Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Μουσακάς

0
86 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
6 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 6 εδώ

2 
Μελιτζάνες
3 
Πατάτες
1 
Κρεμμύδι
1 
Σκελίδα σκόρδο
1 
Φύλλο δάφνης
2 
Κόκκοι μπαχάρι
1 κ.γλ.
Καστανή ζάχαρη
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
1 L
Γάλα
0.5 φλιτζάνι
Αλεύρι
1 
Κρόκος αυγού
0.25 κ.γλ.
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
150 γρ.
Τυρί, γούδα
600 γρ.
Κιμάς μοσχαρίσιος
2 κ.σ.
Βούτυρο
250 γρ.
Τοματοχυμός

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
564.19 kcal
Υδατάνθρακες
48.89 g
Πρωτεΐνες
37.09 g
Λιπαρά
25.01 g
Εδώδιμες Ίνες
8.27 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

86 λεπτά
Βήμα 1
10 λεπτά
Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Ρίξτε το σκόρδο και στη συνέχεια τον κιμά. Ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει ο κιμάς να βγάζει τα υγρά του.
Βήμα 2
10 λεπτά
Προσθέστε τον τοματοχυμό, τη δάφνη, τον κύβο βοδινού MAGGI και το μπαχάρι. Ρίξτε ένα μικρό ποτήρι νερό (200 ml) και μαγειρέψτε μέχρι να πιει όλα τα υγρά του. Παράλληλα, σε ένα δεύτερο κατσαρολάκι βάλτε ολόκληρες τις πατάτες ξεφλουδισμένες, προσθέστε νερό να σκεπαστούν και βράστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 3
40 λεπτά
Ξεφλουδίστε τις μελιτζάνες και κόψε τις σε λεπτές φέτες πάχους λιγότερο από ένα εκατοστό. Ραντίστε με ελαιόλαδο, αλατίστε, απλώστε σε μια ή δυο λαμαρίνες για τον φούρνο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40 λεπτά.
Βήμα 4
10 λεπτά
Όταν βράσουν οι πατάτες κρυώστε κάτω από τρεχούμενο νερό και κόψτε σε φέτες πάχους περίπου ενός εκατοστού. Λαδώστε ένα ταψί για τον φούρνο και απλώστε τις πατάτες καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του ταψιού. Βάλτε μια πολύ λεπτή στρώση από κιμά και συνεχίστε με τις μελιτζάνες. Αδειάστε τον υπόλοιπο κιμά και αφήστε το ταψί στην άκρη.
Βήμα 5
15 λεπτά
Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι και καβουρδίστε για μερικά λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια και σε μέτρια ένταση. Αδειάστε το γάλα και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει η σάλτσα να δένει (δε θα πρέπει να είναι πολύ σφιχτή). Απομακρύνετε από την εστία, ρίξτε το μισό τυρί, το μοσχοκάρυδο και τον κρόκο αυγού. Ανακατέψτε και απλώστε ομοιόμορφα επάνω από τον κιμά. Ραντίστε με το υπόλοιπο τυρί, τοποθετήστε στο φούρνο στους 160°C μέχρι η επιφάνεια του μουσακά να πάρει χρώμα.
Βήμα 6
1 λεπτά
Ο μουσακάς είναι έτοιμος για σερβίρισμα.
Μουσακάς

Βήμα 1 6

Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Ρίξτε το σκόρδο και στη συνέχεια τον κιμά. Ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει ο κιμάς να βγάζει τα υγρά του.

Μουσακάς

Βήμα 2 6

Προσθέστε τον τοματοχυμό, τη δάφνη, τον κύβο βοδινού MAGGI και το μπαχάρι. Ρίξτε ένα μικρό ποτήρι νερό (200 ml) και μαγειρέψτε μέχρι να πιει όλα τα υγρά του. Παράλληλα, σε ένα δεύτερο κατσαρολάκι βάλτε ολόκληρες τις πατάτες ξεφλουδισμένες, προσθέστε νερό να σκεπαστούν και βράστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

Μουσακάς

Βήμα 3 6

Ξεφλουδίστε τις μελιτζάνες και κόψε τις σε λεπτές φέτες πάχους λιγότερο από ένα εκατοστό. Ραντίστε με ελαιόλαδο, αλατίστε, απλώστε σε μια ή δυο λαμαρίνες για τον φούρνο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40 λεπτά.

Μουσακάς

Βήμα 4 6

Όταν βράσουν οι πατάτες κρυώστε κάτω από τρεχούμενο νερό και κόψτε σε φέτες πάχους περίπου ενός εκατοστού. Λαδώστε ένα ταψί για τον φούρνο και απλώστε τις πατάτες καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του ταψιού. Βάλτε μια πολύ λεπτή στρώση από κιμά και συνεχίστε με τις μελιτζάνες. Αδειάστε τον υπόλοιπο κιμά και αφήστε το ταψί στην άκρη.

Μουσακάς

Βήμα 5 6

Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι και καβουρδίστε για μερικά λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια και σε μέτρια ένταση. Αδειάστε το γάλα και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει η σάλτσα να δένει (δε θα πρέπει να είναι πολύ σφιχτή). Απομακρύνετε από την εστία, ρίξτε το μισό τυρί, το μοσχοκάρυδο και τον κρόκο αυγού. Ανακατέψτε και απλώστε ομοιόμορφα επάνω από τον κιμά. Ραντίστε με το υπόλοιπο τυρί, τοποθετήστε στο φούρνο στους 160°C μέχρι η επιφάνεια του μουσακά να πάρει χρώμα.

Μουσακάς

Βήμα 6 6

Ο μουσακάς είναι έτοιμος για σερβίρισμα.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη