Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Πανσέτα Χοιρινή Με Θυμάρι Και Πατάτες

Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

(0)
145 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

4 Μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 4

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  κιλό
Πανσέτα χοιρινή καθαρισμένη (ολόκληρη)
1  Κιλό
Πατάτες νέας σοδειάς
2 
Καρότα
2 
Πιπεριές Φλωρίνης
1  Κλωνάρι
Θυμάρι
2  κύβους
MAGGI Ζωμός λαχανικών
0.5 
Λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
0.33  κ.γλ.
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
47.1 g
Ενέργεια
742.8 kcal
Λιπαρά
44.1 g
Πρωτεΐνες
62.8 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

145 λεπτά
  • Βήμα 1

    17 λεπτά
    Χαράξτε κάθετα και οριζόντια την πανσέτα σε βάθος περίπου 1 εκατοστού. Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σοτάρετε το κρέας μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα και αφήστε για 10 λεπτά στην άκρη.
  • Βήμα 2

    20 λεπτά
    Βράστε για 20 λεπτά τις πατάτες και στη συνέχεια κόψτε στη μέση.
  • Βήμα 3

    6 λεπτά
    Τυλίξτε σε σχήμα ρολού την πανσέτα και δέστε με ένα κομμάτι σπάγκο.
  • Βήμα 4

    4 λεπτά
    Τοποθετήστε σε ένα ταψί τις πατάτες με το κρέας & προσθέστε τα καρότα κομμένα στα 4 οριζόντια και χοντροκομμένες τις πιπεριές.
  • Βήμα 5

    5 λεπτά
    Βάλτε σε ένα μπρίκι 1 ποτήρι νερό μαζί με τον κύβο λαχανικών Μaggi & δώστε μια βράση. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος, αποσύρετε και προσθέστε μέσα στο ζωμό το ½ θυμάρι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
  • Βήμα 6

    90 λεπτά
    Απλώστε τη σάλτσα επάνω από το φαγητό και βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για 1½ ώρα.
  • Βήμα 7

    3 λεπτά
    Τέλος, πασπαλίστε με το υπόλοιπο φρέσκο θυμάρι, λίγο χυμό λεμονιού & φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.
Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

Βήμα 1 7

Χαράξτε κάθετα και οριζόντια την πανσέτα σε βάθος περίπου 1 εκατοστού. Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σοτάρετε το κρέας μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα και αφήστε για 10 λεπτά στην άκρη.

Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

Βήμα 2 7

Βράστε για 20 λεπτά τις πατάτες και στη συνέχεια κόψτε στη μέση.

Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

Βήμα 3 7

Τυλίξτε σε σχήμα ρολού την πανσέτα και δέστε με ένα κομμάτι σπάγκο.

Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

Βήμα 4 7

Τοποθετήστε σε ένα ταψί τις πατάτες με το κρέας & προσθέστε τα καρότα κομμένα στα 4 οριζόντια και χοντροκομμένες τις πιπεριές.

Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

Βήμα 5 7

Βάλτε σε ένα μπρίκι 1 ποτήρι νερό μαζί με τον κύβο λαχανικών Μaggi & δώστε μια βράση. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος, αποσύρετε και προσθέστε μέσα στο ζωμό το ½ θυμάρι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

Βήμα 6 7

Απλώστε τη σάλτσα επάνω από το φαγητό και βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για 1½ ώρα.

Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

Βήμα 7 7

Τέλος, πασπαλίστε με το υπόλοιπο φρέσκο θυμάρι, λίγο χυμό λεμονιού & φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

Συνταγή ως PDF

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

3 + 6 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Ελληνική
  • Κύριο πιάτο
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Μερίδα λαχανικών/φρούτων
  • Υψηλό σε πρωτεΐνες

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Πένες με σπανάκι και καπνιστή πανσέτα

    Πένες με σπανάκι και καπνιστή πανσέτα

    23 λεπτά Εύκολη
  • Σαλάτα μαυρομάτικα με καπνιστή πανσέτα

    Σαλάτα μαυρομάτικα με καπνιστή πανσέτα

    40 λεπτά Εύκολη
  • Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

    Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

    245 λεπτά Δύσκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης