Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Your Selection (1)
Γεμιστά
Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη
139 min
Δύσκολη
Προσθήκη recipe
Πίσω
42 25.4g / 42%
43 57.2g / 43%
15 21.6g / 15%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

(0)
139 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

6 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 6

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  γρ.
Πατάτες
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
0.33  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
6 
Ντομάτες
6 
Πράσινες πιπεριές
2 
Σκελίδες σκόρδο
1 
Κολοκυθάκι
1  κ.σ.
Ζάχαρη
1  Ματσάκι
Μαϊντανός, φρέσκο
1  Ματσάκι
Δυόσμος, φρέσκο
0.33  φλιτζάνι
Άνηθος
6  κ.σ.
Ελαιόλαδο
500  γρ.
Κιμάς μοσχαρίσιος
300  γρ.
Ρύζι γλασέ
500  mL
Νερό
1  κ.σ.
Πελτές ντομάτας

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
57.29 g
Ενέργεια
549.17 kcal
Λιπαρά
25.46 g
Εδώδιμες Ίνες
4.26 g
Πρωτεΐνες
21.7 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

139 λεπτά
  • Βήμα 1

    1 λεπτά
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Βήμα 2

    1 λεπτά
    Ανακατεύουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Βήμα 3

    3 λεπτά
    Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
  • Βήμα 4

    10 λεπτά
    Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε ένα καπάκι μισό με ένα εκατοστό από κάθε ντομάτα από την κάτω μεριά. Κόβουμε από αυτήν την πλευρά γιατί χωράει πιο πολύ γέμιση. Παίρνουμε ένα μπολ και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε τις ντομάτες από τη σάρκα τους προσέχοντας να μην κάνουμε τρύπες για να μη φύγει η γέμιση όσο θα τις ψήνουμε. Πιέζουμε τη γέμιση από τις ντομάτες λίγο με τα χέρια μας να βγάλουν τα υγρά και αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ Τοποθετούμε τις ντομάτες όμορφα στο ταψί μας με το κοτσάνι προς τα κάτω.
  • Βήμα 5

    10 λεπτά
    Κόβουμε λίγο τη βάση από τις πιπεριές για να μπορούν να κάτσουν στο ταψί. Κόβουμε το καπάκι περίπου ½ με 1 εκ. κάτω από το κοτσάνι. Αφαιρούμε τα σπόρια και τοποθετούμε τις πιπεριές όμορφα στο ταψί.
  • Βήμα 6

    10 λεπτά
    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε ελαφρά. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι μας και ανακατεύουμε για να σοταριστεί και αυτό.
  • Βήμα 7

    5 λεπτά
    Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κολοκύθι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
  • Βήμα 8

    5 λεπτά
    Προσθέτουμε 1 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά μας. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι αρκετό γιατί θα ρίξουμε και το ρύζι. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτά-ρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να χάσει τα υγρά του και να το θωρακίσουμε.
  • Βήμα 9

    6 λεπτά
    Προσθέτουμε 1 κ.σ. πελτέ τομάτας και τον κύβο κότας Maggi και σοτάρουμε για ένα λεπτό. Προ-σθέτουμε 300 ml νερό και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  • Βήμα 10

    2 λεπτά
    Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη γέμιση της τομάτας. Ανακατεύουμε και δε συνεχίζουμε να ψήνουμε γιατί η φάρσα μας (γέμιση) θα ψηθεί στον φούρνο μέσα στα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά μας και αφού βγάλουμε το τηγάνι από τη φωτιά, τα βάζουμε μέσα όλα και τα ανακατεύουμε.
  • Βήμα 11

    10 λεπτά
    Πασπαλίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο τα λαχανικά μέσα κι έξω και τα αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε τα λαχανικά μας, με τη βοήθεια ενός κουταλιού με τη γέμιση μέχρι τα ¾ για να μη βγει το ρύζι από έξω όταν φουσκώσει στο ψήσιμο. Βάζουμε τις πατάτες ενδιάμεσα στα λαχανικά στο ταψί. Ό,τι γέμιση περισσέψει, τη βάζουμε μέσα στο ταψί για να γίνουν νόστιμες και οι πατάτες μας.
  • Βήμα 12

    60 λεπτά
    Προσθέτουμε 100 ml νερό στο ταψί. (το νερό δεν είναι σίγουρο ότι θα το χρειαστούμε όλο. Ε-ξαρτάται από το πόσο ζουμερά είναι τα λαχανικά μας και αν δούμε ότι χρειάζεται προσθέτουμε και το υπόλοιπο αργότερα). Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 60 λεπτά.
  • Βήμα 13

    15 λεπτά
    Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10-20 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να πάρουν όμορφο χρώμα τα γεμιστά μας.
  • Βήμα 14

    1 λεπτά
    Πασπαλίζουμε με φρέσκο ελαιόλαδο. Τα γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 14

Βήμα 1 Βήμα 1 Βήμα 1 Βήμα 1 Βήμα 1 Βήμα 1 Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 14

Βήμα 2 Βήμα 2 Βήμα 2 Βήμα 2 Βήμα 2 Βήμα 2 Βήμα 2

Ανακατεύουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 14

Βήμα 3 Βήμα 3 Βήμα 3 Βήμα 3 Βήμα 3 Βήμα 3 Βήμα 3

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 14

Βήμα 4 Βήμα 4 Βήμα 4 Βήμα 4 Βήμα 4 Βήμα 4 Βήμα 4

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε ένα καπάκι μισό με ένα εκατοστό από κάθε ντομάτα από την κάτω μεριά. Κόβουμε από αυτήν την πλευρά γιατί χωράει πιο πολύ γέμιση. Παίρνουμε ένα μπολ και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε τις ντομάτες από τη σάρκα τους προσέχοντας να μην κάνουμε τρύπες για να μη φύγει η γέμιση όσο θα τις ψήνουμε. Πιέζουμε τη γέμιση από τις ντομάτες λίγο με τα χέρια μας να βγάλουν τα υγρά και αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ Τοποθετούμε τις ντομάτες όμορφα στο ταψί μας με το κοτσάνι προς τα κάτω.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 14

Βήμα 5 Βήμα 5 Βήμα 5 Βήμα 5 Βήμα 5 Βήμα 5 Βήμα 5

Κόβουμε λίγο τη βάση από τις πιπεριές για να μπορούν να κάτσουν στο ταψί. Κόβουμε το καπάκι περίπου ½ με 1 εκ. κάτω από το κοτσάνι. Αφαιρούμε τα σπόρια και τοποθετούμε τις πιπεριές όμορφα στο ταψί.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 14

Βήμα 6 Βήμα 6 Βήμα 6 Βήμα 6 Βήμα 6 Βήμα 6 Βήμα 6

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε ελαφρά. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι μας και ανακατεύουμε για να σοταριστεί και αυτό.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 7 14

Βήμα 7 Βήμα 7 Βήμα 7 Βήμα 7 Βήμα 7 Βήμα 7 Βήμα 7

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κολοκύθι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 8 14

Βήμα 8 Βήμα 8 Βήμα 8 Βήμα 8 Βήμα 8 Βήμα 8 Βήμα 8

Προσθέτουμε 1 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά μας. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι αρκετό γιατί θα ρίξουμε και το ρύζι. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτά-ρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να χάσει τα υγρά του και να το θωρακίσουμε.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 9 14

Βήμα 9 Βήμα 9 Βήμα 9 Βήμα 9 Βήμα 9 Βήμα 9 Βήμα 9

Προσθέτουμε 1 κ.σ. πελτέ τομάτας και τον κύβο κότας Maggi και σοτάρουμε για ένα λεπτό. Προ-σθέτουμε 300 ml νερό και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 10 14

Βήμα 10 Βήμα 10 Βήμα 10 Βήμα 10 Βήμα 10 Βήμα 10 Βήμα 10

Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη γέμιση της τομάτας. Ανακατεύουμε και δε συνεχίζουμε να ψήνουμε γιατί η φάρσα μας (γέμιση) θα ψηθεί στον φούρνο μέσα στα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά μας και αφού βγάλουμε το τηγάνι από τη φωτιά, τα βάζουμε μέσα όλα και τα ανακατεύουμε.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 11 14

Βήμα 11 Βήμα 11 Βήμα 11 Βήμα 11 Βήμα 11 Βήμα 11 Βήμα 11

Πασπαλίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο τα λαχανικά μέσα κι έξω και τα αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε τα λαχανικά μας, με τη βοήθεια ενός κουταλιού με τη γέμιση μέχρι τα ¾ για να μη βγει το ρύζι από έξω όταν φουσκώσει στο ψήσιμο. Βάζουμε τις πατάτες ενδιάμεσα στα λαχανικά στο ταψί. Ό,τι γέμιση περισσέψει, τη βάζουμε μέσα στο ταψί για να γίνουν νόστιμες και οι πατάτες μας.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 12 14

Βήμα 12 Βήμα 12 Βήμα 12 Βήμα 12 Βήμα 12 Βήμα 12 Βήμα 12

Προσθέτουμε 100 ml νερό στο ταψί. (το νερό δεν είναι σίγουρο ότι θα το χρειαστούμε όλο. Ε-ξαρτάται από το πόσο ζουμερά είναι τα λαχανικά μας και αν δούμε ότι χρειάζεται προσθέτουμε και το υπόλοιπο αργότερα). Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 60 λεπτά.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 13 14

Βήμα 13 Βήμα 13 Βήμα 13 Βήμα 13 Βήμα 13 Βήμα 13 Βήμα 13

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10-20 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να πάρουν όμορφο χρώμα τα γεμιστά μας.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 14 14

Βήμα 14 Βήμα 14 Βήμα 14 Βήμα 14 Βήμα 14 Βήμα 14 Βήμα 14

Πασπαλίζουμε με φρέσκο ελαιόλαδο. Τα γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Συνταγή ως PDF