Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Μουσακάς
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Μουσακάς

Μουσακάς

(1)
86 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

6 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 6

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Μελιτζάνες
3 
Πατάτες
1  κύβος
MAGGI Ζωμός Βοδινό
1 
Κρεμμύδι
1 
Σκελίδα σκόρδο
1 
Φύλλο δάφνης
2 
Κόκκοι μπαχάρι
1  κ.γλ.
Καστανή ζάχαρη
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
0.33  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
1  L
Γάλα
0.5  φλιτζάνι
Αλεύρι
1 
Κρόκος αυγού
0.25  κ.γλ.
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
150  γρ.
Τυρί, γούδα
600  γρ.
Κιμάς μοσχαρίσιος
2  κ.σ.
Βούτυρο
250  γρ.
Τοματοχυμός
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
49.2 g
Ενέργεια
569.6 kcal
Λιπαρά
25.4 g
Εδώδιμες Ίνες
8.3 g
Πρωτεΐνες
37.3 g
Σάκχαρα
19.9 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

86 λεπτά
  • Βήμα 1

    10 λεπτά
    Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Ρίξτε το σκόρδο και στη συνέχεια τον κιμά. Ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει ο κιμάς να βγάζει τα υγρά του.
  • Βήμα 2

    10 λεπτά
    Προσθέστε τον τοματοχυμό, τη δάφνη, τον κύβο βοδινού MAGGI και το μπαχάρι. Ρίξτε ένα μικρό ποτήρι νερό (200 ml) και μαγειρέψτε μέχρι να πιει όλα τα υγρά του. Παράλληλα, σε ένα δεύτερο κατσαρολάκι βάλτε ολόκληρες τις πατάτες ξεφλουδισμένες, προσθέστε νερό να σκεπαστούν και βράστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βήμα 3

    40 λεπτά
    Ξεφλουδίστε τις μελιτζάνες και κόψε τις σε λεπτές φέτες πάχους λιγότερο από ένα εκατοστό. Ραντίστε με ελαιόλαδο, αλατίστε, απλώστε σε μια ή δυο λαμαρίνες για τον φούρνο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40 λεπτά.
  • Βήμα 4

    10 λεπτά
    Όταν βράσουν οι πατάτες κρυώστε κάτω από τρεχούμενο νερό και κόψτε σε φέτες πάχους περίπου ενός εκατοστού. Λαδώστε ένα ταψί για τον φούρνο και απλώστε τις πατάτες καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του ταψιού. Βάλτε μια πολύ λεπτή στρώση από κιμά και συνεχίστε με τις μελιτζάνες. Αδειάστε τον υπόλοιπο κιμά και αφήστε το ταψί στην άκρη.
  • Βήμα 5

    15 λεπτά
    Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι και καβουρδίστε για μερικά λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια και σε μέτρια ένταση. Αδειάστε το γάλα και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει η σάλτσα να δένει (δε θα πρέπει να είναι πολύ σφιχτή). Απομακρύνετε από την εστία, ρίξτε το μισό τυρί, το μοσχοκάρυδο και τον κρόκο αυγού. Ανακατέψτε και απλώστε ομοιόμορφα επάνω από τον κιμά. Ραντίστε με το υπόλοιπο τυρί, τοποθετήστε στο φούρνο στους 160°C μέχρι η επιφάνεια του μουσακά να πάρει χρώμα.
  • Βήμα 6

    1 λεπτά
    Ο μουσακάς είναι έτοιμος για σερβίρισμα.
Μουσακάς

Βήμα 1 6

Βήμα 1 Βήμα 1

Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Ρίξτε το σκόρδο και στη συνέχεια τον κιμά. Ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει ο κιμάς να βγάζει τα υγρά του.

Μουσακάς

Βήμα 2 6

Βήμα 2 Βήμα 2

Προσθέστε τον τοματοχυμό, τη δάφνη, τον κύβο βοδινού MAGGI και το μπαχάρι. Ρίξτε ένα μικρό ποτήρι νερό (200 ml) και μαγειρέψτε μέχρι να πιει όλα τα υγρά του. Παράλληλα, σε ένα δεύτερο κατσαρολάκι βάλτε ολόκληρες τις πατάτες ξεφλουδισμένες, προσθέστε νερό να σκεπαστούν και βράστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

Μουσακάς

Βήμα 3 6

Βήμα 3 Βήμα 3

Ξεφλουδίστε τις μελιτζάνες και κόψε τις σε λεπτές φέτες πάχους λιγότερο από ένα εκατοστό. Ραντίστε με ελαιόλαδο, αλατίστε, απλώστε σε μια ή δυο λαμαρίνες για τον φούρνο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40 λεπτά.

Μουσακάς

Βήμα 4 6

Βήμα 4 Βήμα 4

Όταν βράσουν οι πατάτες κρυώστε κάτω από τρεχούμενο νερό και κόψτε σε φέτες πάχους περίπου ενός εκατοστού. Λαδώστε ένα ταψί για τον φούρνο και απλώστε τις πατάτες καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του ταψιού. Βάλτε μια πολύ λεπτή στρώση από κιμά και συνεχίστε με τις μελιτζάνες. Αδειάστε τον υπόλοιπο κιμά και αφήστε το ταψί στην άκρη.

Μουσακάς

Βήμα 5 6

Βήμα 5 Βήμα 5

Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι και καβουρδίστε για μερικά λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια και σε μέτρια ένταση. Αδειάστε το γάλα και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει η σάλτσα να δένει (δε θα πρέπει να είναι πολύ σφιχτή). Απομακρύνετε από την εστία, ρίξτε το μισό τυρί, το μοσχοκάρυδο και τον κρόκο αυγού. Ανακατέψτε και απλώστε ομοιόμορφα επάνω από τον κιμά. Ραντίστε με το υπόλοιπο τυρί, τοποθετήστε στο φούρνο στους 160°C μέχρι η επιφάνεια του μουσακά να πάρει χρώμα.

Μουσακάς

Βήμα 6 6

Βήμα 6 Βήμα 6

Ο μουσακάς είναι έτοιμος για σερβίρισμα.

Συνταγή ως PDF

Overall rating

2.0 out of 5
2
1 reviews
Write a review
Select a row to filter reviews by rating
11
00
00
00
11
00

Reviews

2

cialis and pulmonary hypertension

5 45 with most patients recovering by day 39; elderly may be more susceptible to myelosuppression <a href=https://cialis.lat/discover-the-best-prices-for-cialis>buy cialis online safely</a> That energy comes from coupling the ADP to ATP reaction to the electron transport chain in the walls of the mitochondria
nasoppy (χωρίς επαλήθευση) 08/09/2024-12:40 CEST
Is this a helpful Review?

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

3 + 2 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Ελληνική
  • Κύριο πιάτο
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Μερίδα λαχανικών/φρούτων
  • Υψηλό σε πρωτεΐνες
  • Οικογενειακά γεύματα
  • Χαμηλή ζάχαρη

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Μουσακάς με κιμά γαρίδας

    Μουσακάς με κιμά γαρίδας

    110 λεπτά Δύσκολη
  • Μουσακάς με πουρέ

    Μουσακάς με πουρέ

    135 λεπτά Δύσκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης