Αρχική   >   Συνταγή    >    Τυρί σαγανάκι

ΤΥΡΙ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

Maggi Cooking - Τυρί σαγανάκι

Χρόνος προετοιμασίας
5'
Χρόνος μαγειρέματος
10'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. κεφαλοτύρι ή φέτα
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
  • 2 λεμόνια
  • 1 κουταλιά της σούπας Maggi Νοστιμιά
  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόψτε σε φέτες πάχους περίπου ενός εκατοστού το τυρί και βάλτε μέσα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Σκοπός να πέσει η θερμοκρασία του έτσι ώστε όταν μπει στο τηγάνι να έχει χρόνο η κρούστα του να γίνει τραγανή πριν το τυρί λιώσει.
  2. Σε ένα μικρότερο μπολ βάλτε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο και τη Maggi νοστιμιά, ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  3. Τοποθετήστε ένα τηγανάκι σε μέτριας έντασης εστία και ρίξτε ελαιόλαδο τόσο όσο να σκεπάζεται το τυρί όταν το βάλετε. Ζεστάνετε το λάδι και ξεκινήστε τη διαδικασία.
  4. Περάστε το τυρί από το αλεύρι και ξαναρίξτε στο νερό στιγμιαία, ξαναπεράστε από το αλεύρι και πάλι από το νερό.
  5. Ρίξτε στο τηγάνι και τηγανίστε μέχρι να πάρει έντονο χρυσό χρώμα.
  6. Μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί για ένα λεπτό και σερβίρετε σε πιάτο μαζί με το λεμόνι κομμένο σε κούπες.

ΘΕΣ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ;