Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Μοσχάρι λεμονάτο
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Μοσχάρι Λεμονάτο

Μοσχάρι λεμονάτο

(0)
210 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

8 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 8

ingredient_quantity
recipe ingredient
50  γρ.
Βούτυρο
1000  γρ.
Βόειο κρέας, Νέα Ζηλανδία, εισαγόμενο, κεντρικό κέντρο, διαχωρίσιμο άπαχο και λίπος, ακατέργαστο
50  γρ.
Αλεύρι
2 
Κρεμμύδια
4 
Σκελίδες σκόρδο
3  Φύλλα
Φύλλα δάφνης
2 
Χυμός λεμονιού
1 
Ξύσμα λεμονιού
300  γρ.
Νερό
1  κύβος
MAGGI Ζωμός Κότας
3  κ.γλ.
Ρίγανη
0.33  κ.σ.
Μαύρο πιπέρι
6 
Πατάτες
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
50  γρ.
Ελαιόλαδο
0.5  κ.γλ.
Μπούκοβο
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
37.1 g
Ενέργεια
446.4 kcal
Λιπαρά
20.1 g
Εδώδιμες Ίνες
5 g
Πρωτεΐνες
31.3 g
Σάκχαρα
6.3 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

210 λεπτά
  • Βήμα 1

    1 λεπτά
    Για το κρέας (προτιμήστε μοσχαρίσιο κρέας κιλότο ή ελιά, κομμένο σε μερίδες): Βάλτε μια πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει προσθέστε το λάδι και το βούτυρο.
  • Βήμα 2

    1 λεπτά
    Περάστε τα κομμάτια στο αλεύρι.
  • Βήμα 3

    8 λεπτά
    Όταν λιώσει το βούτυρο βάλτε το κρέας στην κατσαρόλα. Σοτάρετέ το από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Αυτό μπορεί να πάρει και 8-10 λεπτά. Επίσης αν δεν είναι πολύ μεγάλη η κατσαρόλα, κάντε το σε δόσεις.
  • Βήμα 4

    3 λεπτά
    Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα και αφήστε το σε ένα πιάτο.
  • Βήμα 5

    4 λεπτά
    Προσθέστε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και σοτάρετέ τα και αυτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. 1 λεπτό πριν να είναι έτοιμα βάλτε το μπούκοβο, τα σκόρδα και τα φύλλα δάφνης.
  • Βήμα 6

    1 λεπτά
    Προσθέστε μέσα στην κατσαρόλα και το κρέας.
  • Βήμα 7

    1 λεπτά
    Σβήστε με το χυμό και το ξύσμα.
  • Βήμα 8

    1 λεπτά
    Προσθέστε όσο νερό χρειάζεται μέχρι να σκεπαστεί το κρέας καθώς και τον κύβο κότας MAGGI.
  • Βήμα 9

    180 λεπτά
    Κλείστε το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο ίσα να σιγοβράζει το φαγητό και αφήστε να βράσει για 2-3 ώρες ή όσο χρειάζεται μέχρι να λιώνει το κρέας και να κόβεται με ένα πιρούνι. Προσθέστε νερό όταν χρειάζεται.
  • Βήμα 10

    5 λεπτά
    Τέλος ανοίξτε το καπάκι, προσθέστε τη ρίγανη και αφήστε να εξατμιστεί το περίσσιο νερό και να πάρετε μια ωραία σάλτσα.
  • Βήμα 11

    5 λεπτά
    Το τελευταίο μισάωρο τηγανίστε τις πατάτες στο λάδι. Το μοσχάρι λεμονάτο με τις πατάτες είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 1 11

Βήμα 1

Για το κρέας (προτιμήστε μοσχαρίσιο κρέας κιλότο ή ελιά, κομμένο σε μερίδες): Βάλτε μια πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει προσθέστε το λάδι και το βούτυρο.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 2 11

Βήμα 2

Περάστε τα κομμάτια στο αλεύρι.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 3 11

Βήμα 3

Όταν λιώσει το βούτυρο βάλτε το κρέας στην κατσαρόλα. Σοτάρετέ το από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Αυτό μπορεί να πάρει και 8-10 λεπτά. Επίσης αν δεν είναι πολύ μεγάλη η κατσαρόλα, κάντε το σε δόσεις.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 4 11

Βήμα 4

Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα και αφήστε το σε ένα πιάτο.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 5 11

Βήμα 5

Προσθέστε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και σοτάρετέ τα και αυτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. 1 λεπτό πριν να είναι έτοιμα βάλτε το μπούκοβο, τα σκόρδα και τα φύλλα δάφνης.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 6 11

Βήμα 6

Προσθέστε μέσα στην κατσαρόλα και το κρέας.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 7 11

Βήμα 7

Σβήστε με το χυμό και το ξύσμα.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 8 11

Βήμα 8

Προσθέστε όσο νερό χρειάζεται μέχρι να σκεπαστεί το κρέας καθώς και τον κύβο κότας MAGGI.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 9 11

Βήμα 9

Κλείστε το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο ίσα να σιγοβράζει το φαγητό και αφήστε να βράσει για 2-3 ώρες ή όσο χρειάζεται μέχρι να λιώνει το κρέας και να κόβεται με ένα πιρούνι. Προσθέστε νερό όταν χρειάζεται.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 10 11

Βήμα 10

Τέλος ανοίξτε το καπάκι, προσθέστε τη ρίγανη και αφήστε να εξατμιστεί το περίσσιο νερό και να πάρετε μια ωραία σάλτσα.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 11 11

Βήμα 11

Το τελευταίο μισάωρο τηγανίστε τις πατάτες στο λάδι. Το μοσχάρι λεμονάτο με τις πατάτες είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Συνταγή ως PDF

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

2 + 0 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Φίλοι
  • Ελληνική
  • Κύριο πιάτο
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Μερίδα λαχανικών/φρούτων
  • Υψηλό σε πρωτεΐνες
  • Οικογενειακά γεύματα
  • Χαμηλή ζάχαρη

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Μοσχάρι κοκκινιστό

    Μοσχάρι κοκκινιστό

    110 λεπτά Εύκολη
  • Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

    Χωριάτικη πίτα με μοσχάρι

    200 λεπτά Δύσκολη
  • Μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ

    Μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ

    120 λεπτά Εύκολη
  • Παπαρδέλες με μοσχάρι

    Παπαρδέλες με μοσχάρι

    80 λεπτά Εύκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης