Ομελέτα από τον Άκη Πετρετζίκη
40λεπτά
Εύκολη
3 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1
Κρεμμύδι φρέσκο
250 γρ.
νεαρό σπανάκι
0.5 κ.γλ.
3
Αυγά
200 γρ.
Κατσικίσιο τυρί
0.5 κ.γλ.
Θυμάρι, φρέσκο
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
615.93 kcal
Υδατάνθρακες
5.79 g
Πρωτεΐνες
34.06 g
Λιπαρά
51.57 g
Εδώδιμες Ίνες
2.92 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
40 λεπτά
Βήμα 1
Βάλτε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο.
Βήμα 2
Ψιλοκόψτε το φρέσκο κρεμμυδάκι και ρίξτε το στο τηγάνι.
Βήμα 3
Προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε για 1 λεπτό μέχρι να μαραθεί.
Βήμα 4
Στη συνέχεια, προσθέστε τη 1 πρέζα Maggi Νοστιμιά.
Βήμα 5
Μόλις μαραθεί το σπανάκι, αδειάστε το σε ένα πιάτο και αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 6
Ξαναβάλτε το τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο.
Βήμα 7
Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέστε άλλη μια πρέζα Maggi Νοστιμιά.
Βήμα 8
Ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός και ρίξτε τα αυγά στο τηγάνι.
Βήμα 9
Με το που αρχίσει να ασπρίζει στις άκρες η ομελέτα, με ένα κουτάλι αρχίστε να παίρνετε τις άκρες και να τις οδηγείτε προς το κέντρο.
Βήμα 10
Στο σημείο που το περισσότερο κομμάτι της ομελέτας έχει ψηθεί από κάτω και θέλει λίγο ακόμα, σβήστε τη φωτιά.
Βήμα 11
Σπάστε το κατσικίσιο τυρί και ρίξτε το πάνω στην ομελέτα.
Βήμα 12
Προσθέστε και το έτοιμο σπανάκι και απλώστε.
Βήμα 13
Πάρτε το τηγάνι και στηρίξτε το στον πάγκο 45 μοίρες. Η ομελέτα θα δείχνει οτι πάει να πέσει. Κάντε μια κλίση και σερβίρετε στο πιάτο σας.
Βήμα 14
Σερβίρετε με λίγο ελαιόλαδο, θυμάρι φρέσκο και φρέσκο πιπέρι.
Σχόλια 0