Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Σουφλέ ζυμαρικών από τον Άκη Πετρετζίκη

0
100λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
6 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 6 εδώ

600 γρ.
Γάλα
50 γρ.
Βούτυρο
50 γρ.
Αλεύρι
230 γρ.
Γκούντα
200 γρ.
Τυρί, κρέμα
250 γρ.
Ζαμπόν
0.33 κ.γλ.
Αλάτι
0.33 κ.γλ.
Μπαχαρικά, πιπέρι, μαύρο
1 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 
Κρεμμύδι φρέσκο
10 Κλωνάρια
Θυμάρι, φρέσκο
2 φέτες
Ψωμί του τοστ
230 γρ.
Γραβιέρα
250 γρ.
Ριγκατόνι

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
742.36 kcal
Υδατάνθρακες
51 g
Πρωτεΐνες
39.34 g
Λιπαρά
44.03 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

100 λεπτά
Βήμα 1
10 λεπτά
Για τη μπεσαμέλ: Βάλτε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να καβουρδιστεί λίγο το αλεύρι για 1-2 λεπτά.
Βήμα 2
15 λεπτά
Ξεκινήστε και προσθέστε λίγο λίγο το γάλα στο μείγμα με το αλεύρι και το βούτυρο και ανακατέψτε συνεχόμενα με το σύρμα για να μην κάνει γρομπαλάκια το αλεύρι. Μόλις το βούτυρο και το αλεύρι απορροφήσουν το γάλα τότε ρίξτε την επόμενη κουταλιά γάλα. Συνεχίστε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το γάλα.
Βήμα 3
8 λεπτά
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το ζαμπόν σε κύβους 0,5εκ. σοταρισμένο και τον ύβο MAGGI Ζυμαρικών, εκτός από τα τυριά και δοκιμάστε. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και αφαιρέστε από την φωτιά.
Βήμα 4
10 λεπτά
Στη συνέχεια, προσθέστε τα τυριά σε 5 δόσεις αφήνοντας κάθε δόση να λιώσει ανακατεύοντας, πριν ρίξετε την επόμενη.
Βήμα 5
8 λεπτά
Για το σουφλέ: Bάλτε τα μακαρόνια να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μειώνοντας τον χρόνο κατά 1-2 λεπτά μιας που θα ψηθούν και στο φούρνο.
Βήμα 6
6 λεπτά
Αφού τα σουρώσετε και κρυώσουν, ανακατέψτε τα με την μπεσαμέλ και προσθέστε το κρεμμυδάκι.
Βήμα 7
5 λεπτά
Αδειάστε το μείγμα σε ένα πυρέξ (20 x 30εκ.) και προθερμάνετε το φούρνο στους 220 °.
Βήμα 8
8 λεπτά
Βάλτε το ψωμί με το θυμάρι και τα τυριά στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπήστε τα μέχρι να τριφτούν εντελώς.
Βήμα 9
25 λεπτά
Σκορπίστε το μείγμα πάνω από τα μακαρόνια και στάξτε λίγο ελαιόλαδο πάνω από όλα. Αφήστε στον φούρνο για άλλα 20 λεπτά μέχρι να ψηθεί όμορφα το φαγητό και να πάρει χρώμα από πάνω.
Βήμα 10
5 λεπτά
Το σουφλέ ζυμαρικών από τον Άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Σουφλέ ζυμαρικών από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 10

Βήμα 1

Για τη μπεσαμέλ: Βάλτε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να καβουρδιστεί λίγο το αλεύρι για 1-2 λεπτά.

Σουφλέ ζυμαρικών από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 10

Βήμα 2 Βήμα 2

Ξεκινήστε και προσθέστε λίγο λίγο το γάλα στο μείγμα με το αλεύρι και το βούτυρο και ανακατέψτε συνεχόμενα με το σύρμα για να μην κάνει γρομπαλάκια το αλεύρι. Μόλις το βούτυρο και το αλεύρι απορροφήσουν το γάλα τότε ρίξτε την επόμενη κουταλιά γάλα. Συνεχίστε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το γάλα.

Σουφλέ ζυμαρικών από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 10

Βήμα 3 Βήμα 3

Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το ζαμπόν σε κύβους 0,5εκ. σοταρισμένο και τον ύβο MAGGI Ζυμαρικών, εκτός από τα τυριά και δοκιμάστε. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και αφαιρέστε από την φωτιά.

Σουφλέ ζυμαρικών από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 10

Βήμα 4 Βήμα 4

Στη συνέχεια, προσθέστε τα τυριά σε 5 δόσεις αφήνοντας κάθε δόση να λιώσει ανακατεύοντας, πριν ρίξετε την επόμενη.

Σουφλέ ζυμαρικών από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 10

Βήμα 5

Για το σουφλέ: Bάλτε τα μακαρόνια να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μειώνοντας τον χρόνο κατά 1-2 λεπτά μιας που θα ψηθούν και στο φούρνο.

Σουφλέ ζυμαρικών από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 10

Βήμα 6 Βήμα 6

Αφού τα σουρώσετε και κρυώσουν, ανακατέψτε τα με την μπεσαμέλ και προσθέστε το κρεμμυδάκι.

Σουφλέ ζυμαρικών από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 7 10

Βήμα 7 Βήμα 7

Αδειάστε το μείγμα σε ένα πυρέξ (20 x 30εκ.) και προθερμάνετε το φούρνο στους 220 °.

Σουφλέ ζυμαρικών από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 8 10

Βήμα 8 Βήμα 8

Βάλτε το ψωμί με το θυμάρι και τα τυριά στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπήστε τα μέχρι να τριφτούν εντελώς.

Σουφλέ ζυμαρικών από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 9 10

Βήμα 9 Βήμα 9

Σκορπίστε το μείγμα πάνω από τα μακαρόνια και στάξτε λίγο ελαιόλαδο πάνω από όλα. Αφήστε στον φούρνο για άλλα 20 λεπτά μέχρι να ψηθεί όμορφα το φαγητό και να πάρει χρώμα από πάνω.

Σουφλέ ζυμαρικών από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 10 10

Βήμα 10 Βήμα 10

Το σουφλέ ζυμαρικών από τον Άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη