Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες
145λεπτά
Δύσκολη
1 κιλό
Πανσέτα χοιρινή καθαρισμένη (ολόκληρη)
1 Κιλό
Πατάτες νέας σοδειάς
2
Καρότα
2
Πιπεριές Φλωρίνης
1 Κλωνάρι
Θυμάρι
2 κύβους
0.5
Λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
0.33 κ.γλ.
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
725.85 kcal
Υδατάνθρακες
46.13 g
Πρωτεΐνες
62.35 g
Λιπαρά
42.96 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
145 λεπτά
Βήμα 1
Χαράξτε κάθετα και οριζόντια την πανσέτα σε βάθος περίπου ενός εκατοστού . Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και με 2κτς ελαιόλαδο σοτάρετε ο κρέας μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα και αφήστε για 10 λεπτά στην άκρη.
Βήμα 2
Βράστε για 20 λεπτά τις πατάτες και στη συνέχεια κόψτε στη μέση.
Βήμα 3
Τυλίξτε σε σχήμα ρολού την πανσέτα και δέστε με ένα κομμάτι σπάγκο.
Βήμα 4
Τοποθετήστε σε ένα ταψί τις πατάτες με το κρέας , προσθέστε τα καρότα κομμένα στα 4 οριζόντια και χοντροκομμένες τις πιπεριές.
Βήμα 5
Βάλτε σε ένα μπρίκι 1 ποτήρι νερό μαζί με τον κύβο λαχανικών Μaggi, δώστε μια βράση και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος, αποσύρετε και προσθέστε μέσα στο ζωμό το μισό θυμάρι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Βήμα 6
Απλώστε τη σάλτσα επάνω από το φαγητό και βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Βήμα 7
Τέλος πασπαλίστε με το υπόλοιπο φρέσκο θυμάρι , λίγο χυμό λεμονιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.
Σχόλια 0