Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Πίτα με ζύμη από πατάτα, δεντρολίβανο και τοματίνια

0
120λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
4 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 4 εδώ

100 γρ.
Αλεύρι
100 γρ.
Καλαμποκάλευρο
1 Συσκευασία
12 γρ.
Μαγιά νωπή
1 κ.γλ.
Αλάτι
3 κ.σ.
Ελαιόλαδο
250 mL
Νερό κρύο
15 Μικρά
Τοματίνια
1 Κλωνάρι
Δεντρολίβανο, φρέσκο
1 κ.γλ.
Χοντρό αλάτι
4 
Λιαστές ντομάτες

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
394.02 kcal
Υδατάνθρακες
63.3 g
Πρωτεΐνες
7.59 g
Λιπαρά
12.11 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

120 λεπτά
Βήμα 1
3 λεπτά
Σε μια κανάτα ρίξτε το νερό και διαλύστε καλά με τα χέρια σας τη μαγιά.
Βήμα 2
6 λεπτά
Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ βάλτε τα υπόλοιπα υλικά για το ψωμί και τη συσκευασία MAGGI Πουρές Πατάτας 125γρ., προσθέστε το νερό με τη μαγιά και ανακατέψτε με τον γάντζο ή το φτερό σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη. Σε περίπτωση πού δεν έχετε μίξερ ζυμώστε με τα χέρια σας μέσα σε ένα φαρδύ μπολ.
Βήμα 3
3 λεπτά
Λαδώστε καλά από όλες τις πλευρές και τοποθετήστε σε στρογγυλή φόρμα ή σε κάποιο σκεύος με αρκετό χώρο έτσι ώστε όταν η ζύμη φουσκώνει να μην βρίσκει κάποιο εμπόδιο.
Βήμα 4
60 λεπτά
Σκεπάστε με μεμβράνη και τοποθετήστε σε ζεστό σημείο (πάνω από 25 βαθμούς). Αφήστε το ζυμάρι μέχρι να πάρει αρκετό όγκο.
Βήμα 5
4 λεπτά
Στη συνέχεια ρίξτε μέσα το δεντρολίβανο χοντροκομμένο, την λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη και με τον πλάστη ανοίξτε το ζυμάρι σε μέγεθος περίπου όσο η λαμαρίνα που θα ψηθεί.
Βήμα 6
24 λεπτά
Τοποθετήστε μια λαδόκολλα στο σκεύος που θα ψήσετε, μεταφέρετε την ζύμη και απλώστε από επάνω τα τοματίνια και το χοντρό αλάτι, πατήστε τα τοματίνια και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει ξανά για 20 λεπτά.
Βήμα 7
20 λεπτά
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει η πίτα ιδανικό χρώμα.
Πίτα με ζύμη από πατάτα, δεντρολίβανο και τοματίνια

Βήμα 1 7

Σε μια κανάτα ρίξτε το νερό και διαλύστε καλά με τα χέρια σας τη μαγιά.

Πίτα με ζύμη από πατάτα, δεντρολίβανο και τοματίνια

Βήμα 2 7

Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ βάλτε τα υπόλοιπα υλικά για το ψωμί και τη συσκευασία MAGGI Πουρές Πατάτας 125γρ., προσθέστε το νερό με τη μαγιά και ανακατέψτε με τον γάντζο ή το φτερό σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη. Σε περίπτωση πού δεν έχετε μίξερ ζυμώστε με τα χέρια σας μέσα σε ένα φαρδύ μπολ.

Πίτα με ζύμη από πατάτα, δεντρολίβανο και τοματίνια

Βήμα 3 7

Λαδώστε καλά από όλες τις πλευρές και τοποθετήστε σε στρογγυλή φόρμα ή σε κάποιο σκεύος με αρκετό χώρο έτσι ώστε όταν η ζύμη φουσκώνει να μην βρίσκει κάποιο εμπόδιο.

Πίτα με ζύμη από πατάτα, δεντρολίβανο και τοματίνια

Βήμα 4 7

Σκεπάστε με μεμβράνη και τοποθετήστε σε ζεστό σημείο (πάνω από 25 βαθμούς). Αφήστε το ζυμάρι μέχρι να πάρει αρκετό όγκο.

Πίτα με ζύμη από πατάτα, δεντρολίβανο και τοματίνια

Βήμα 5 7

Στη συνέχεια ρίξτε μέσα το δεντρολίβανο χοντροκομμένο, την λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη και με τον πλάστη ανοίξτε το ζυμάρι σε μέγεθος περίπου όσο η λαμαρίνα που θα ψηθεί.

Πίτα με ζύμη από πατάτα, δεντρολίβανο και τοματίνια

Βήμα 6 7

Τοποθετήστε μια λαδόκολλα στο σκεύος που θα ψήσετε, μεταφέρετε την ζύμη και απλώστε από επάνω τα τοματίνια και το χοντρό αλάτι, πατήστε τα τοματίνια και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει ξανά για 20 λεπτά.

Πίτα με ζύμη από πατάτα, δεντρολίβανο και τοματίνια

Βήμα 7 7

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει η πίτα ιδανικό χρώμα.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη