Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

0
145λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
4 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 4 εδώ

1 κιλό
Πανσέτα χοιρινή καθαρισμένη (ολόκληρη)
1 Κιλό
Πατάτες νέας σοδειάς
2 
Καρότα
2 
Πιπεριές Φλωρίνης
1 Κλωνάρι
Θυμάρι
0.5 
Λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
0.33 κ.γλ.
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
725.85 kcal
Υδατάνθρακες
46.13 g
Πρωτεΐνες
62.35 g
Λιπαρά
42.96 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

145 λεπτά
Βήμα 1
17 λεπτά
Χαράξτε κάθετα και οριζόντια την πανσέτα σε βάθος περίπου ενός εκατοστού . Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και με 2κτς ελαιόλαδο σοτάρετε ο κρέας μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα και αφήστε για 10 λεπτά στην άκρη.
Βήμα 2
20 λεπτά
Βράστε για 20 λεπτά τις πατάτες και στη συνέχεια κόψτε στη μέση.
Βήμα 3
6 λεπτά
Τυλίξτε σε σχήμα ρολού την πανσέτα και δέστε με ένα κομμάτι σπάγκο.
Βήμα 4
4 λεπτά
Τοποθετήστε σε ένα ταψί τις πατάτες με το κρέας , προσθέστε τα καρότα κομμένα στα 4 οριζόντια και χοντροκομμένες τις πιπεριές.
Βήμα 5
5 λεπτά
Βάλτε σε ένα μπρίκι 1 ποτήρι νερό μαζί με τον κύβο λαχανικών Μaggi, δώστε μια βράση και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος, αποσύρετε και προσθέστε μέσα στο ζωμό το μισό θυμάρι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Βήμα 6
90 λεπτά
Απλώστε τη σάλτσα επάνω από το φαγητό και βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Βήμα 7
3 λεπτά
Τέλος πασπαλίστε με το υπόλοιπο φρέσκο θυμάρι , λίγο χυμό λεμονιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.
Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

Βήμα 1 7

Χαράξτε κάθετα και οριζόντια την πανσέτα σε βάθος περίπου ενός εκατοστού . Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και με 2κτς ελαιόλαδο σοτάρετε ο κρέας μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα και αφήστε για 10 λεπτά στην άκρη.

Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

Βήμα 2 7

Βράστε για 20 λεπτά τις πατάτες και στη συνέχεια κόψτε στη μέση.

Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

Βήμα 3 7

Τυλίξτε σε σχήμα ρολού την πανσέτα και δέστε με ένα κομμάτι σπάγκο.

Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

Βήμα 4 7

Τοποθετήστε σε ένα ταψί τις πατάτες με το κρέας , προσθέστε τα καρότα κομμένα στα 4 οριζόντια και χοντροκομμένες τις πιπεριές.

Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

Βήμα 5 7

Βάλτε σε ένα μπρίκι 1 ποτήρι νερό μαζί με τον κύβο λαχανικών Μaggi, δώστε μια βράση και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος, αποσύρετε και προσθέστε μέσα στο ζωμό το μισό θυμάρι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

Βήμα 6 7

Απλώστε τη σάλτσα επάνω από το φαγητό και βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

Βήμα 7 7

Τέλος πασπαλίστε με το υπόλοιπο φρέσκο θυμάρι , λίγο χυμό λεμονιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη