Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό και βάλτε μέσα χοντροκομμένα τα δυο κρεμμύδια, τους κύβους λαχανικών και τα φύλλα δάφνης.
Βήμα 2
70 λεπτά
Δώστε μια βράση, χαμηλώστε την ένταση της εστίας περίπου στην μέση (ίσα που να βράζει το νερό) και βάλτε μέσα το κοτόπουλο.
Βράστε για περίπου 1 ώρα και μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Αδειάστε μέσα στον ζωμό την τομάτα κονκασέ και μαγειρέψτε για ακόμη 10 λεπτά.
Με μια τσιμπίδα αποσύρετε το κρέας, μεταφέρετέ το σε μια μεγάλη πιατέλα και αφήστε το να κρυώσει.
Βήμα 3
5 λεπτά
Τοποθετήστε μια φαρδιά κατσαρόλα ή ένα μεγάλο και ψηλό τηγάνι σε μέτρια φωτιά & ρίξτε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Σοτάρετε ελαφριά και αδειάστε μέσα το κριθαράκι. Καβουρδίστε το ανακατεύοντας συνέχεια για περίπου 5 λεπτά μέχρι να πάρει ανοιχτό καφέ χρώμα.
Βήμα 4
10 λεπτά
Με μια βαθιά κουτάλα ξεκινήστε να ρίχνετε κουταλιά κουταλιά το ζωμό μέσα στο κριθαράκι. Θα πρέπει ο ζωμός να είναι σε θερμοκρασία βρασμού για να μην ρίχνει την θερμοκρασία στο φαγητό καθώς μαγειρεύεται.
Ρίξτε την πάστα τομάτας, τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια και το κρασί.
Βήμα 5
40 λεπτά
Μαγειρέψτε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι και προσθέτετε συνέχεια όσο ζωμό χρειάζεται το κριθαράκι για να μην στεγνώνει. Παράλληλα, ξεψαχνίστε το στήθος από τον κόκορα και καθαρίστε από δέρμα και λίπη τα μπούτια. Τελευταία στιγμή και όταν το κριθαράκι είναι πλέον μαγειρεμένο ρίξτε το τυρί, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, θυμάρι και το ψαχνό του κόκορα. Ανακατέψτε και σερβίρετε άμεσα.
Βήμα 1
5
Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό και βάλτε μέσα χοντροκομμένα τα δυο κρεμμύδια, τους κύβους λαχανικών και τα φύλλα δάφνης.
Βήμα 2
5
Δώστε μια βράση, χαμηλώστε την ένταση της εστίας περίπου στην μέση (ίσα που να βράζει το νερό) και βάλτε μέσα το κοτόπουλο.
Βράστε για περίπου 1 ώρα και μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Αδειάστε μέσα στον ζωμό την τομάτα κονκασέ και μαγειρέψτε για ακόμη 10 λεπτά.
Με μια τσιμπίδα αποσύρετε το κρέας, μεταφέρετέ το σε μια μεγάλη πιατέλα και αφήστε το να κρυώσει.
Βήμα 3
5
Τοποθετήστε μια φαρδιά κατσαρόλα ή ένα μεγάλο και ψηλό τηγάνι σε μέτρια φωτιά & ρίξτε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Σοτάρετε ελαφριά και αδειάστε μέσα το κριθαράκι. Καβουρδίστε το ανακατεύοντας συνέχεια για περίπου 5 λεπτά μέχρι να πάρει ανοιχτό καφέ χρώμα.
Βήμα 4
5
Με μια βαθιά κουτάλα ξεκινήστε να ρίχνετε κουταλιά κουταλιά το ζωμό μέσα στο κριθαράκι. Θα πρέπει ο ζωμός να είναι σε θερμοκρασία βρασμού για να μην ρίχνει την θερμοκρασία στο φαγητό καθώς μαγειρεύεται.
Ρίξτε την πάστα τομάτας, τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια και το κρασί.
Βήμα 5
5
Μαγειρέψτε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι και προσθέτετε συνέχεια όσο ζωμό χρειάζεται το κριθαράκι για να μην στεγνώνει. Παράλληλα, ξεψαχνίστε το στήθος από τον κόκορα και καθαρίστε από δέρμα και λίπη τα μπούτια. Τελευταία στιγμή και όταν το κριθαράκι είναι πλέον μαγειρεμένο ρίξτε το τυρί, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, θυμάρι και το ψαχνό του κόκορα. Ανακατέψτε και σερβίρετε άμεσα.
Συνταγή ως PDF
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Σχόλια 0