Χοντροκόψτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέστε τα κεφάλια από τα καλαμάρια και τις τομάτες χοντροκομμένες και ανακατέψτε μέχρι να χυλώσουν οι τομάτες. Σβήστε με το κρασί και συμπληρώστε με 2 λίτρα νερό. Ρίξτε τους γλυκάνισους και τους ζωμούς λαχανικών MAGGI και αφήστε να κοχλάσει σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά.
Βήμα 2
15 λεπτά
Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το κριθαράκι. Καβουρδίστε ανακατεύοντας ασταμάτητα μέχρι το κριθαράκι να πάρει καφέ απαλό χρώμα. Επειδή το σκεύος θα έχει ανεβάσει μεγάλη θερμοκρασία θα πρέπει η πρώτη δόση ζωμού να είναι μεγάλη ώστε να έρθει σε σωστή θερμοκρασία το τηγάνι. Οπότε, προσεκτικά ρίξτε περίπου 500 ml ζωμού MAGGI μέσα στο καβουρδισμένο κριθαράκι. Στη συνέχεια ρίξτε όσο χρειάζεται για να μην είναι στεγνό αλλά ούτε και γεμάτο με υγρά για τα επόμενα 20 περίπου λεπτά που θα χρειαστεί να μαγειρευτεί.
Βήμα 3
5 λεπτά
2 λεπτά πριν το τέλος προσθέστε στο κριθαράκι το καλαμάρι κομμένο σε λεπτές λωρίδες, το ξύσμα μοσχολέμονου, το μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμύδι και το τριμμένο τυρί. Ανακατέψτε καλά και αφήστε εκτός εστίας για ακόμη 3 λεπτά. Στη συνέχεια, το κριθαράκι με καλαμάρι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Βημα 1
3
Χοντροκόψτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέστε τα κεφάλια από τα καλαμάρια και τις τομάτες χοντροκομμένες και ανακατέψτε μέχρι να χυλώσουν οι τομάτες. Σβήστε με το κρασί και συμπληρώστε με 2 λίτρα νερό. Ρίξτε τους γλυκάνισους και τους ζωμούς λαχανικών MAGGI και αφήστε να κοχλάσει σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά.
Βήμα 2
3
Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το κριθαράκι. Καβουρδίστε ανακατεύοντας ασταμάτητα μέχρι το κριθαράκι να πάρει καφέ απαλό χρώμα. Επειδή το σκεύος θα έχει ανεβάσει μεγάλη θερμοκρασία θα πρέπει η πρώτη δόση ζωμού να είναι μεγάλη ώστε να έρθει σε σωστή θερμοκρασία το τηγάνι. Οπότε, προσεκτικά ρίξτε περίπου 500 ml ζωμού MAGGI μέσα στο καβουρδισμένο κριθαράκι. Στη συνέχεια ρίξτε όσο χρειάζεται για να μην είναι στεγνό αλλά ούτε και γεμάτο με υγρά για τα επόμενα 20 περίπου λεπτά που θα χρειαστεί να μαγειρευτεί.
Βήμα 3
3
2 λεπτά πριν το τέλος προσθέστε στο κριθαράκι το καλαμάρι κομμένο σε λεπτές λωρίδες, το ξύσμα μοσχολέμονου, το μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμύδι και το τριμμένο τυρί. Ανακατέψτε καλά και αφήστε εκτός εστίας για ακόμη 3 λεπτά. Στη συνέχεια, το κριθαράκι με καλαμάρι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Συνταγή ως PDF
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Σχόλια 0