Βάλτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέστε 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το αρνί μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα. Γεμίστε την κατσαρόλα με 3 λίτρα νερό και όταν πάρει βράση χαμηλώστε την ένταση της εστίας.
Βήμα 2
90 λεπτά
Βάλτε μέσα τα κρεμμύδια, τα καρότα και τους κύβους βοδινού. Βράστε μέχρι να μαλακώσει το κρέας για περίπου 90 λεπτά και με μια λαβίδα αποσύρετε το κρέας από την κατσαρόλα.
Βήμα 3
10 λεπτά
Απλώστε σε έναν δίσκο τα κομμάτια και όταν πέσει η θερμοκρασία του ξεχωρίστε με τα χέρια σας το ψαχνό από τα κόκκαλα. Τοποθετήστε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μαζί με το κριθαράκι. Καβουρδίστε ελαφρά το κριθαράκι μέχρι να πάρει ανοιχτό καφέ χρώμα και ξεκινήστε να ρίχτετε μέσα τον ζωμό από το αρνί.
Βήμα 4
10 λεπτά
Με μια κουτάλα και ελεγχόμενα προσθέτετε ζωμό τόσο κάθε φορά, ώστε να μην στεγνώνει το κριθαράκι αλλά και να μην "κολυμπάει’’. Θα χρειαστεί συνολικά γύρω στα 20 λεπτά, στα μισά της διαδικασίας ρίξτε το φασκόμηλο για να αρχίσει να βγάζει τα αρώματα του. Όταν το κριθαράκι είναι πλέον μαγειρεμένο και έχει την πυκνότητα που επιθυμείτε, αποσύρετε από την εστία και προσθέστε τα τελευταία υλικά (το ξεψαχνισμένο κρέας, το τριμμένο τυρί και τον χυμό με το ξύσμα λεμονιού). Δοκιμάστε το αλάτι και σερβίρετε άμεσα.
Βήμα 1
4
Βάλτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέστε 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το αρνί μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα. Γεμίστε την κατσαρόλα με 3 λίτρα νερό και όταν πάρει βράση χαμηλώστε την ένταση της εστίας.
Βήμα 2
4
Βάλτε μέσα τα κρεμμύδια, τα καρότα και τους κύβους βοδινού. Βράστε μέχρι να μαλακώσει το κρέας για περίπου 90 λεπτά και με μια λαβίδα αποσύρετε το κρέας από την κατσαρόλα.
Βήμα 3
4
Απλώστε σε έναν δίσκο τα κομμάτια και όταν πέσει η θερμοκρασία του ξεχωρίστε με τα χέρια σας το ψαχνό από τα κόκκαλα. Τοποθετήστε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μαζί με το κριθαράκι. Καβουρδίστε ελαφρά το κριθαράκι μέχρι να πάρει ανοιχτό καφέ χρώμα και ξεκινήστε να ρίχτετε μέσα τον ζωμό από το αρνί.
Βήμα 4
4
Με μια κουτάλα και ελεγχόμενα προσθέτετε ζωμό τόσο κάθε φορά, ώστε να μην στεγνώνει το κριθαράκι αλλά και να μην "κολυμπάει’’. Θα χρειαστεί συνολικά γύρω στα 20 λεπτά, στα μισά της διαδικασίας ρίξτε το φασκόμηλο για να αρχίσει να βγάζει τα αρώματα του. Όταν το κριθαράκι είναι πλέον μαγειρεμένο και έχει την πυκνότητα που επιθυμείτε, αποσύρετε από την εστία και προσθέστε τα τελευταία υλικά (το ξεψαχνισμένο κρέας, το τριμμένο τυρί και τον χυμό με το ξύσμα λεμονιού). Δοκιμάστε το αλάτι και σερβίρετε άμεσα.
Συνταγή ως PDF
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Σχόλια 0