Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Room for Balance Improvement
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Your Selection (1)
Σουφλέ ζυμαρικών
Σουφλέ ζυμαρικών από τον Άκη Πετρετζίκη
100 min
Δύσκολη
Προσθήκη recipe
Πίσω
53 43.9g / 53%
26 49.9g / 26%
21 41.1g / 21%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Σουφλέ ζυμαρικών από τον Άκη Πετρετζίκη

(20)
100 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

6 Μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 6

ingredient_quantity
recipe ingredient
600  γρ.
Γάλα
50  γρ.
Βούτυρο
50  γρ.
Αλεύρι
230  γρ.
Γκούντα
200  γρ.
Τυρί, κρέμα
250  γρ.
Ζαμπόν
0.33  κ.γλ.
Αλάτι
0.33  κ.γλ.
Μπαχαρικά, πιπέρι, μαύρο
1  κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 
Κρεμμύδι φρέσκο
10  Κλωνάρια
Θυμάρι, φρέσκο
2  φέτες
Ψωμί του τοστ
230  γρ.
Γραβιέρα
250  γρ.
Ριγκατόνι

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
49.97 g
Ενέργεια
762.51 kcal
Λιπαρά
43.9 g
Εδώδιμες Ίνες
2.7 g
Πρωτεΐνες
41.16 g
Σάκχαρα
8.97 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

100 λεπτά
  • Βήμα 1

    10 λεπτά
    Για τη μπεσαμέλ: Βάλτε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να καβουρδιστεί λίγο το αλεύρι για 1-2 λεπτά.
  • Βήμα 2

    15 λεπτά
    Ξεκινήστε και προσθέστε λίγο λίγο το γάλα στο μείγμα με το αλεύρι και το βούτυρο και ανακατέψτε συνεχόμενα με το σύρμα για να μην κάνει γρομπαλάκια το αλεύρι. Μόλις το βούτυρο και το αλεύρι απορροφήσουν το γάλα τότε ρίξτε την επόμενη κουταλιά γάλα. Συνεχίστε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το γάλα.
  • Βήμα 3

    8 λεπτά
    Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το ζαμπόν σε κύβους 0,5εκ. σοταρισμένο και τον ύβο MAGGI Ζυμαρικών, εκτός από τα τυριά και δοκιμάστε. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και αφαιρέστε από την φωτιά.
  • Βήμα 4

    10 λεπτά
    Στη συνέχεια, προσθέστε τα τυριά σε 5 δόσεις αφήνοντας κάθε δόση να λιώσει ανακατεύοντας, πριν ρίξετε την επόμενη.
  • Βήμα 5

    8 λεπτά
    Για το σουφλέ: Bάλτε τα μακαρόνια να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μειώνοντας τον χρόνο κατά 1-2 λεπτά μιας που θα ψηθούν και στο φούρνο.
  • Βήμα 6

    6 λεπτά
    Αφού τα σουρώσετε και κρυώσουν, ανακατέψτε τα με την μπεσαμέλ και προσθέστε το κρεμμυδάκι.
  • Βήμα 7

    5 λεπτά
    Αδειάστε το μείγμα σε ένα πυρέξ (20 x 30εκ.) και προθερμάνετε το φούρνο στους 220 °.
  • Βήμα 8

    8 λεπτά
    Βάλτε το ψωμί με το θυμάρι και τα τυριά στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπήστε τα μέχρι να τριφτούν εντελώς.
  • Βήμα 9

    25 λεπτά
    Σκορπίστε το μείγμα πάνω από τα μακαρόνια και στάξτε λίγο ελαιόλαδο πάνω από όλα. Αφήστε στον φούρνο για άλλα 20 λεπτά μέχρι να ψηθεί όμορφα το φαγητό και να πάρει χρώμα από πάνω.
  • Βήμα 10

    5 λεπτά
    Το σουφλέ ζυμαρικών από τον Άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Σουφλέ ζυμαρικών από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 10

Βήμα 1

Για τη μπεσαμέλ: Βάλτε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να καβουρδιστεί λίγο το αλεύρι για 1-2 λεπτά.

Σουφλέ ζυμαρικών από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 10

Βήμα 2 Βήμα 2

Ξεκινήστε και προσθέστε λίγο λίγο το γάλα στο μείγμα με το αλεύρι και το βούτυρο και ανακατέψτε συνεχόμενα με το σύρμα για να μην κάνει γρομπαλάκια το αλεύρι. Μόλις το βούτυρο και το αλεύρι απορροφήσουν το γάλα τότε ρίξτε την επόμενη κουταλιά γάλα. Συνεχίστε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το γάλα.

Σουφλέ ζυμαρικών από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 10

Βήμα 3 Βήμα 3

Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το ζαμπόν σε κύβους 0,5εκ. σοταρισμένο και τον ύβο MAGGI Ζυμαρικών, εκτός από τα τυριά και δοκιμάστε. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και αφαιρέστε από την φωτιά.

Σουφλέ ζυμαρικών από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 10

Βήμα 4 Βήμα 4

Στη συνέχεια, προσθέστε τα τυριά σε 5 δόσεις αφήνοντας κάθε δόση να λιώσει ανακατεύοντας, πριν ρίξετε την επόμενη.

Σουφλέ ζυμαρικών από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 10

Βήμα 5

Για το σουφλέ: Bάλτε τα μακαρόνια να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μειώνοντας τον χρόνο κατά 1-2 λεπτά μιας που θα ψηθούν και στο φούρνο.

Σουφλέ ζυμαρικών από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 10

Βήμα 6 Βήμα 6

Αφού τα σουρώσετε και κρυώσουν, ανακατέψτε τα με την μπεσαμέλ και προσθέστε το κρεμμυδάκι.

Σουφλέ ζυμαρικών από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 7 10

Βήμα 7 Βήμα 7

Αδειάστε το μείγμα σε ένα πυρέξ (20 x 30εκ.) και προθερμάνετε το φούρνο στους 220 °.

Σουφλέ ζυμαρικών από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 8 10

Βήμα 8 Βήμα 8

Βάλτε το ψωμί με το θυμάρι και τα τυριά στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπήστε τα μέχρι να τριφτούν εντελώς.

Σουφλέ ζυμαρικών από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 9 10

Βήμα 9 Βήμα 9

Σκορπίστε το μείγμα πάνω από τα μακαρόνια και στάξτε λίγο ελαιόλαδο πάνω από όλα. Αφήστε στον φούρνο για άλλα 20 λεπτά μέχρι να ψηθεί όμορφα το φαγητό και να πάρει χρώμα από πάνω.

Σουφλέ ζυμαρικών από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 10 10

Βήμα 10 Βήμα 10

Το σουφλέ ζυμαρικών από τον Άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Συνταγή ως PDF