Αρχική   >   Συνταγή    >    Μανιτάρια πόρτο μπέλο με πουρέ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟ ΜΠΕΛΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟ ΜΠΕΛΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ
Μερίδες
2
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Θερμίδες
822 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

  • 4 μανιτάρια πόρτο μπέλο

  • 100γρ. τριμμένη παρμεζάνα

  • 500 ml γάλα

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 1 κ.γλ βούτυρο ζωικό

  • 1 συσκευασία πουρέ πατάτας MAGGI

  • 2 κ.σ φρέσκια ρίγανη (1 κ.σ ξερή)

  • ελαιόλαδο

  • αλάτι

  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Με ένα κουτάλι καθαρίστε και ‘’σκάψτε’’ το εσωτερικό μέρος από τα μανιτάρια μέχρι να έχετε καθαρή σάρκα.

  2. Σκουπίστε τα εξωτερικά με ένα νωπό πανί, απλώστε σε ένα ταψί με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C βαθμούς για 20 λεπτά. 

  3. Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το γάλα με την κρέμα και τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά, όταν χλιαρύνει ρίξτε το μίγμα πουρέ πατάτας MAGGI και ανακατέψτε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα. 

  4. Ρίξτε αλάτι, το βούτυρο και με ένα κουτάλι ή μια σακούλα ζαχαροπλαστικής γεμίστε τα μανιτάρια.

  5. Πασπαλίστε με την τριμμένη παρμεζάνα, το πιπέρι και τη ρίγανη. 

  6. Γυρίστε το πρόγραμμα του φούρνου στο γκριλ και ψήστε μέχρι η παρμεζάνα να πάρει έντονο καφέ χρώμα, σερβίρεται σαν ορεκτικό.