Ξεκινώντας το μυδοπίλαφο βάλτε σε μια κατσαρόλα 1½ λίτρο νερό μαζί με τον κύβο λαχανικών MAGGI και αφήστε να πάρει μια βράση.
Ρίξτε μέσα τα μύδια αφού πρώτα τα έχετε καθαρίσει καλά εξωτερικά με ένα σφουγγαράκι και έχετε τραβήξει το γενάκι.
Όταν ανοίξουν, αποσύρετε με μια λαβίδα μέσα από την κατσαρόλα και ξεψαχνίστε. Αποσύρετε όσα δεν έχουν ανοίξει.
Κρατήστε σε ένα μπολ την σάρκα τους μέχρι την στιγμή που θα μπουν στο πιλάφι.
Βήμα 2
10 λεπτά
Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο σε μια δεύτερη κατσαρόλα (2 κουταλιές της σούπας) και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί.
Προσθέστε το ρύζι και καβουρδίστε για 2 λεπτά.
Σβήστε με το κρασί και ρίξτε μέσα την τριμμένη τομάτα με το κολοκύθι.
Βήμα 3
15 λεπτά
Ξεκινήστε να μαγειρεύετε το ρύζι ρίχνοντας από τον ζωμό μια μεγάλη κουταλιά κάθε φορά.
Βήμα 4
5 λεπτά
Όταν το ρύζι είναι πλέον μαγειρεμένο, προσθέστε τα μύδια, το μαϊντανό, τον βασιλικό και το φρέσκο κρεμμύδι.
Ανακατέψτε μια ακόμη φορά και δοκιμάστε το αλάτι. Αφήστε σκεπασμένο για 2 λεπτά πριν σερβίρετε.
Βήμα 1
4
Ξεκινώντας το μυδοπίλαφο βάλτε σε μια κατσαρόλα 1½ λίτρο νερό μαζί με τον κύβο λαχανικών MAGGI και αφήστε να πάρει μια βράση.
Ρίξτε μέσα τα μύδια αφού πρώτα τα έχετε καθαρίσει καλά εξωτερικά με ένα σφουγγαράκι και έχετε τραβήξει το γενάκι.
Όταν ανοίξουν, αποσύρετε με μια λαβίδα μέσα από την κατσαρόλα και ξεψαχνίστε. Αποσύρετε όσα δεν έχουν ανοίξει.
Κρατήστε σε ένα μπολ την σάρκα τους μέχρι την στιγμή που θα μπουν στο πιλάφι.
Βήμα 2
4
Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο σε μια δεύτερη κατσαρόλα (2 κουταλιές της σούπας) και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί.
Προσθέστε το ρύζι και καβουρδίστε για 2 λεπτά.
Σβήστε με το κρασί και ρίξτε μέσα την τριμμένη τομάτα με το κολοκύθι.
Βήμα 3
4
Ξεκινήστε να μαγειρεύετε το ρύζι ρίχνοντας από τον ζωμό μια μεγάλη κουταλιά κάθε φορά.
Βήμα 4
4
Όταν το ρύζι είναι πλέον μαγειρεμένο, προσθέστε τα μύδια, το μαϊντανό, τον βασιλικό και το φρέσκο κρεμμύδι.
Ανακατέψτε μια ακόμη φορά και δοκιμάστε το αλάτι. Αφήστε σκεπασμένο για 2 λεπτά πριν σερβίρετε.
Συνταγή ως PDF
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Σχόλια 0