Πίτσα
145λεπτά
Δύσκολη
1 Συσκευασία
Μαγιά
300 γρ.
Νερό
500 γρ.
Αλεύρι
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
1 κ.σ.
50 γρ.
Φρέσκος βασιλικός
150 γρ.
Γραβιέρα τριμμένη
1 κ.γλ.
Ρίγανη
3 κ.σ.
Ελαιόλαδο
300 γρ.
Σάλτσα ντομάτας
400 γρ.
Μοτσαρέλα
100 γρ.
Μανιτάρια λευκά
1
Πράσινη πιπεριά
40 γρ.
Ελιές κομμένες σε ροδέλες
50 γρ.
Φέτα τριμμένη
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
229.86 kcal
Υδατάνθρακες
30.59 g
Πρωτεΐνες
14.15 g
Λιπαρά
6.01 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
145 λεπτά
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Στον κάδο του μίξερ ρίξτε τη μαγιά και 50 γρ.χλιαρό νερό (από τα 300 γρ.) και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι.
Βήμα 3
Αφήστε στην άκρη για 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Έπειτα προσθέστε το αλεύρι μαζί με μια πρέζα αλάτι.
Βήμα 4
Ανακατέψτε στο μίξερ και προσθέστε και το υπόλοιπο νερό.
Βήμα 5
Ζυμώστε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι, αλλά όχι να κολλάει. Περίπου 8-10 λεπτά παίρνει αυτή η διαδικασία.
Βήμα 6
Στη συνέχεια βγάλτε τη ζύμη από το μίξερ και μεταφέρτε τη σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπολ. Σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Βήμα 7
Λαδώστε καλά τον πάγκο εργασίας σας και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίξτε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα.
Βήμα 8
Πάρτε ένα ταψί διαμέτρου 40 x 30 εκ. και τοποθετήστε λαδόκολλα την οποία λαδώνετε ελαφρά.
Βήμα 9
Βάλτε το ζυμάρι επάνω της και το αφήστε το να φουσκώσει για 30 λεπτά σκεπασμένο με μία πετσέτα.
Βήμα 10
Καθώς φουσκώνει η ζύμη, κρατήστε μερικά φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη πιέστε τη με το δάχτυλό μας εκτός από τις άκρες, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μικρά λακκάκια. Προσέξτε να αφήσετε ένα μικρό περιθώριο γύρω γύρω.
Βήμα 11
Περάστε από το multi τη σάλτσα με τα 50 γρ. βασιλικού και τη MAGGI Νοστιμιά και απλώστε τη πάνω στη ζύμη.
Βήμα 12
Τοποθετήστε τα υπόλοιπα υλικά για την επικάλυψη πάνω στην πίτσα.
Βήμα 13
Ψήστε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα πάνω αλλά και κάτω (σηκώστε ελαφρά με ένα πιρούνι τη μια γωνία).
Σχόλια 0