Αρνάκι σε σάλτσα μπάρμπεκιου
100λεπτά
Δύσκολη
1000 γρ.
Αρνάκι
6 κ.σ.
Σάλτσα, μπάρμπεκιου
2
Κρεμμύδι
1
Σκελίδα σκόρδο
1 κύβος
2 κ.σ.
Θυμάρι, φρέσκο
3 κ.σ.
Ελαιόλαδο
500 γρ.
Πατάτες baby
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
663.05 kcal
Υδατάνθρακες
30.41 g
Πρωτεΐνες
30.46 g
Λιπαρά
46.32 g
Εδώδιμες Ίνες
3.14 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
100 λεπτά
Βήμα 1
Σε μια στενή κατσαρόλα ρίξτε 3 κ.σ ελαιόλαδο και τοποθετήστε σε δυνατή φωτιά. Όταν κάψει το λάδι σοτάρετε το αρνάκι, γυρνώντας το με μια τσιμπίδα μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα από όλες τις πλευρές.
Βήμα 2
Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο και όταν μαραθούν προσθέστε μισό ποτήρι νερό και την σάλτσα μπάρμπεκιου.
Βήμα 3
Βάλτε το καπάκι χαμηλώστε την ένταση της φωτιάς στο ελάχιστο και μαγειρέψτε για μια ώρα.
Στη συνέχεια ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά, τις πατάτες κομμένες στην μέση ή στα τέσσερα αν είναι πολύ μεγάλες, το θυμάρι και τον κύβο λαχανικών. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος και μαγειρέψτε για ακόμη 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το αρνάκι.
Αποσύρετε από την εστία και αφήστε σκεπασμένο το φαγητό για 10 λεπτά πριν σερβίρετε.
Σχόλια 0