωτιά, τα σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα κιμά από πάνω, πασπαλίζουμε με φρέσκια μυζήθρα, μαϊντανό και μπόλικο φρέσκο πιπέρι.
Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 8

Βήμα 1 Βήμα 1

Βάζουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει πολύ καλά και ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει και να πάρει χρώμα εξωτερικά (δεν θέλουμε να ψηθεί τελείως).

Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 8

Βήμα 2 Βήμα 2

Αφαιρούμε τον κιμά από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τον βάζουμε σε ένα μπολ.

Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 8

Βήμα 3 Βήμα 3

Στο ίδιο τηγάνι και χωρίς να το καθαρίσουμε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη ζάχαρη και το ξερό θυμάρι και αφήνουμε να καραμελώσει το κρεμμύδι για τουλάχιστον 4-5 λεπτά.

Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 8

Βήμα 4

Στη συνέχεια, επιστρέφουμε τον κιμά, προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε σοτάροντας για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.

Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 8

Βήμα 5

Με το που εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε μέσα το νερό, τον κύβο βοδινού Maggi, το στικ κανέλας, τα φύλλα δάφνης, τα μπαχάρια και την τομάτα κονκασέ.

Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 8

Βήμα 6

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά. Όση ώρα βράζει ο κιμάς, ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας.

Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 7 8

Βήμα 7

Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μείον ένα λεπτό. Θέλουμε τα μακαρόνια μας να είναι al dente.

Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 8 8

Βήμα 8

Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τη φωτιά, τα σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα κιμά από πάνω, πασπαλίζουμε με φρέσκια μυζήθρα, μαϊντανό και μπόλικο φρέσκο πιπέρι.

Συνταγή ως PDF

Overall rating

0.0 out of 5
0
1 reviews
Write a review
Select a row to filter reviews by rating
11
00
00
00
00
00

Reviews

0

Ιωαννης

Ότι καλύτερο κ σαν παρουσίαση, αλλά κ σαν γευστικό αποτέλεσμα!!
Άκη υποκλίνομαι!!!!
Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) 10/11/2020-07:17 CEST
Is this a helpful Review?

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

1 + 0 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Φίλοι
  • Ιταλική
  • Κύριο πιάτο
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Πηγή φυτικών ινών
  • Μερίδα λαχανικών/φρούτων
  • Υψηλό σε πρωτεΐνες
  • Χαμηλό αλάτι
  • Χαμηλή ζάχαρη

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Μακαρόνια με κιμά λαχανικών

    Μακαρόνια με κιμά λαχανικών

    20 λεπτά Εύκολη
  • Μακαρόνια με κιμά

    Μακαρόνια με κιμά

    80 λεπτά Εύκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης