Ρίξτε όλα τα υλικά για το κουρκούτι σε ένα μπολ, δηλαδή τη μαγιά, το αλεύρι, το νερό, τον κρόκο αβγού, το αλάτι, το ξίδι & το ελαιόλαδο, και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός. Σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βήμα 2
10 λεπτά
Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το γάλα με το τριμμένο σκόρδο και τοποθετήστε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει.
Βήμα 3
5 λεπτά
Αποσύρετε από την εστία και ρίξτε μέσα μία συσκευασία πουρέ πατάτας MAGGI (125γρ.). Ανακατέψτε καλά και προσθέστε το ψωμί (καλά τριμμένο), 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και αλάτι.
Βήμα 4
5 λεπτά
Ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 5
5 λεπτά
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε ½ λίτρο ηλιέλαιο και ½ λίτρο ελαιόλαδο. Περάστε τα φιλέτα μπακαλιάρου από το αλεύρι και αμέσως από το κουρκούτι.
Βήμα 6
15 λεπτά
Τηγανίστε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα το κουρκούτι. Μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν τα λάδια και σερβίρετε με την σκορδαλιά.
Βήμα 1
6
Ρίξτε όλα τα υλικά για το κουρκούτι σε ένα μπολ, δηλαδή τη μαγιά, το αλεύρι, το νερό, τον κρόκο αβγού, το αλάτι, το ξίδι & το ελαιόλαδο, και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός. Σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βήμα 2
6
Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το γάλα με το τριμμένο σκόρδο και τοποθετήστε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει.
Βήμα 3
6
Αποσύρετε από την εστία και ρίξτε μέσα μία συσκευασία πουρέ πατάτας MAGGI (125γρ.). Ανακατέψτε καλά και προσθέστε το ψωμί (καλά τριμμένο), 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και αλάτι.
Βήμα 4
6
Ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 5
6
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε ½ λίτρο ηλιέλαιο και ½ λίτρο ελαιόλαδο. Περάστε τα φιλέτα μπακαλιάρου από το αλεύρι και αμέσως από το κουρκούτι.
Βήμα 6
6
Τηγανίστε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα το κουρκούτι. Μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν τα λάδια και σερβίρετε με την σκορδαλιά.
Συνταγή ως PDF
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Σχόλια 0