Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

0
245 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
6 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 6 εδώ

1500 γρ
Πανσέτα χοιρινή
100 γρ
Αμύγδαλα
150 γρ
Σύκα αποξηραμένα
100 γρ
Βερίκοκα αποξηραμένα
2 κύβους
0.5 κ.γ.
Αλάτι
0.33 κ.γ.
Μαύρο πιπέρι
3 
Σπόροι κάρδαμο
1 
Αστεροειδή γλυκάνισο
2 κ.σ.
Ξύδι βαλσάμικο λευκό
1 κ.γ.
Βούτυρο
1 
Ξινόμηλο
1 
Μήλο
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
100 γρ
Φουντούκια
100 γρ
Φιστίκια Αιγίνης

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
997.31 kcal
Υδατάνθρακες
41.55 g
Πρωτεΐνες
68.47 g
Λιπαρά
74.99 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

245 λεπτά
Βήμα 1
6 λεπτά
Καθαρίστε την πανσέτα εξωτερικά, από δέρμα και μεγάλα κομμάτια λίπους. Βάλτε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίξτε 2 κσ ελαιόλαδο. Σοτάρετε την πανσέτα για αρκετή ώρα γυρνώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να πάρει έντονο χρώμα.
Βήμα 2
2 λεπτά
Σε ένα μπολ σπάστε τους κύβους κότας Maggi και διαλύστε με τα χέρια σας τους. Μεταφέρετε την πανσέτα σε ένα ταψί και όταν πέσει η θερμοκρασία της περάστε όλη τη πανσέτα εξωτερικά με την πάστα από τους κύβους.
Βήμα 3
180 λεπτά
Τυλίξτε την πανσέτα με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνοστους 170 βαθμούς για 3 ώρες. Παράλληλα καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα μήλα.
Βήμα 4
35 λεπτά
Ρίξτε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέστε μισό ποτήρι νερό, το κάρδαμο, τον γλυκάνισο και βράστε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το κάρδαμο και τον γλυκάνισο, χτυπήστε στο μίξερ μέχρι να γίνει κρέμα και όσο είναι ακόμη ζεστή προσθέστε το βούτυρο και το ξίδι.
Βήμα 5
15 λεπτά
Απλώστε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψί και καβουρδίστε στο φούρνο για 10 λεπτά, απλώστε σε ένα ξύλο κοπής, ψιλοκόψτε καλά και μεταφέρετε σε ένα μπολ.
Βήμα 6
3 λεπτά
Ψιλοκόψτε τα σύκα με τα βερίκοκα και ανακατέψτε με τους ξηρούς καρπούς.
Βήμα 7
1 λεπτά
Όταν η πανσέτα είναι πλέον έτοιμη, βγάλτε από τη λαδόκολλα και κόψτε στη μέση.
Βήμα 8
3 λεπτά
Απλώστε τα ψιλοκομμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς στο ένα κομμάτι πανσέτα και σκεπάστε με το άλλο. Βάλτε σε μια πιατέλα και σερβίρετε με τη σάλτσα μήλου.
Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Βήμα 1 8

Καθαρίστε την πανσέτα εξωτερικά, από δέρμα και μεγάλα κομμάτια λίπους. Βάλτε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίξτε 2 κσ ελαιόλαδο. Σοτάρετε την πανσέτα για αρκετή ώρα γυρνώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να πάρει έντονο χρώμα.

Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Βήμα 2 8

Σε ένα μπολ σπάστε τους κύβους κότας Maggi και διαλύστε με τα χέρια σας τους. Μεταφέρετε την πανσέτα σε ένα ταψί και όταν πέσει η θερμοκρασία της περάστε όλη τη πανσέτα εξωτερικά με την πάστα από τους κύβους.

Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Βήμα 3 8

Τυλίξτε την πανσέτα με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνοστους 170 βαθμούς για 3 ώρες. Παράλληλα καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα μήλα.

Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Βήμα 4 8

Ρίξτε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέστε μισό ποτήρι νερό, το κάρδαμο, τον γλυκάνισο και βράστε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το κάρδαμο και τον γλυκάνισο, χτυπήστε στο μίξερ μέχρι να γίνει κρέμα και όσο είναι ακόμη ζεστή προσθέστε το βούτυρο και το ξίδι.

Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Βήμα 5 8

Απλώστε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψί και καβουρδίστε στο φούρνο για 10 λεπτά, απλώστε σε ένα ξύλο κοπής, ψιλοκόψτε καλά και μεταφέρετε σε ένα μπολ.

Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Βήμα 6 8

Ψιλοκόψτε τα σύκα με τα βερίκοκα και ανακατέψτε με τους ξηρούς καρπούς.

Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Βήμα 7 8

Όταν η πανσέτα είναι πλέον έτοιμη, βγάλτε από τη λαδόκολλα και κόψτε στη μέση.

Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Βήμα 8 8

Απλώστε τα ψιλοκομμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς στο ένα κομμάτι πανσέτα και σκεπάστε με το άλλο. Βάλτε σε μια πιατέλα και σερβίρετε με τη σάλτσα μήλου.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη