Αρχική   >   Συνταγή    >    Μοσχάρι λεμονάτο

ΜΟΣΧΑΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

MAGGI
μυστικό

Για το σερβίρισμα,αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα και μοιράστε το στα πιάτα μαζί με τις πατάτες. Τη σάλτσα μπορείτε είτε να την περάσετε από σήτα είτε να τη σερβίρετε ολόκληρη μαζί με τα κρεμμύδια. Καλό είναι να αφαιρέσετε τα φύλλα δάφνης και το σκόρδο!

Χρόνος προετοιμασίας
30'
Χρόνος μαγειρέματος
180'
Μερίδες
8
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Θερμίδες
700 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για το κρέας

  • 50 γρ. ελαιόλαδο

  • 50 γρ. βούτυρο

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας κιλότο ή ελιά κομμένο σε μερίδες

  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

  • 4 σκελίδες σκόρδο

  • 3 φύλλα δάφνης

  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά χωρίς τα σπόρια της ή 1/2 κ.γ μπούκοβο

  • Χυμό από 2 μέτρια λεμόνια και ξύσμα από 1 (το ξύσμα να έχει μόνο το κίτρινο και καθόλου λευκό μέρος)

  • Νερό ζεστό

  • 1 κύβο κότας MAGGI

  • 3 κ.γ. ρίγανη ξερή

  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για τις πατάτες

  • 6 μέτριες πατάτες

  • λάδι για τηγάνισμα

  • αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κρέας :

  1. Βάλτε μια πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει προσθέστε το λάδι και το βούτυρο.

  2. Περάστε τα κομμάτια στο αλεύρι.

  3. Όταν λιώσει το βούτυρο βάλτε το κρέας στην κατσαρόλα. Σοτάρετέ το από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Αυτό μπορεί να πάρει και 8-10 λεπτά.  Επίσης αν δεν είναι πολύ μεγάλη η κατσαρόλα, κάντε το σε δόσεις.

  4. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα και αφήστε το σε ένα πιάτο.

  5. Προσθέστε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε και αυτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Ένα λεπτό πριν να είναι έτοιμα βάλτε την πιπεριά, τα σκόρδα και τα φύλλα δάφνης.

  6. Προσθέστε μέσα στην κατσαρόλα και το κρέας.

  7. Σβήστε με το χυμό και το ξύσμα.

  8. Προσθέστε όσο νερό χρειάζεται μέχρι να σκεπαστεί το κρέας καθώς και τον κύβο κότας MAGGI.

  9. Κλείστε το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο ίσα να σιγοβράζει το φαγητό και αφήστε να βράσει για 2-3 ώρες ή όσο χρειάζεται μέχρι να λιώνει το κρέας και να κόβεται με ένα πιρούνι. Προσθέστε νερό όταν χρειάζεται.

  10. Τέλος ανοίξτε το καπάκι, προσθέστε την ρίγανη και αφήστε να εξατμιστεί το περίσσιο νερό και να πάρετε μια ωραία σάλτσα.

  11. Το τελευταίο μισάωρο τηγανίστε τις πατάτες στο λάδι.