Μύδια με τσίλι και μοσχολέμονο
30λεπτά
Δύσκολη
500 γρ.
Μύδια φρέσκα
2 κ.γλ.
Τζίντζερ τριμμένο
1
Πιπεριά τσίλι
1
Λάιμ (ξύσμα και χυμός)
1
Κρεμμύδι φρέσκο
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.33 κ.γλ.
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κ.γλ.
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
348.77 kcal
Υδατάνθρακες
11.48 g
Πρωτεΐνες
30.16 g
Λιπαρά
19.7 g
Εδώδιμες Ίνες
0.42 g
Σάκχαρα
0.98 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
30 λεπτά
Βήμα 1
Καθαρίστε εξωτερικά τα μύδια τρίβοντας τα με ένα σκληρό σφουγγαράκι, τραβήξτε το γένι προς την επάνω πλευρά για να βγει και όχι προς τα κάτω διότι θα κοπεί και θα μείνει στο εσωτερικό του μυδιού.
Βήμα 2
Βάλτε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε με 1 κ.σ ελαιόλαδο το τζιντζερ και το τσίλι κομμένο σε λεπτές φέτες για 1 λεπτό.
Βήμα 3
Ρίξτε μέσα τα μύδια 3 κ.σ νερό για να δημιουργηθεί ατμός και σκεπάστε με το καπάκι.
Βήμα 4
Ξεσκεπάστε ύστερα από 5 λεπτά και ελέγξτε πως όλα τα μύδια έχουν ανοίξει. Όσα είναι ακόμη κλειστά τα αποσύρετε.
Βήμα 5
Σουρώστε το μισό από το υγρό που έβγαλαν τα μύδια, αποσύρετε το και προσθέστε το ανάλογο σε νερό βρύσης (διότι το υγρό τους είναι πολύ αλμυρό).
Βήμα 6
Πασπαλίστε τα μύδια με τη Νοστιμιά MAGGI και αφήστε για ακόμη λίγο στην εστία μέχρι να βράσει το υγρό τους, ρίξτε το κρεμμύδι (το πράσινο μέρος) κομμένο σε λεπτές φέτες, τον χυμό και ξύσμα από μοσχολέμονο και 3 κ.σ ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.
Σχόλια 0