Ομελέτα με λαχανικά
22λεπτά
Εύκολη
6
Αυγά
0.5
Κρεμμύδι
150 γρ.
Μανιτάρια λευκά
2
Κρεμμύδια φρέσκα
0.5
Κόκκινη πιπεριά
1 κύβος
0.33 φλιτζάνι
Γάλα
5 γρ.
Μαύρο πιπέρι
2 κ.σ.
Γραβιέρα τριμμένη
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
237.93 kcal
Υδατάνθρακες
9.7 g
Πρωτεΐνες
19.89 g
Λιπαρά
13.4 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
22 λεπτά
Βήμα 1
Κόψτε το κρεμμύδι σε λεπτά φεγγαράκια και σε ένα τηγάνι με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 2
Ρίξτε τις πιπεριές, το φρέσκο κρεμμύδι (το πράσινο μέρος) και τα μανιτάρια. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο λάδι και σοτάρετε ακόμη 2 λεπτά.
Βήμα 3
Βάλτε το γάλα στο τηγάνι, τον κύβο λαχανικών MAGGI και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος.
Βήμα 4
Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ, ρίξτε το τυρί και χωρίς να τα ανακατέψτε αδειάστε μέσα στο τηγάνι.
Βήμα 5
Με ένα πιρούνι ανακατέψτε για να σπάσουν οι κρόκοι. Θα πρέπει να ξεχωρίζουν οπτικά το ασπράδι από τον κρόκο. Χαμηλώστε την φωτιά και με ένα κουτάλι τραβάτε την ομελέτα από την εξωτερική πλευρά προς το κέντρο για να γλιστρήσει το άψητο μέρος της στο κενό.
Βήμα 6
Όταν η επιφάνεια της έχει πλέον στεγνώσει ικανοποιητικά σκεπάστε την με ένα πιάτο που να ταιριάζει στο μέγεθος του τηγανιού και τουμπάρετε επάνω σε αυτό. Σπρώξτε τη ξανά μέσα μετην άψητη πλευρά να έρθει σε επαφή με το τηγάνι. Ψήστε για ακόμη 1 λεπτό και η ομελέτα με λαχανικά είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Σχόλια 0