Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

0
145 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
4 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 4 εδώ

1000 γρ
Πανσέτα χοιρινή καθαρισμένη (ολόκληρη)
1 Κιλό
Πατάτες νέας σοδειάς
2 
Καρότα
2 
Πιπεριές Φλωρίνης
1 Κλωνάρι
Θυμάρι
0.5 
Λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
0.33 κ.γ.
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
725.85 kcal
Υδατάνθρακες
46.13 g
Πρωτεΐνες
62.35 g
Λιπαρά
42.96 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

145 λεπτά
Βήμα 1
17 λεπτά
Χαράξτε κάθετα και οριζόντια την πανσέτα σε βάθος περίπου ενός εκατοστού . Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και με 2κτς ελαιόλαδο σοτάρετε ο κρέας μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα και αφήστε για 10 λεπτά στην άκρη.
Βήμα 2
20 λεπτά
Βράστε για 20 λεπτά τις πατάτες και στη συνέχεια κόψτε στη μέση.
Βήμα 3
6 λεπτά
Τυλίξτε σε σχήμα ρολού την πανσέτα και δέστε με ένα κομμάτι σπάγκο.
Βήμα 4
4 λεπτά
Τοποθετήστε σε ένα ταψί τις πατάτες με το κρέας , προσθέστε τα καρότα κομμένα στα 4 οριζόντια και χοντροκομμένες τις πιπεριές.
Βήμα 5
5 λεπτά
Βάλτε σε ένα μπρίκι 1 ποτήρι νερό μαζί με τον κύβο λαχανικών Μaggi, δώστε μια βράση και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος, αποσύρετε και προσθέστε μέσα στο ζωμό το μισό θυμάρι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Βήμα 6
90 λεπτά
Απλώστε τη σάλτσα επάνω από το φαγητό και βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Βήμα 7
3 λεπτά
Τέλος πασπαλίστε με το υπόλοιπο φρέσκο θυμάρι , λίγο χυμό λεμονιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.
Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

Βήμα 1 7

Χαράξτε κάθετα και οριζόντια την πανσέτα σε βάθος περίπου ενός εκατοστού . Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και με 2κτς ελαιόλαδο σοτάρετε ο κρέας μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα και αφήστε για 10 λεπτά στην άκρη.

Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

Βήμα 2 7

Βράστε για 20 λεπτά τις πατάτες και στη συνέχεια κόψτε στη μέση.

Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

Βήμα 3 7

Τυλίξτε σε σχήμα ρολού την πανσέτα και δέστε με ένα κομμάτι σπάγκο.

Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

Βήμα 4 7

Τοποθετήστε σε ένα ταψί τις πατάτες με το κρέας , προσθέστε τα καρότα κομμένα στα 4 οριζόντια και χοντροκομμένες τις πιπεριές.

Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

Βήμα 5 7

Βάλτε σε ένα μπρίκι 1 ποτήρι νερό μαζί με τον κύβο λαχανικών Μaggi, δώστε μια βράση και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος, αποσύρετε και προσθέστε μέσα στο ζωμό το μισό θυμάρι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

Βήμα 6 7

Απλώστε τη σάλτσα επάνω από το φαγητό και βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

Βήμα 7 7

Τέλος πασπαλίστε με το υπόλοιπο φρέσκο θυμάρι , λίγο χυμό λεμονιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη