Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

0
55 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
5 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 5 εδώ

3 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 
Σκελίδα σκόρδο (τριμμένο)
1 κ.σ.
Ζάχαρη
1 κ.σ.
Θυμάρι
200 mL
Ημίγλυκο κόκκινο κρασί
2 Φύλλα
Φύλλα δάφνης
3 
Κόκκοι μπαχάρι
2 κ.σ.
Πελτές ντομάτας
50 γρ.
Μυζήθρα τριμμένη
1 κ.σ.
Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος
750 γρ.
Κιμάς μοσχαρίσιος
2 
Κρεμμύδια
200 mL
Νερό
1 
Ξυλακι κανέλας
500 γρ.
Μακαρόνια
400 γρ.
Ντομάτα κονκασέ

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
762.31 kcal
Υδατάνθρακες
90.98 g
Πρωτεΐνες
44.31 g
Λιπαρά
22.13 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

55 λεπτά
Βήμα 1
15 λεπτά
Βάζουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει πολύ καλά και ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει και να πάρει χρώμα εξωτερικά (δεν θέλουμε να ψηθεί τελείως).
Βήμα 2
2 λεπτά
Αφαιρούμε τον κιμά από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τον βάζουμε σε ένα μπολ.
Βήμα 3
6 λεπτά
Στο ίδιο τηγάνι και χωρίς να το καθαρίσουμε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη ζάχαρη και το ξερό θυμάρι και αφήνουμε να καραμελώσει το κρεμμύδι για τουλάχιστον 4-5 λεπτά.
Βήμα 4
5 λεπτά
Στη συνέχεια, επιστρέφουμε τον κιμά, προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε σοτάροντας για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
Βήμα 5
4 λεπτά
Με το που εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε μέσα το νερό, τον κύβο βοδινού Maggi, το στικ κανέλας, τα φύλλα δάφνης, τα μπαχάρια και την τομάτα κονκασέ.
Βήμα 6
10 λεπτά
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά. Όση ώρα βράζει ο κιμάς, ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας.
Βήμα 7
8 λεπτά
Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μείον ένα λεπτό. Θέλουμε τα μακαρόνια μας να είναι al dente.
Βήμα 8
5 λεπτά
Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τη φωτιά, τα σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα κιμά από πάνω, πασπαλίζουμε με φρέσκια μυζήθρα, μαϊντανό και μπόλικο φρέσκο πιπέρι.
Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 8

Βάζουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει πολύ καλά και ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει και να πάρει χρώμα εξωτερικά (δεν θέλουμε να ψηθεί τελείως).

Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 8

Αφαιρούμε τον κιμά από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τον βάζουμε σε ένα μπολ.

Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 8

Στο ίδιο τηγάνι και χωρίς να το καθαρίσουμε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη ζάχαρη και το ξερό θυμάρι και αφήνουμε να καραμελώσει το κρεμμύδι για τουλάχιστον 4-5 λεπτά.

Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 8

Στη συνέχεια, επιστρέφουμε τον κιμά, προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε σοτάροντας για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.

Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 8

Με το που εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε μέσα το νερό, τον κύβο βοδινού Maggi, το στικ κανέλας, τα φύλλα δάφνης, τα μπαχάρια και την τομάτα κονκασέ.

Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 8

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά. Όση ώρα βράζει ο κιμάς, ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας.

Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 7 8

Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μείον ένα λεπτό. Θέλουμε τα μακαρόνια μας να είναι al dente.

Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 8 8

Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τη φωτιά, τα σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα κιμά από πάνω, πασπαλίζουμε με φρέσκια μυζήθρα, μαϊντανό και μπόλικο φρέσκο πιπέρι.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη