Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Μύδια με τσίλι και μοσχολέμονο

0
30 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
2 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 2 εδώ

500 γρ
Μύδια φρέσκα
2 κ.γ.
Τζίντζερ τριμμένο
1 
Πιπεριά τσίλι
1 
Λάιμ (ξύσμα και χυμός)
1 
Κρεμμύδι φρέσκο
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.33 κ.γ.
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
348.77 kcal
Υδατάνθρακες
11.48 g
Πρωτεΐνες
30.16 g
Λιπαρά
19.7 g
Εδώδιμες Ίνες
0.42 g
Σάκχαρα
0.98 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

30 λεπτά
Βήμα 1
10 λεπτά
Καθαρίστε εξωτερικά τα μύδια τρίβοντας τα με ένα σκληρό σφουγγαράκι, τραβήξτε το γένι προς την επάνω πλευρά για να βγει και όχι προς τα κάτω διότι θα κοπεί και θα μείνει στο εσωτερικό του μυδιού.
Βήμα 2
2 λεπτά
Βάλτε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε με 1 κ.σ ελαιόλαδο το τζιντζερ και το τσίλι κομμένο σε λεπτές φέτες για 1 λεπτό.
Βήμα 3
3 λεπτά
Ρίξτε μέσα τα μύδια 3 κ.σ νερό για να δημιουργηθεί ατμός και σκεπάστε με το καπάκι.
Βήμα 4
5 λεπτά
Ξεσκεπάστε ύστερα από 5 λεπτά και ελέγξτε πως όλα τα μύδια έχουν ανοίξει. Όσα είναι ακόμη κλειστά τα αποσύρετε.
Βήμα 5
3 λεπτά
Σουρώστε το μισό από το υγρό που έβγαλαν τα μύδια, αποσύρετε το και προσθέστε το ανάλογο σε νερό βρύσης (διότι το υγρό τους είναι πολύ αλμυρό).
Βήμα 6
7 λεπτά
Πασπαλίστε τα μύδια με τη Νοστιμιά MAGGI και αφήστε για ακόμη λίγο στην εστία μέχρι να βράσει το υγρό τους, ρίξτε το κρεμμύδι (το πράσινο μέρος) κομμένο σε λεπτές φέτες, τον χυμό και ξύσμα από μοσχολέμονο και 3 κ.σ ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.
Μύδια με τσίλι και μοσχολέμονο

Βήμα 1 6

Καθαρίστε εξωτερικά τα μύδια τρίβοντας τα με ένα σκληρό σφουγγαράκι, τραβήξτε το γένι προς την επάνω πλευρά για να βγει και όχι προς τα κάτω διότι θα κοπεί και θα μείνει στο εσωτερικό του μυδιού.

Μύδια με τσίλι και μοσχολέμονο

Βήμα 2 6

Βάλτε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε με 1 κ.σ ελαιόλαδο το τζιντζερ και το τσίλι κομμένο σε λεπτές φέτες για 1 λεπτό.

Μύδια με τσίλι και μοσχολέμονο

Βήμα 3 6

Ρίξτε μέσα τα μύδια 3 κ.σ νερό για να δημιουργηθεί ατμός και σκεπάστε με το καπάκι.

Μύδια με τσίλι και μοσχολέμονο

Βήμα 4 6

Ξεσκεπάστε ύστερα από 5 λεπτά και ελέγξτε πως όλα τα μύδια έχουν ανοίξει. Όσα είναι ακόμη κλειστά τα αποσύρετε.

Μύδια με τσίλι και μοσχολέμονο

Βήμα 5 6

Σουρώστε το μισό από το υγρό που έβγαλαν τα μύδια, αποσύρετε το και προσθέστε το ανάλογο σε νερό βρύσης (διότι το υγρό τους είναι πολύ αλμυρό).

Μύδια με τσίλι και μοσχολέμονο

Βήμα 6 6

Πασπαλίστε τα μύδια με τη Νοστιμιά MAGGI και αφήστε για ακόμη λίγο στην εστία μέχρι να βράσει το υγρό τους, ρίξτε το κρεμμύδι (το πράσινο μέρος) κομμένο σε λεπτές φέτες, τον χυμό και ξύσμα από μοσχολέμονο και 3 κ.σ ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη