Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Ριζότο με θαλασσινά
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Ριζότο Με Θαλασσινά

Ριζότο με θαλασσινά

(1)
49 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

4 Μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 4

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Κρεμμύδι
2 
Σκελίδες σκόρδο
1.5  L
Νερό
2  κύβους
MAGGI Ζωμός λαχανικών
100  γρ.
Βούτυρο
1 
Ξύσμα λεμονιού
0.5 
Χυμός λεμονιού
2  Κλωνάρια
Θυμάρι, φρέσκο
5  γρ.
Αλάτι
5  γρ.
Μαύρο πιπέρι
4  κ.σ.
Ελαιόλαδο
100  mL
Ούζο
300  γρ.
Ρύζι για ριζότο
300  γρ.
Μύδια καθαρισμένα
300  γρ.
Καλαμαράκια καθαρισμένα
100  γρ.
Τυρί κρέμα μασκαρπόνε
2  Κλωνάρια
Ρόκα
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
76.2 g
Ενέργεια
851.4 kcal
Λιπαρά
39.3 g
Πρωτεΐνες
31.7 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

49 λεπτά
  • Βήμα 1

    5 λεπτά
    Σε μια βαθιά και στενή κατσαρόλα που την έχουμε κάψει σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, αλλά χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μαζί για 2 λεπτά.
  • Βήμα 2

    10 λεπτά
    Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Στο σημείο αυτό σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Ανακατεύουμε συχνά το ρύζι.
  • Βήμα 3

    20 λεπτά
    Αναμειγνύουμε τους ζωμούς λαχανικών MAGGI σε 1-1,5 λίτρο καυτό νερό και ξεκινάμε να προσθέτουμε το ζωμό σιγά σιγά μέχρι το ριζότο μας να χυλώσει. Αυτή η διαδικασία απαιτεί περίπου 20 λεπτά.
  • Βήμα 4

    3 λεπτά
    Παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα θαλασσινά μέχρι να πάρουν χρώμα. Μερικές λεπτομέρειες για το σοτάρισμα των θαλασσινών: 1. Πάντα το τηγάνι πρέπει να είναι καυτό, πρέπει να το έχουμε βάλει, δηλαδή, σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάζει καπνό. 2. Για το σοτάρισμα των θαλασσινών χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο. 3. Πάντα τη λιπαρή ουσία (σσ ελαιόλαδο) τη βάζουμε δευτερόλεπτα πριν μπουν τα θαλασσινά στο τηγάνι. 4. Είναι πολύ σημαντικό τα θαλασσινά να είναι στεγνά πριν μπουν στο τηγάνι οπότε πρέπει απαραίτητα να τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί πριν τα σοτάρουμε. 5. Επίσης καλό είναι να καλύπτουμε την επιφάνεια των θαλασσινών με λίγο αλεύρι ώστε να μην καούν στο σοτάρισμα σε περίπτωση που έχει κάψει πολύ το λάδι. Πάντα όμως πρέπει να έχουμε τινάξει πολύ καλά ώστε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι. 6. Τέλος, 2-3 λεπτά μαγειρέματος αρκούν, καθώς τα θαλασσινά θέλουν ελάχιστη ώρα.
  • Βήμα 5

    10 λεπτά
    Τελειώνοντας το ριζότο έχουμε έτοιμα και τα θαλασσινά. Αφαιρούμε το ριζότο από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, το μασκαρπόνε, το θυμάρι και το ξύσμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα θαλασσινά, όσο χυμό λεμονιού θέλουμε για τη γεύση μας και τη ρόκα.
  • Βήμα 6

    1 λεπτά
    Σερβίρουμε το ριζότο με θαλασσινά ΑΜΕΣΩΣ! TIP: Το πόσο ζωμό θα χρειαστεί να προσθέσουμε εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το πόσο πλατιά ή ρηχή είναι η κατσαρόλα ή πόσο δυνατή είναι η φωτιά.
Ριζότο με θαλασσινά

Βήμα 1 6

Βήμα 1

Σε μια βαθιά και στενή κατσαρόλα που την έχουμε κάψει σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, αλλά χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μαζί για 2 λεπτά.

Ριζότο με θαλασσινά

Βήμα 2 6

Βήμα 2

Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Στο σημείο αυτό σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Ανακατεύουμε συχνά το ρύζι.

Ριζότο με θαλασσινά

Βήμα 3 6

Βήμα 3

Αναμειγνύουμε τους ζωμούς λαχανικών MAGGI σε 1-1,5 λίτρο καυτό νερό και ξεκινάμε να προσθέτουμε το ζωμό σιγά σιγά μέχρι το ριζότο μας να χυλώσει. Αυτή η διαδικασία απαιτεί περίπου 20 λεπτά.

Ριζότο με θαλασσινά

Βήμα 4 6

Βήμα 4

Παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα θαλασσινά μέχρι να πάρουν χρώμα. Μερικές λεπτομέρειες για το σοτάρισμα των θαλασσινών: 1. Πάντα το τηγάνι πρέπει να είναι καυτό, πρέπει να το έχουμε βάλει, δηλαδή, σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάζει καπνό. 2. Για το σοτάρισμα των θαλασσινών χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο. 3. Πάντα τη λιπαρή ουσία (σσ ελαιόλαδο) τη βάζουμε δευτερόλεπτα πριν μπουν τα θαλασσινά στο τηγάνι. 4. Είναι πολύ σημαντικό τα θαλασσινά να είναι στεγνά πριν μπουν στο τηγάνι οπότε πρέπει απαραίτητα να τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί πριν τα σοτάρουμε. 5. Επίσης καλό είναι να καλύπτουμε την επιφάνεια των θαλασσινών με λίγο αλεύρι ώστε να μην καούν στο σοτάρισμα σε περίπτωση που έχει κάψει πολύ το λάδι. Πάντα όμως πρέπει να έχουμε τινάξει πολύ καλά ώστε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι. 6. Τέλος, 2-3 λεπτά μαγειρέματος αρκούν, καθώς τα θαλασσινά θέλουν ελάχιστη ώρα.

Ριζότο με θαλασσινά

Βήμα 5 6

Βήμα 5

Τελειώνοντας το ριζότο έχουμε έτοιμα και τα θαλασσινά. Αφαιρούμε το ριζότο από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, το μασκαρπόνε, το θυμάρι και το ξύσμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα θαλασσινά, όσο χυμό λεμονιού θέλουμε για τη γεύση μας και τη ρόκα.

Ριζότο με θαλασσινά

Βήμα 6 6

Βήμα 6

Σερβίρουμε το ριζότο με θαλασσινά ΑΜΕΣΩΣ! TIP: Το πόσο ζωμό θα χρειαστεί να προσθέσουμε εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το πόσο πλατιά ή ρηχή είναι η κατσαρόλα ή πόσο δυνατή είναι η φωτιά.

Συνταγή ως PDF

Overall rating

4.0 out of 5
4
1 reviews
Write a review
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Reviews

4

cialis anxiety reviews

End of summer means school is back in session; a time when stores are full of back to school supplies <a href=http://cialis.lat/discover-the-best-prices-for-cialis>generic cialis 5mg</a> So there s an altruistic element by participating in a trial, you re helping a person who is going to be sitting in your seat next year or the year after, five years down the road that s a very real benefit for us as a community
nasoppy (χωρίς επαλήθευση) 08/01/2024-08:08 CEST
Is this a helpful Review?

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

2 + 15 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Φίλοι
  • Ελληνική
  • Κύριο πιάτο
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Μερίδα λαχανικών/φρούτων

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Ριζότο με γαρίδες και ντομάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

    Ριζότο με γαρίδες και ντομάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

    51 λεπτά Εύκολη
  • Ριζότο κολοκύθας με μυρώνια και λάιμ

    Ριζότο κολοκύθας με μυρώνια και λάιμ

    44 λεπτά
  • Ριζότο λαχανικών

    Ριζότο λαχανικών

    50 λεπτά Εύκολη
  • Ριζότο με μανιτάρια

    Ριζότο με μανιτάρια

    60 λεπτά Δύσκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης