Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Your Selection (1)
Πίτσα θαλασσινών
Πίτσα θαλασσινών
140 min
Δύσκολη
Προσθήκη recipe
Πίσω
31 16.7g / 31%
53 65g / 53%
16 20.4g / 16%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Πίτσα θαλασσινών

(0)
140 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

5 Μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 5

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Κρεμμύδι
500  γρ.
Τοματίνια
1  κ.σ.
Πελτές ντομάτας
10  Φύλλα
Φρέσκο βασιλικό πλατύφυλλο
200  γρ.
Καπνιστός σολωμός
150  γρ.
Γαρίδες καθαρισμένες
1  Ματσάκι
Ρόκα νεαρή
5  κ.σ.
Ελαιόλαδο
1  κ.σ.
Αλάτι
200  γρ.
Αλεύρι
1  Συσκευασία
15  γρ.
Μαγιά νωπή
400  mL
Νερό κρύο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
65.09 g
Ενέργεια
577.25 kcal
Λιπαρά
16.76 g
Εδώδιμες Ίνες
8.95 g
Πρωτεΐνες
20.5 g
Σάκχαρα
15.42 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

140 λεπτά
  • Βήμα 1

    3 λεπτά
    Σε μια κανάτα ρίξτε το νερό για το ζυμάρι και διαλύστε μέσα σε αυτό τη νωπή μαγιά ανακατεύοντας καλά με ένα πιρούνι.
  • Βήμα 2

    10 λεπτά
    Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη της πίτσας (αλεύρι, πουρές πατάτας MAGGI, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. αλάτι), προσθέστε το νερό με τη μαγιά και ζυμώστε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
  • Βήμα 3

    3 λεπτά
    Μοιράστε σε 2 μέρη τη ζύμη και δημιουργήστε 2 μπάλες. Αλείψτε με ελαιόλαδο και βάλτε σε δυο ξεχωριστά μπολ σκεπάζοντας με μεμβράνη.
  • Βήμα 4

    60 λεπτά
    Τοποθετήστε σε ζεστό σημείο για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσουν.
  • Βήμα 5

    2 λεπτά
    Τοποθετήστε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει.
  • Βήμα 6

    2 λεπτά
    Προσθέστε τα τοματίνια, τον πελτέ τομάτας και ½ ποτήρι νερό.
  • Βήμα 7

    30 λεπτά
    Μαγειρέψτε με καπάκι για περίπου 30 λεπτά, ρίξτε το βασιλικό και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και περάστε από το μίξερ ή με μια ράβδο μπλέντερ.
  • Βήμα 8

    8 λεπτά
    Μεταφέρετε σε ένα μπολ και βάλτε στο ψυγείο να πέσει η θερμοκρασία της διότι αν είναι ζεστή θα πανιάσει το φύλλο της πίτσας όταν έρθουν σε επαφή.
  • Βήμα 9

    5 λεπτά
    Όταν η ζύμη έχει πλέον φουσκώσει προθερμάνετε το φούρνο στη μέγιστη θερμοκρασία (250 βαθμούς Κελσίου), ρίξτε αλεύρι στον πάγκο και ανοίξτε με τον πλάστη μια-μια τις μπάλες σε διάμετρο περιπου 25 εκατοστών.
  • Βήμα 10

    2 λεπτά
    Μεταφέρετε πάνω στην επιφάνεια που θα ψήσετε με ένα κομμάτι λαδόκολλα από κάτω.
  • Βήμα 11

    3 λεπτά
    Απλώστε μερικές κουταλιές από τη σάλτσα τομάτας και τις χοντροκομμένες γαρίδες.
  • Βήμα 12

    12 λεπτά
    Ψήστε μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα η κόρα. Βγάλτε από το φούρνο, κόψτε σε κομμάτια, απλώστε από πάνω την ρόκα, το σολομό και το ξύσμα από λεμόνι. Η πίτσα θαλασσινών είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 1 12

Σε μια κανάτα ρίξτε το νερό για το ζυμάρι και διαλύστε μέσα σε αυτό τη νωπή μαγιά ανακατεύοντας καλά με ένα πιρούνι.

Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 2 12

Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη της πίτσας (αλεύρι, πουρές πατάτας MAGGI, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. αλάτι), προσθέστε το νερό με τη μαγιά και ζυμώστε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη.

Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 3 12

Μοιράστε σε 2 μέρη τη ζύμη και δημιουργήστε 2 μπάλες. Αλείψτε με ελαιόλαδο και βάλτε σε δυο ξεχωριστά μπολ σκεπάζοντας με μεμβράνη.

Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 4 12

Τοποθετήστε σε ζεστό σημείο για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσουν.

Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 5 12

Τοποθετήστε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει.

Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 6 12

Προσθέστε τα τοματίνια, τον πελτέ τομάτας και ½ ποτήρι νερό.

Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 7 12

Μαγειρέψτε με καπάκι για περίπου 30 λεπτά, ρίξτε το βασιλικό και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και περάστε από το μίξερ ή με μια ράβδο μπλέντερ.

Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 8 12

Μεταφέρετε σε ένα μπολ και βάλτε στο ψυγείο να πέσει η θερμοκρασία της διότι αν είναι ζεστή θα πανιάσει το φύλλο της πίτσας όταν έρθουν σε επαφή.

Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 9 12

Όταν η ζύμη έχει πλέον φουσκώσει προθερμάνετε το φούρνο στη μέγιστη θερμοκρασία (250 βαθμούς Κελσίου), ρίξτε αλεύρι στον πάγκο και ανοίξτε με τον πλάστη μια-μια τις μπάλες σε διάμετρο περιπου 25 εκατοστών.

Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 10 12

Μεταφέρετε πάνω στην επιφάνεια που θα ψήσετε με ένα κομμάτι λαδόκολλα από κάτω.

Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 11 12

Απλώστε μερικές κουταλιές από τη σάλτσα τομάτας και τις χοντροκομμένες γαρίδες.

Πίτσα θαλασσινών

Βήμα 12 12

Ψήστε μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα η κόρα. Βγάλτε από το φούρνο, κόψτε σε κομμάτια, απλώστε από πάνω την ρόκα, το σολομό και το ξύσμα από λεμόνι. Η πίτσα θαλασσινών είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Συνταγή ως PDF