Ρίξτε τις φακές σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και βράστε για 15 λεπτά. Σουρώστε και ξεπλύνετε.
Βήμα 2
10 λεπτά
Στην ίδια κατσαρόλα βάλτε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τα σκόρδα και το ψιλοκομμένο σέλερι μέχρι να μαραθούν.
Ρίξτε τις φακές και προσθέστε 1½ λίτρο νερό. Όταν το νερό βράσει, βάλτε τη δάφνη, τον κύβο κότας MAGGI και τις τομάτες κομμένες στα τέσσερα.
Βήμα 3
25 λεπτά
Όταν η φλούδα από τις τομάτες ξεκολλήσει, πιάστε τις με μια τσιμπίδα και αποσύρετε. Στη συνέχεια, σπάστε με την κουτάλα τις τομάτες και αφήστε να μαγειρευτούν οι φακές μέχρι να μαλακώσουν.
Τέλος, ρίξτε ½ ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο & το ξίδι και αποσύρετε. Αφήστε για 10 λεπτά και σερβίρετε.
Βήμα 1
3
Ρίξτε τις φακές σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και βράστε για 15 λεπτά. Σουρώστε και ξεπλύνετε.
Βήμα 2
3
Στην ίδια κατσαρόλα βάλτε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τα σκόρδα και το ψιλοκομμένο σέλερι μέχρι να μαραθούν.
Ρίξτε τις φακές και προσθέστε 1½ λίτρο νερό. Όταν το νερό βράσει, βάλτε τη δάφνη, τον κύβο κότας MAGGI και τις τομάτες κομμένες στα τέσσερα.
Βήμα 3
3
Όταν η φλούδα από τις τομάτες ξεκολλήσει, πιάστε τις με μια τσιμπίδα και αποσύρετε. Στη συνέχεια, σπάστε με την κουτάλα τις τομάτες και αφήστε να μαγειρευτούν οι φακές μέχρι να μαλακώσουν.
Τέλος, ρίξτε ½ ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο & το ξίδι και αποσύρετε. Αφήστε για 10 λεπτά και σερβίρετε.
Συνταγή ως PDF
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Σχόλια 0