Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Γεμιστά Από Τον Άκη Πετρετζίκη

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

(0)
139 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

6 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 6

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  γρ.
Πατάτες
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
0.33  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
6 
Ντομάτες
6 
Πράσινες πιπεριές
2 
Σκελίδες σκόρδο
1 
Κολοκυθάκι
1  κ.σ.
Ζάχαρη
1  κύβος
MAGGI Ζωμός Κοτόπουλο
1  Ματσάκι
Μαϊντανός, φρέσκο
1  Ματσάκι
Δυόσμος, φρέσκο
0.33  φλιτζάνι
Άνηθος
6  κ.σ.
Ελαιόλαδο
500  γρ.
Κιμάς μοσχαρίσιος
300  γρ.
Ρύζι γλασέ
500  mL
Νερό
1  κ.σ.
Πελτές ντομάτας
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
57.3 g
Ενέργεια
549.2 kcal
Λιπαρά
25.5 g
Εδώδιμες Ίνες
4.3 g
Πρωτεΐνες
21.7 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

139 λεπτά
  • Βήμα 1

    1 λεπτά
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Βήμα 2

    1 λεπτά
    Ανακατεύουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Βήμα 3

    3 λεπτά
    Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
  • Βήμα 4

    10 λεπτά
    Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε ένα καπάκι μισό με ένα εκατοστό από κάθε ντομάτα από την κάτω μεριά. Κόβουμε από αυτήν την πλευρά γιατί χωράει πιο πολύ γέμιση. Παίρνουμε ένα μπολ και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε τις ντομάτες από τη σάρκα τους προσέχοντας να μην κάνουμε τρύπες για να μη φύγει η γέμιση όσο θα τις ψήνουμε. Πιέζουμε τη γέμιση από τις ντομάτες λίγο με τα χέρια μας να βγάλουν τα υγρά και αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ Τοποθετούμε τις ντομάτες όμορφα στο ταψί μας με το κοτσάνι προς τα κάτω.
  • Βήμα 5

    10 λεπτά
    Κόβουμε λίγο τη βάση από τις πιπεριές για να μπορούν να κάτσουν στο ταψί. Κόβουμε το καπάκι περίπου ½ με 1 εκ. κάτω από το κοτσάνι. Αφαιρούμε τα σπόρια και τοποθετούμε τις πιπεριές όμορφα στο ταψί.
  • Βήμα 6

    10 λεπτά
    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε ελαφρά. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι μας και ανακατεύουμε για να σοταριστεί και αυτό.
  • Βήμα 7

    5 λεπτά
    Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κολοκύθι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
  • Βήμα 8

    5 λεπτά
    Προσθέτουμε 1 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά μας. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι αρκετό γιατί θα ρίξουμε και το ρύζι. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτά-ρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να χάσει τα υγρά του και να το θωρακίσουμε.
  • Βήμα 9

    6 λεπτά
    Προσθέτουμε 1 κ.σ. πελτέ τομάτας και τον κύβο κότας Maggi και σοτάρουμε για ένα λεπτό. Προ-σθέτουμε 300 ml νερό και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  • Βήμα 10

    2 λεπτά
    Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη γέμιση της τομάτας. Ανακατεύουμε και δε συνεχίζουμε να ψήνουμε γιατί η φάρσα μας (γέμιση) θα ψηθεί στον φούρνο μέσα στα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά μας και αφού βγάλουμε το τηγάνι από τη φωτιά, τα βάζουμε μέσα όλα και τα ανακατεύουμε.
  • Βήμα 11

    10 λεπτά
    Πασπαλίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο τα λαχανικά μέσα κι έξω και τα αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε τα λαχανικά μας, με τη βοήθεια ενός κουταλιού με τη γέμιση μέχρι τα ¾ για να μη βγει το ρύζι από έξω όταν φουσκώσει στο ψήσιμο. Βάζουμε τις πατάτες ενδιάμεσα στα λαχανικά στο ταψί. Ό,τι γέμιση περισσέψει, τη βάζουμε μέσα στο ταψί για να γίνουν νόστιμες και οι πατάτες μας.
  • Βήμα 12

    60 λεπτά
    Προσθέτουμε 100 ml νερό στο ταψί. (το νερό δεν είναι σίγουρο ότι θα το χρειαστούμε όλο. Ε-ξαρτάται από το πόσο ζουμερά είναι τα λαχανικά μας και αν δούμε ότι χρειάζεται προσθέτουμε και το υπόλοιπο αργότερα). Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 60 λεπτά.
  • Βήμα 13

    15 λεπτά
    Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10-20 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να πάρουν όμορφο χρώμα τα γεμιστά μας.
  • Βήμα 14

    1 λεπτά
    Πασπαλίζουμε με φρέσκο ελαιόλαδο. Τα γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 14

Βήμα 1 Βήμα 1 Βήμα 1 Βήμα 1 Βήμα 1 Βήμα 1 Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 14

Βήμα 2 Βήμα 2 Βήμα 2 Βήμα 2 Βήμα 2 Βήμα 2 Βήμα 2

Ανακατεύουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 14

Βήμα 3 Βήμα 3 Βήμα 3 Βήμα 3 Βήμα 3 Βήμα 3 Βήμα 3

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 14

Βήμα 4 Βήμα 4 Βήμα 4 Βήμα 4 Βήμα 4 Βήμα 4 Βήμα 4

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε ένα καπάκι μισό με ένα εκατοστό από κάθε ντομάτα από την κάτω μεριά. Κόβουμε από αυτήν την πλευρά γιατί χωράει πιο πολύ γέμιση. Παίρνουμε ένα μπολ και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε τις ντομάτες από τη σάρκα τους προσέχοντας να μην κάνουμε τρύπες για να μη φύγει η γέμιση όσο θα τις ψήνουμε. Πιέζουμε τη γέμιση από τις ντομάτες λίγο με τα χέρια μας να βγάλουν τα υγρά και αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ Τοποθετούμε τις ντομάτες όμορφα στο ταψί μας με το κοτσάνι προς τα κάτω.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 14

Βήμα 5 Βήμα 5 Βήμα 5 Βήμα 5 Βήμα 5 Βήμα 5 Βήμα 5

Κόβουμε λίγο τη βάση από τις πιπεριές για να μπορούν να κάτσουν στο ταψί. Κόβουμε το καπάκι περίπου ½ με 1 εκ. κάτω από το κοτσάνι. Αφαιρούμε τα σπόρια και τοποθετούμε τις πιπεριές όμορφα στο ταψί.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 14

Βήμα 6 Βήμα 6 Βήμα 6 Βήμα 6 Βήμα 6 Βήμα 6 Βήμα 6

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε ελαφρά. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι μας και ανακατεύουμε για να σοταριστεί και αυτό.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 7 14

Βήμα 7 Βήμα 7 Βήμα 7 Βήμα 7 Βήμα 7 Βήμα 7 Βήμα 7

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κολοκύθι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 8 14

Βήμα 8 Βήμα 8 Βήμα 8 Βήμα 8 Βήμα 8 Βήμα 8 Βήμα 8

Προσθέτουμε 1 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά μας. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι αρκετό γιατί θα ρίξουμε και το ρύζι. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτά-ρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να χάσει τα υγρά του και να το θωρακίσουμε.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 9 14

Βήμα 9 Βήμα 9 Βήμα 9 Βήμα 9 Βήμα 9 Βήμα 9 Βήμα 9

Προσθέτουμε 1 κ.σ. πελτέ τομάτας και τον κύβο κότας Maggi και σοτάρουμε για ένα λεπτό. Προ-σθέτουμε 300 ml νερό και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 10 14

Βήμα 10 Βήμα 10 Βήμα 10 Βήμα 10 Βήμα 10 Βήμα 10 Βήμα 10

Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη γέμιση της τομάτας. Ανακατεύουμε και δε συνεχίζουμε να ψήνουμε γιατί η φάρσα μας (γέμιση) θα ψηθεί στον φούρνο μέσα στα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά μας και αφού βγάλουμε το τηγάνι από τη φωτιά, τα βάζουμε μέσα όλα και τα ανακατεύουμε.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 11 14

Βήμα 11 Βήμα 11 Βήμα 11 Βήμα 11 Βήμα 11 Βήμα 11 Βήμα 11

Πασπαλίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο τα λαχανικά μέσα κι έξω και τα αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε τα λαχανικά μας, με τη βοήθεια ενός κουταλιού με τη γέμιση μέχρι τα ¾ για να μη βγει το ρύζι από έξω όταν φουσκώσει στο ψήσιμο. Βάζουμε τις πατάτες ενδιάμεσα στα λαχανικά στο ταψί. Ό,τι γέμιση περισσέψει, τη βάζουμε μέσα στο ταψί για να γίνουν νόστιμες και οι πατάτες μας.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 12 14

Βήμα 12 Βήμα 12 Βήμα 12 Βήμα 12 Βήμα 12 Βήμα 12 Βήμα 12

Προσθέτουμε 100 ml νερό στο ταψί. (το νερό δεν είναι σίγουρο ότι θα το χρειαστούμε όλο. Ε-ξαρτάται από το πόσο ζουμερά είναι τα λαχανικά μας και αν δούμε ότι χρειάζεται προσθέτουμε και το υπόλοιπο αργότερα). Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 60 λεπτά.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 13 14

Βήμα 13 Βήμα 13 Βήμα 13 Βήμα 13 Βήμα 13 Βήμα 13 Βήμα 13

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10-20 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να πάρουν όμορφο χρώμα τα γεμιστά μας.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 14 14

Βήμα 14 Βήμα 14 Βήμα 14 Βήμα 14 Βήμα 14 Βήμα 14 Βήμα 14

Πασπαλίζουμε με φρέσκο ελαιόλαδο. Τα γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Συνταγή ως PDF

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

1 + 5 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Ελληνική
  • Κύριο πιάτο
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Μερίδα λαχανικών/φρούτων
  • Οικογενειακά γεύματα

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Γεμιστά με κινόα

    Γεμιστά με κινόα

    80 λεπτά Εύκολη
  • Γεμιστά

    Γεμιστά

    85 λεπτά Εύκολη
  • Γεμιστά με πλιγούρι

    Γεμιστά με πλιγούρι

    75 λεπτά Δύσκολη
  • Αυγά γεμιστά με μανιτάρια

    Αυγά γεμιστά με μανιτάρια

    35 λεπτά Εύκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης