Μοσχάρι κοκκινιστό πικάντικο
165λεπτά
Δύσκολη
4
Καρότα
2
Κρεμμύδια
2
Κολοκυθάκια
2
Σκελίδες σκόρδο
10 Φύλλα
Φρέσκος βασιλικός
2
Πιπεριές τσίλι
0.5 φλιτζάνι
Λευκό κρασί
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
1 κύβος
1000 γρ.
Μοσχαράκι σπάλα
2 Κλωνάρια
Σέλερι
2
Ντομάτες
1 κ.σ.
Ελαιόλαδο
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
342.62 kcal
Υδατάνθρακες
18.02 g
Πρωτεΐνες
43 g
Λιπαρά
8.64 g
Εδώδιμες Ίνες
3.15 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
165 λεπτά
Βήμα 1
Κόψτε σε μεγάλα κομμάτια πάχους 4 περίπου εκατοστών το κρέας και σοτάρετε τα με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα.
Βήμα 2
Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδι , το σκόρδο και το σέλερι. Σοτάρετε σε μεγάλη κατσαρόλα με μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν τα κρεμμύδια, προσθέστε τις τομάτες χοντροκομμένες και σβήστε με το κρασί . Ρίξτε το κρέας και σκεπάστε με νερό .Καθαρίστε τα καρότα , κόψτε τα σε χοντρά μπαστουνάκια και ρίξτε στην κατσαρόλα μαζί με 1 ζωμό βοδινού MAGGI.
Βήμα 3
Αφήστε για τουλάχιστον 2 ώρες να μαγειρευτεί σε πολύ χαμηλή ένταση και συμπληρώνετε με νερό αν χρειαστεί . Προσθέστε τα κολοκύθια κομμένα σε χοντρά μπαστουνάκια, το chilli και τον βασιλικό ψιλοκομμένα και μαγειρέψτε για ακόμη 10 λεπτά. Ελέγξτε το αλάτι και σερβίρετε με πουρέ πατάτας , ρύζι ή χοντρά ζυμαρικά.
Σχόλια 0