Σουφλέ ζυμαρικών από τον Άκη Πετρετζίκη
100λεπτά
Δύσκολη
600 γρ.
Γάλα
50 γρ.
Βούτυρο
50 γρ.
Αλεύρι
1 κύβος
230 γρ.
Γκούντα
200 γρ.
Τυρί, κρέμα
250 γρ.
Ζαμπόν
0.33 κ.γλ.
Αλάτι
0.33 κ.γλ.
Μπαχαρικά, πιπέρι, μαύρο
1 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1
Κρεμμύδι φρέσκο
10 Κλωνάρια
Θυμάρι, φρέσκο
2 φέτες
Ψωμί του τοστ
230 γρ.
Γραβιέρα
250 γρ.
Ριγκατόνι
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
742.36 kcal
Υδατάνθρακες
51 g
Πρωτεΐνες
39.34 g
Λιπαρά
44.03 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
100 λεπτά
Βήμα 1
Για τη μπεσαμέλ:
Βάλτε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να καβουρδιστεί λίγο το αλεύρι για 1-2 λεπτά.
Βήμα 2
Ξεκινήστε και προσθέστε λίγο λίγο το γάλα στο μείγμα με το αλεύρι και το βούτυρο και ανακατέψτε συνεχόμενα με το σύρμα για να μην κάνει γρομπαλάκια το αλεύρι. Μόλις το βούτυρο και το αλεύρι απορροφήσουν το γάλα τότε ρίξτε την επόμενη κουταλιά γάλα. Συνεχίστε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το γάλα.
Βήμα 3
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το ζαμπόν σε κύβους 0,5εκ. σοταρισμένο και τον ύβο MAGGI Ζυμαρικών, εκτός από τα τυριά και δοκιμάστε. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και αφαιρέστε από την φωτιά.
Βήμα 4
Στη συνέχεια, προσθέστε τα τυριά σε 5 δόσεις αφήνοντας κάθε δόση να λιώσει ανακατεύοντας, πριν ρίξετε την επόμενη.
Βήμα 5
Για το σουφλέ:
Bάλτε τα μακαρόνια να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μειώνοντας τον χρόνο κατά 1-2 λεπτά μιας που θα ψηθούν και στο φούρνο.
Βήμα 6
Αφού τα σουρώσετε και κρυώσουν, ανακατέψτε τα με την μπεσαμέλ και προσθέστε το κρεμμυδάκι.
Βήμα 7
Αδειάστε το μείγμα σε ένα πυρέξ (20 x 30εκ.) και προθερμάνετε το φούρνο στους 220 °.
Βήμα 8
Βάλτε το ψωμί με το θυμάρι και τα τυριά στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπήστε τα μέχρι να τριφτούν εντελώς.
Βήμα 9
Σκορπίστε το μείγμα πάνω από τα μακαρόνια και στάξτε λίγο ελαιόλαδο πάνω από όλα. Αφήστε στον φούρνο για άλλα 20 λεπτά μέχρι να ψηθεί όμορφα το φαγητό και να πάρει χρώμα από πάνω.
Βήμα 10
Το σουφλέ ζυμαρικών από τον Άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Σχόλια 0