Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Πίσω
51 32.9g / 51%
41 60.2g / 41%
8 13g / 8%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Αρνί γεμιστό με φέτα και μυρωδικά από τον Άκη Πετρέτζικη

(0)
266 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

4

Αυτό το πιάτο έγινε για 4

ingredient_quantity
recipe ingredient
1.5  Κιλά
Αρνίσιο μπούτι με το κόκκαλο
5  Κλωνάρια
δενδρολίβανο
5  Σκελίδες
σκόρδο
1  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
50  γρ.
Ελαιόλαδο
2  κ.γλ.
1  κ.σ.
Μουστάρδα
1  κ.σ.
Μέλι
3  Κλωνάρια
Θυμάρι φρέσκο
3  Κλωνάρια
Ρίγανη
0.25  Ματσάκι
Μαΐντανός, φρέσκος
150  γρ.
Φέτα τριμμένη
1  Κιλό
Πατάτες baby
2  κ.γλ.
3  κ.σ.
Ελαιόλαδο
1  Κλωνάρι
δενδρολίβανο
1  Σκελίδα
σκόρδο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
60.26 g
Ενέργεια
569.45 kcal
Λιπαρά
32.9 g
Εδώδιμες Ίνες
10.6 g
Πρωτεΐνες
13.05 g
Σάκχαρα
9 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

266 λεπτά
  • Βήμα 1ο

    5 λεπτά
    Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ανοίγουμε όσο περισσότερο μπορούμε το μπούτι ώστε να γίνει αρκετά λεπτό. Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς ζητάμε από τον χασάπη μας να το κάνει. Μπορούμε να κρατήσουμε το κάτω κόκαλο και να μην το αφαιρέσουμε γιατί θα είναι πιο όμορφο στο σερβίρισμα.
  • Βήμα 2ο

    3 λεπτά
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Κόβουμε ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτου, και το τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας. Βάζουμε από πάνω λαδόκολλας.
  • Βήμα 3ο

    2 λεπτά
    Τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα 2-3 κλωνάρια δεντρολίβανου, 1-2 σκελίδες σκόρδου, και πιπέρι.
  • Βήμα 4ο

    5 λεπτά
    Τοποθετούμε το κρέας -με την πέτσα να ακουμπάει- πάνω από τα μυρωδικά, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και 1 κ.γ. Maggi νοστιμιά. Απλώνουμε καλά με τα χέρια μας.
  • Βήμα 5ο

    5 λεπτά
    Χτυπάμε στον πολυκόφτη το υπόλοιπο δεντρολίβανο και το σκόρδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το θυμάρι, τη ρίγανη, τον μαϊντανό, και 1 κ.γ. maggi νοστιμιά μέχρι να πολτοποιηθούν καλά. Βάζουμε σε ένα μπολ τη φέτα, προσθέτουμε το μείγμα από τον πολυκόφτη, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Βήμα 6ο

    5 λεπτά
    Τοποθετούμε τη γέμιση μέσα στο αρνί και και το τυλίγουμε σε ρολό. Αν έχουμε σπάγγο, δένουμε το ρολό μερικές φορές για να κρατήσει το σχήμα του, αν δεν έχουμε, το τυλίγουμε σφιχτά με το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και προσέχουμε κατά τη μεταφορά του στον φούρνο.
  • Βήμα 7ο

    150 λεπτά
    Μεταφέρουμε το αρνί στη σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 2,5 ώρες. Προαιρετικά μπορούμε να ακουμπήσουμε ένα ταψί κάτω στον φούρνο μήπως και τρέξουν ζουμιά από το αρνί και λερώσουν τον φούρνο.
  • Βήμα 8ο

    30 λεπτά
    Αφαιρούμε το αρνί από τον φούρνο και ανοίγουμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο. Γυρνάμε το κρέας με την πέτσα προς τα πάνω. Ψήνουμε στον φούρνο για ακόμα 30 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό και να πάρει ωραίο χρώμα.
  • Βήμα 9ο

    30 λεπτά
    Αφαιρούμε το αρνί από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη 30 λεπτά να ξεκουραστεί και σερβίρουμε με τις πατάτες.
  • Βήμα 10ο

    15 λεπτά
    Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και 1 κ.γ. Maggi νοστιμιά σε δυνατή φωτιά. Bράζουμε τις πατάτες μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμες.
  • Βήμα 11ο

    10 λεπτά
    Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, και αφήνουμε να κάψει. Σπάμε τις πατάτες ελαφρά με το χέρι μας και τις ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το δεντρολίβανο, το σκόρδο και 1 κ.γ. maggi νοστιμιά.
  • Βήμα 12ο

    5 λεπτά
    Σοτάρουμε τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Αφήνουμε τις πατάτες στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε για το σερβίρισμα.
Αρνί γεμιστό με φέτα και μυρωδικά από τον Άκη Πετρέτζικη

Βήμα 1ο 12

Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ανοίγουμε όσο περισσότερο μπορούμε το μπούτι ώστε να γίνει αρκετά λεπτό. Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς ζητάμε από τον χασάπη μας να το κάνει. Μπορούμε να κρατήσουμε το κάτω κόκαλο και να μην το αφαιρέσουμε γιατί θα είναι πιο όμορφο στο σερβίρισμα.

Αρνί γεμιστό με φέτα και μυρωδικά από τον Άκη Πετρέτζικη

Βήμα 2ο 12

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Κόβουμε ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτου, και το τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας. Βάζουμε από πάνω λαδόκολλας.

Αρνί γεμιστό με φέτα και μυρωδικά από τον Άκη Πετρέτζικη

Βήμα 3ο 12

Τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα 2-3 κλωνάρια δεντρολίβανου, 1-2 σκελίδες σκόρδου, και πιπέρι.

Αρνί γεμιστό με φέτα και μυρωδικά από τον Άκη Πετρέτζικη

Βήμα 4ο 12

Τοποθετούμε το κρέας -με την πέτσα να ακουμπάει- πάνω από τα μυρωδικά, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και 1 κ.γ. Maggi νοστιμιά. Απλώνουμε καλά με τα χέρια μας.

Αρνί γεμιστό με φέτα και μυρωδικά από τον Άκη Πετρέτζικη

Βήμα 5ο 12

Χτυπάμε στον πολυκόφτη το υπόλοιπο δεντρολίβανο και το σκόρδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το θυμάρι, τη ρίγανη, τον μαϊντανό, και 1 κ.γ. maggi νοστιμιά μέχρι να πολτοποιηθούν καλά. Βάζουμε σε ένα μπολ τη φέτα, προσθέτουμε το μείγμα από τον πολυκόφτη, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Αρνί γεμιστό με φέτα και μυρωδικά από τον Άκη Πετρέτζικη

Βήμα 6ο 12

Τοποθετούμε τη γέμιση μέσα στο αρνί και και το τυλίγουμε σε ρολό. Αν έχουμε σπάγγο, δένουμε το ρολό μερικές φορές για να κρατήσει το σχήμα του, αν δεν έχουμε, το τυλίγουμε σφιχτά με το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και προσέχουμε κατά τη μεταφορά του στον φούρνο.

Αρνί γεμιστό με φέτα και μυρωδικά από τον Άκη Πετρέτζικη

Βήμα 7ο 12

Μεταφέρουμε το αρνί στη σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 2,5 ώρες. Προαιρετικά μπορούμε να ακουμπήσουμε ένα ταψί κάτω στον φούρνο μήπως και τρέξουν ζουμιά από το αρνί και λερώσουν τον φούρνο.

Αρνί γεμιστό με φέτα και μυρωδικά από τον Άκη Πετρέτζικη

Βήμα 8ο 12

Αφαιρούμε το αρνί από τον φούρνο και ανοίγουμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο. Γυρνάμε το κρέας με την πέτσα προς τα πάνω. Ψήνουμε στον φούρνο για ακόμα 30 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό και να πάρει ωραίο χρώμα.

Αρνί γεμιστό με φέτα και μυρωδικά από τον Άκη Πετρέτζικη

Βήμα 9ο 12

Αφαιρούμε το αρνί από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη 30 λεπτά να ξεκουραστεί και σερβίρουμε με τις πατάτες.

Αρνί γεμιστό με φέτα και μυρωδικά από τον Άκη Πετρέτζικη

Βήμα 10ο 12

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και 1 κ.γ. Maggi νοστιμιά σε δυνατή φωτιά. Bράζουμε τις πατάτες μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμες.

Αρνί γεμιστό με φέτα και μυρωδικά από τον Άκη Πετρέτζικη

Βήμα 11ο 12

Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, και αφήνουμε να κάψει. Σπάμε τις πατάτες ελαφρά με το χέρι μας και τις ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το δεντρολίβανο, το σκόρδο και 1 κ.γ. maggi νοστιμιά.

Αρνί γεμιστό με φέτα και μυρωδικά από τον Άκη Πετρέτζικη

Βήμα 12ο 12

Σοτάρουμε τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Αφήνουμε τις πατάτες στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε για το σερβίρισμα.

Συνταγή ως PDF