Αρχική   >   Συνταγή    >    Ψητά κεφτεδάκια κοτόπουλο με πατάτες φούρνου

ΨΗΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΨΗΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας
20'
Χρόνος μαγειρέματος
40'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Θερμίδες
400 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

  • 600γρ κιμάς κοτόπουλο ανάμεικτος (στήθος – μπούτι)

  • 6 φέτες ψωμί του τοστ

  • 1 κρεμμύδι ξερό

  • 1κτς μουστάρδα

  • Ξύσμα από ένα λεμόνι

  • 2κτς μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • 2κτς MAGGI Νοστιμιά

  • Αλάτι

  • Ελαιόλαδο

  • 1 κιλό πατάτες μπειμπι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόψτε το κρεμμυδάκι και σοτάρετέ το σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Βάλτε στο μίξερ το ψωμί και θρυμματίστε.

Σε ένα μπολ ρίξτε τον κιμά, τη μουστάρδα, το ξύσμα, τον μαϊντανό, μια κουταλιά MAGGI Νοστιμιά και το σοταρισμένο κρεμμύδι.

Ζυμώστε απαλά τον κιμά και πλάστε μικρά καφεδάκια. Τοποθετήστε σε μια λαδωμένη λαμαρίνα για τον φούρνο και αφήστε στην άκρη.

Πλύνετε καλά τις πατάτες και κόψτε στη μέση, ρίξτε 4κτς ελαιόλαδο και μια κουταλιά MAGGI Νοστιμιά.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά. Στα τελευταία 15 λεπτά βάλτε στο φούρνο μαζί με τις πατάτες τα κεφτεδάκια.

Βγάλτε από τον φούρνο και σερβίρετε τους κεφτέδες με τις πατάτες και πράσινη σαλάτα.