Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Πίτσα θαλασσινών

1
140λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
5 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 5 εδώ

1 
Κρεμμύδι
500 γρ.
Τοματίνια
1 κ.σ.
Πελτές ντομάτας
10 Φύλλα
Φρέσκο βασιλικό πλατύφυλλο
200 γρ.
Καπνιστός σολωμός
150 γρ.
Γαρίδες καθαρισμένες
1 Ματσάκι
Ρόκα νεαρή
5 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 κ.σ.
Αλάτι
200 γρ.
Αλεύρι
1 Συσκευασία
15 γρ.
Μαγιά νωπή
400 mL
Νερό κρύο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
470.25 kcal
Υδατάνθρακες
56.09 g
Πρωτεΐνες
18.3 g
Λιπαρά
16.76 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

140 λεπτά
Βήμα 1
3 λεπτά
Σε μια κανάτα ρίξτε το νερό για το ζυμάρι και διαλύστε μέσα σε αυτό τη νωπή μαγιά ανακατεύοντας καλά με ένα πιρούνι.
Βήμα 2
10 λεπτά
Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη της πίτσας (αλεύρι, πουρές πατάτας MAGGI, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. αλάτι), προσθέστε το νερό με τη μαγιά και ζυμώστε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
Βήμα 3
3 λεπτά
Μοιράστε σε 2 μέρη τη ζύμη και δημιουργήστε 2 μπάλες. Αλείψτε με ελαιόλαδο και βάλτε σε δυο ξεχωριστά μπολ σκεπάζοντας με μεμβράνη.
Βήμα 4
60 λεπτά
Τοποθετήστε σε ζεστό σημείο για περίπου μια ώρα μέχρι να φουσκώσουν.
Βήμα 5
2 λεπτά
Τοποθετήστε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 6
2 λεπτά
Προσθέστε τα τοματίνια , τον πελτέ τομάτας και μισό ποτήρι νερό.
Βήμα 7
30 λεπτά
Μαγειρέψτε με καπάκι για περίπου 30 λεπτά, ρίξτε το βασιλικό 4 κ.σ ελαιόλαδο και περάστε από το μίξερ ή με μια ράβδο μπλέντερ.
Βήμα 8
8 λεπτά
Μεταφέρετε σε ένα μπολ και βάλτε στο ψυγείο να πέσει η θερμοκρασία της διότι αν είναι ζεστή θα πανιάσει το φύλλο της πίτσας όταν έρθουν σε επαφή.
Βήμα 9
5 λεπτά
Όταν η ζύμη έχει πλέον φουσκώσει προθερμάνετε το φούρνο στη μέγιστη θερμοκρασία (250βαθμούς), ρίξτε αλεύρι στον πάγκο και ανοίξτε με τον πλάστη μια-μια τις μπάλες σε διάμετρο περιπου 25 εκατοστών.
Βήμα 10
2 λεπτά
Μεταφέρετε πάνω στην επιφάνεια που θα ψήσετε με ένα κομμάτι λαδόκολλα από κάτω.
Βήμα 11
3 λεπτά
Απλώστε μερικές κουταλιές από τη σάλτσα τομάτας και τις χοντροκομμένες γαρίδες.
Βήμα 12
12 λεπτά
Ψήστε μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα η κόρα. Βγάλτε από το φούρνο, κόψτε σε κομμάτια, απλώστε από πάνω την ρόκα, το σολομό και το ξύσμα από λεμόνι. Σερβίρετε άμεσα .
Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 1 12

Σε μια κανάτα ρίξτε το νερό για το ζυμάρι και διαλύστε μέσα σε αυτό τη νωπή μαγιά ανακατεύοντας καλά με ένα πιρούνι.

Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 2 12

Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη της πίτσας (αλεύρι, πουρές πατάτας MAGGI, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. αλάτι), προσθέστε το νερό με τη μαγιά και ζυμώστε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη.

Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 3 12

Μοιράστε σε 2 μέρη τη ζύμη και δημιουργήστε 2 μπάλες. Αλείψτε με ελαιόλαδο και βάλτε σε δυο ξεχωριστά μπολ σκεπάζοντας με μεμβράνη.

Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 4 12

Τοποθετήστε σε ζεστό σημείο για περίπου μια ώρα μέχρι να φουσκώσουν.

Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 5 12

Τοποθετήστε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει.

Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 6 12

Προσθέστε τα τοματίνια , τον πελτέ τομάτας και μισό ποτήρι νερό.

Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 7 12

Μαγειρέψτε με καπάκι για περίπου 30 λεπτά, ρίξτε το βασιλικό 4 κ.σ ελαιόλαδο και περάστε από το μίξερ ή με μια ράβδο μπλέντερ.

Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 8 12

Μεταφέρετε σε ένα μπολ και βάλτε στο ψυγείο να πέσει η θερμοκρασία της διότι αν είναι ζεστή θα πανιάσει το φύλλο της πίτσας όταν έρθουν σε επαφή.

Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 9 12

Όταν η ζύμη έχει πλέον φουσκώσει προθερμάνετε το φούρνο στη μέγιστη θερμοκρασία (250βαθμούς), ρίξτε αλεύρι στον πάγκο και ανοίξτε με τον πλάστη μια-μια τις μπάλες σε διάμετρο περιπου 25 εκατοστών.

Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 10 12

Μεταφέρετε πάνω στην επιφάνεια που θα ψήσετε με ένα κομμάτι λαδόκολλα από κάτω.

Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 11 12

Απλώστε μερικές κουταλιές από τη σάλτσα τομάτας και τις χοντροκομμένες γαρίδες.

Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 12 12

Ψήστε μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα η κόρα. Βγάλτε από το φούρνο, κόψτε σε κομμάτια, απλώστε από πάνω την ρόκα, το σολομό και το ξύσμα από λεμόνι. Σερβίρετε άμεσα .

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη