Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Πίτσα

0
145 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
16 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 16 εδώ

1 Συσκευασία
Μαγιά
300 γρ.
Νερό
500 γρ.
Αλεύρι
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
50 γρ.
Φρέσκος βασιλικός
150 γρ.
Γραβιέρα τριμμένη
1 κ.γλ.
Ρίγανη
3 κ.σ.
Ελαιόλαδο
300 γρ.
Σάλτσα ντομάτας
400 γρ.
Μοτσαρέλα
100 γρ.
Μανιτάρια λευκά
1 
Πράσινη πιπεριά
40 γρ.
Ελιές κομμένες σε ροδέλες
50 γρ.
Φέτα τριμμένη

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
229.86 kcal
Υδατάνθρακες
30.59 g
Πρωτεΐνες
14.15 g
Λιπαρά
6.01 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

145 λεπτά
Βήμα 1
1 λεπτά
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
2 λεπτά
Στον κάδο του μίξερ ρίξτε τη μαγιά και 50 γρ.χλιαρό νερό (από τα 300 γρ.) και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι.
Βήμα 3
3 λεπτά
Αφήστε στην άκρη για 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Έπειτα προσθέστε το αλεύρι μαζί με μια πρέζα αλάτι.
Βήμα 4
3 λεπτά
Ανακατέψτε στο μίξερ και προσθέστε και το υπόλοιπο νερό.
Βήμα 5
10 λεπτά
Ζυμώστε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι, αλλά όχι να κολλάει. Περίπου 8-10 λεπτά παίρνει αυτή η διαδικασία.
Βήμα 6
60 λεπτά
Στη συνέχεια βγάλτε τη ζύμη από το μίξερ και μεταφέρτε τη σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπολ. Σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Βήμα 7
5 λεπτά
Λαδώστε καλά τον πάγκο εργασίας σας και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίξτε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα.
Βήμα 8
4 λεπτά
Πάρτε ένα ταψί διαμέτρου 40 x 30 εκ. και τοποθετήστε λαδόκολλα την οποία λαδώνετε ελαφρά.
Βήμα 9
30 λεπτά
Βάλτε το ζυμάρι επάνω της και το αφήστε το να φουσκώσει για 30 λεπτά σκεπασμένο με μία πετσέτα.
Βήμα 10
3 λεπτά
Καθώς φουσκώνει η ζύμη, κρατήστε μερικά φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη πιέστε τη με το δάχτυλό μας εκτός από τις άκρες, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μικρά λακκάκια. Προσέξτε να αφήσετε ένα μικρό περιθώριο γύρω γύρω.
Βήμα 11
2 λεπτά
Περάστε από το multi τη σάλτσα με τα 50 γρ. βασιλικού και τη MAGGI Νοστιμιά και απλώστε τη πάνω στη ζύμη.
Βήμα 12
2 λεπτά
Τοποθετήστε τα υπόλοιπα υλικά για την επικάλυψη πάνω στην πίτσα.
Βήμα 13
20 λεπτά
Ψήστε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα πάνω αλλά και κάτω (σηκώστε ελαφρά με ένα πιρούνι τη μια γωνία).
Πίτσα

Βήμα 1 13

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Πίτσα

Βήμα 2 13

Στον κάδο του μίξερ ρίξτε τη μαγιά και 50 γρ.χλιαρό νερό (από τα 300 γρ.) και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι.

Πίτσα

Βήμα 3 13

Αφήστε στην άκρη για 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Έπειτα προσθέστε το αλεύρι μαζί με μια πρέζα αλάτι.

Πίτσα

Βήμα 4 13

Ανακατέψτε στο μίξερ και προσθέστε και το υπόλοιπο νερό.

Πίτσα

Βήμα 5 13

Ζυμώστε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι, αλλά όχι να κολλάει. Περίπου 8-10 λεπτά παίρνει αυτή η διαδικασία.

Πίτσα

Βήμα 6 13

Στη συνέχεια βγάλτε τη ζύμη από το μίξερ και μεταφέρτε τη σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπολ. Σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε να φουσκώσει για 1 ώρα.

Πίτσα

Βήμα 7 13

Λαδώστε καλά τον πάγκο εργασίας σας και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίξτε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα.

Πίτσα

Βήμα 8 13

Πάρτε ένα ταψί διαμέτρου 40 x 30 εκ. και τοποθετήστε λαδόκολλα την οποία λαδώνετε ελαφρά.

Πίτσα

Βήμα 9 13

Βάλτε το ζυμάρι επάνω της και το αφήστε το να φουσκώσει για 30 λεπτά σκεπασμένο με μία πετσέτα.

Πίτσα

Βήμα 10 13

Καθώς φουσκώνει η ζύμη, κρατήστε μερικά φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη πιέστε τη με το δάχτυλό μας εκτός από τις άκρες, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μικρά λακκάκια. Προσέξτε να αφήσετε ένα μικρό περιθώριο γύρω γύρω.

Πίτσα

Βήμα 11 13

Περάστε από το multi τη σάλτσα με τα 50 γρ. βασιλικού και τη MAGGI Νοστιμιά και απλώστε τη πάνω στη ζύμη.

Πίτσα

Βήμα 12 13

Τοποθετήστε τα υπόλοιπα υλικά για την επικάλυψη πάνω στην πίτσα.

Πίτσα

Βήμα 13 13

Ψήστε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα πάνω αλλά και κάτω (σηκώστε ελαφρά με ένα πιρούνι τη μια γωνία).

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη