Πίτα με κοτόπουλο
60λεπτά
Δύσκολη
1 πακέτο
Φύλλο πίτας χωριάτικο
700 γρ.
Φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο
4
Μελιτζάνες
2
Κρεμμύδια
2 κ.σ.
Τυρί κρέμα μασκαρπόνε
15 Φύλλα
Φρέσκος βασιλικός
1 κύβος
6 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 κ.γλ.
Αλάτι
1 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
2
Ντομάτες
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
447.29 kcal
Υδατάνθρακες
68.4 g
Πρωτεΐνες
29.24 g
Λιπαρά
6.74 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
60 λεπτά
Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι προσθέστε 2 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δύο δόσεις τα μπουτάκια κοτόπουλο μέχρι να πάρουν έντονο καφέ χρώμα (δεν χρειάζεται να ψηθούν τελείως διότι θα τελειώσει το ψήσιμο τους στον φούρνο).
Βήμα 2
Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και παράλληλα ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και τις μελιτζάνες, σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με 4 κ.σ ελαιόλαδο και προσθέστε την τομάτα τριμμένη ,τον κύβο κότας MAGGI και τον βασιλικό χοντροκομμένο, αλατίστε και μαγειρέψτε μέχρι να φύγει η περισσότερη από την υγρασία.
Βήμα 3
Τέλος, προσθέστε το μασκαρπόνε, πιπέρι και το κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές φέτες.
Βήμα 4
Αφήστε τη γέμιση να κρυώσει.
Βήμα 5
Λαδώστε ένα ταψί για το φούρνο και απλώστε 4 φύλλα ζύμης λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά.
Βήμα 6
Απλώστε τη γέμιση και σκεπάστε με άλλα 4 φύλλα.
Βήμα 7
Διπλώστε ή κόψτε τις άκρες από τη ζύμη και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά. Σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστή.
Σχόλια 0