Σουφλέ λαχανικών
100λεπτά
Εύκολη
2
Μελιτζάνες
2
Κολοκυθάκια
1
Κολοκύθα
2
Κόκκινες Πιπεριές
2
Πατάτες
250 γρ.
Τυρί, ροκφόρ
2 κ.γλ.
Σπόροι γλυκάνισου
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
4 Κλωνάρια
Θυμάρι, φρέσκο
300 γρ.
Κρέμα γάλακτος
1 κύβος
100 γρ.
Τυρί, φρέσκο, φρέσκο τυρί
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
418.16 kcal
Υδατάνθρακες
33.86 g
Πρωτεΐνες
19.77 g
Λιπαρά
24.41 g
Εδώδιμες Ίνες
7.19 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
100 λεπτά
Βήμα 1
Καταρχήν για τα λαχανικά. Αφού τα πλύνουμε καλά και τα στεγνώσουμε τα κόβουμε στο μαντολίνο ή με πολύ κοφτερό μαχαίρι σε πάχος 2 χιλιοστών. Ειδικά για τις πιπεριές τις έχουμε κόψει στο πάνω μέρος τους και έχουμε αφαιρέσει τα σπόρια τους.
Βήμα 2
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Βάζουμε την κρέμα με το ζωμό λαχανικών MAGGI σε ένα κατσαρολάκι και τα θερμαίνουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό.
Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα για να λιώσει ο ζωμός.
Βήμα 3
Ξεκινάμε να απλώνουμε σαν βεντάλια τα λαχανικά μέσα σε μια γάστρα (25 Χ 35 εκ.) εναλλάξ καλύπτοντας λίγο το ένα με το άλλο σε όλη την επιφάνεια.
Που και που βάζουμε και κανένα κομματάκι από το blue cheese ενδιάμεσα.
Βήμα 4
Ραντίζουμε τα λαχανικά με την κρέμα, αλατοπιπερώνουμε προσεκτικά και ρίχνουμε φύλλα από το θυμάρι πάνω από τα λαχανικά.
Σκεπάζουμε με καπάκι ή με αλουμινόχαρτο.
Βήμα 5
Ψήνουμε για 25-35 λεπτά μέχρι να πάρει καλό χρυσαφένιο χρώμα στο πλάι και από κάτω και να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά.
Βήμα 6
Αφαιρούμε από το φούρνο, προσθέτουμε τη γραβιέρα και ψήνουμε για άλλα 10-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα τα λαχανικά μας από πάνω.
Σχόλια 0