Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές
  • Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

(0)
145λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

4 Μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 4

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  κιλό
Πανσέτα χοιρινή καθαρισμένη (ολόκληρη)
1  Κιλό
Πατάτες νέας σοδειάς
2 
Καρότα
2 
Πιπεριές Φλωρίνης
1  Κλωνάρι
Θυμάρι
2  κύβους
MAGGI Ζωμός λαχανικών
0.5 
Λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
0.33  κ.γλ.
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
742.77 kcal
Υδατάνθρακες
47.13 g
Πρωτεΐνες
62.84 g
Λιπαρά
44.11 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

145 λεπτά
  • Βήμα 1

    17 λεπτά
    Χαράξτε κάθετα και οριζόντια την πανσέτα σε βάθος περίπου 1 εκατοστού. Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σοτάρετε το κρέας μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα και αφήστε για 10 λεπτά στην άκρη.
  • Βήμα 2

    20 λεπτά
    Βράστε για 20 λεπτά τις πατάτες και στη συνέχεια κόψτε στη μέση.
  • Βήμα 3

    6 λεπτά
    Τυλίξτε σε σχήμα ρολού την πανσέτα και δέστε με ένα κομμάτι σπάγκο.
  • Βήμα 4

    4 λεπτά
    Τοποθετήστε σε ένα ταψί τις πατάτες με το κρέας & προσθέστε τα καρότα κομμένα στα 4 οριζόντια και χοντροκομμένες τις πιπεριές.
  • Βήμα 5

    5 λεπτά
    Βάλτε σε ένα μπρίκι 1 ποτήρι νερό μαζί με τον κύβο λαχανικών Μaggi & δώστε μια βράση. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος, αποσύρετε και προσθέστε μέσα στο ζωμό το ½ θυμάρι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
  • Βήμα 6

    90 λεπτά
    Απλώστε τη σάλτσα επάνω από το φαγητό και βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για 1½ ώρα.
  • Βήμα 7

    3 λεπτά
    Τέλος, πασπαλίστε με το υπόλοιπο φρέσκο θυμάρι, λίγο χυμό λεμονιού & φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.
Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

Βήμα 1 7

Χαράξτε κάθετα και οριζόντια την πανσέτα σε βάθος περίπου 1 εκατοστού. Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σοτάρετε το κρέας μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα και αφήστε για 10 λεπτά στην άκρη.

Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

Βήμα 2 7

Βράστε για 20 λεπτά τις πατάτες και στη συνέχεια κόψτε στη μέση.

Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

Βήμα 3 7

Τυλίξτε σε σχήμα ρολού την πανσέτα και δέστε με ένα κομμάτι σπάγκο.

Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

Βήμα 4 7

Τοποθετήστε σε ένα ταψί τις πατάτες με το κρέας & προσθέστε τα καρότα κομμένα στα 4 οριζόντια και χοντροκομμένες τις πιπεριές.

Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

Βήμα 5 7

Βάλτε σε ένα μπρίκι 1 ποτήρι νερό μαζί με τον κύβο λαχανικών Μaggi & δώστε μια βράση. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος, αποσύρετε και προσθέστε μέσα στο ζωμό το ½ θυμάρι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

Βήμα 6 7

Απλώστε τη σάλτσα επάνω από το φαγητό και βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για 1½ ώρα.

Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

Βήμα 7 7

Τέλος, πασπαλίστε με το υπόλοιπο φρέσκο θυμάρι, λίγο χυμό λεμονιού & φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

Συνταγή ως PDF

Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!

Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή

Σχόλια 0

Please enter proper keywords 0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη
Ματαίωση
Αποθηκεύσετε
Σχόλιο Φορτώστε περισσότερο

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Ελληνική
  • Κύριο πιάτο

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Κότσι μαγειρεμένο σε ημίγλυκο κρασί με πατάτες παρμεζάνα

    Κότσι μαγειρεμένο σε ημίγλυκο κρασί με πατάτες παρμεζάνα

    210 λεπτά Εύκολη
  • Σοφρίτο κερκυραϊκό με σπάλα μόσχου

    Σοφρίτο κερκυραϊκό με σπάλα μόσχου

    70 λεπτά Δύσκολη
  • Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

    Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

    245 λεπτά Δύσκολη
  • Κοτόπουλο φούρνου με λαχανικά

    Κοτόπουλο φούρνου με λαχανικά

    70 λεπτά Εύκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης