Αυτό το πιάτο έγινε για 4
Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας
Σε μια βαθιά και στενή κατσαρόλα που την έχουμε κάψει σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, αλλά χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μαζί για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Στο σημείο αυτό σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Ανακατεύουμε συχνά το ρύζι.
Αναμειγνύουμε τους ζωμούς λαχανικών MAGGI σε 1-1,5 λίτρο καυτό νερό και ξεκινάμε να προσθέτουμε το ζωμό σιγά σιγά μέχρι το ριζότο μας να χυλώσει. Αυτή η διαδικασία απαιτεί περίπου 20 λεπτά.
Παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα θαλασσινά μέχρι να πάρουν χρώμα. Μερικές λεπτομέρειες για το σοτάρισμα των θαλασσινών: 1. Πάντα το τηγάνι πρέπει να είναι καυτό, πρέπει να το έχουμε βάλει, δηλαδή, σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάζει καπνό. 2. Για το σοτάρισμα των θαλασσινών χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο. 3. Πάντα τη λιπαρή ουσία (σσ ελαιόλαδο) τη βάζουμε δευτερόλεπτα πριν μπουν τα θαλασσινά στο τηγάνι. 4. Είναι πολύ σημαντικό τα θαλασσινά να είναι στεγνά πριν μπουν στο τηγάνι οπότε πρέπει απαραίτητα να τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί πριν τα σοτάρουμε. 5. Επίσης καλό είναι να καλύπτουμε την επιφάνεια των θαλασσινών με λίγο αλεύρι ώστε να μην καούν στο σοτάρισμα σε περίπτωση που έχει κάψει πολύ το λάδι. Πάντα όμως πρέπει να έχουμε τινάξει πολύ καλά ώστε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι. 6. Τέλος, 2-3 λεπτά μαγειρέματος αρκούν, καθώς τα θαλασσινά θέλουν ελάχιστη ώρα.
Τελειώνοντας το ριζότο έχουμε έτοιμα και τα θαλασσινά. Αφαιρούμε το ριζότο από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, το μασκαρπόνε, το θυμάρι και το ξύσμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα θαλασσινά, όσο χυμό λεμονιού θέλουμε για τη γεύση μας και τη ρόκα.
Σερβίρουμε το ριζότο με θαλασσινά ΑΜΕΣΩΣ! TIP: Το πόσο ζωμό θα χρειαστεί να προσθέσουμε εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το πόσο πλατιά ή ρηχή είναι η κατσαρόλα ή πόσο δυνατή είναι η φωτιά.
cialis anxiety reviews